benito Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Witam, Jakie firmy poza St.Croix robia wedki castingowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 czoliweku... teraz to zes strzelil... takich firm sa setki... powiedz moz ejaka wedka cie interesuje to bedzie latwiej bo tak to mozemy forum zapisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Wiem ze jaxon jakies robi noi St.Croix i to wszytsko. Chodzi mi o wedki ze sredniej polki wiec St chyba odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Jaxon i st.croix, to troche jakby dwa bieguny st.croix robi ekonomiczna serie castingową Triumph Casting, kilka modeli do 17 i 20 lb i odpowiednio 3/4 i 1 uncji, była zajawka tej serii na naszej stronie, przejrzyj dział artykułów. Trochę droższa jest seria Premier st. croix. Firma Lamiglas robi serię Competitor. Wszystko w swojej ofercie @Żbik, podpytaj o ceny na priv. Na początek do castingu taki sprzęt wystarczy. Oczywiście sprzęt castingowy można zamówić również u rodbuildera. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Wiem ze jaxon jakies robi noi St.Croix i to wszytsko. Chodzi mi o wedki ze sredniej polki wiec St chyba odpada. A jaką kwotę pieniędzy chcesz przeznaczyć na ten kijaszek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Chcialbym wede w okolicach 200 zl Na poczatek cos tanszego wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 W tym przedziale zostaje Ci praktycznie tylko st.croix triumph casting, ok 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 albo tanszy jaxon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 albo tanszy jaxon Z wędką jest jak z żoną to ona ma Tobie pasować, a nie tym co Ci radzą.Pozbieraj jak najwięcej informacji, a później wybieraj sam.Jeśli chodzi o Jaxona to osobiście nie mam złych doświadczeń z tą firmą. Jedyna wada wędek do castingu to zbyt słabe koluszko powyżej rękojeści do mocowania przynety w stanie spoczynku. Oryginalne usuń i zrób nowe z drutu i przmocuj omotką. Poza tym wędka jest OK.Przy łowieniu plecionką zalecana jest wymiana szczytowej przelotki - koszt ok 5 - 10 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Cezar ma racje. Poczytaj, a potem...zapomnij słowo JAXON... na wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zapomnij nie zapomnij - ja tam nadal mam jaxona i jestem +- zadowolony. Za rozsądne pieniądze mam wędę ltóra działa ok-nie odpada z niej za bardzo osprzęt , działa po roku intensywnego używania ( a raczej nie ma tygodnia żebym nie jechał na ryby i nie meczył jej fatso <_< ), udało się mi na nią wyciągnąć parę niezłych ryb, w tym ryby prawie metrowe.Porównując frajda - cena jest to chyba najlepszy kij jaki mam.Ale tak było do czasu kiedy kolega z Galway przywiózł drugiego kolegę a ten swoje st.croix.....Ale jeśli weźmiemy pod uwage przelicznik frajda - cena to na st.croix oczekuję minimum 150cm <_< A mój jaxon to astral jerk 195cm do 120g i jak masz dwie stówy to styknie ci jeszcze na fatso, jak dobrze poszukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 A ja takze jestem bardzo zadowolony ze swoich Jaxonów.To są bardzo szczęśliwe wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Możesz też pomacać Yada. Nie mam co prawda jerkówki, ale używam morskiego Maasholma, Langelanda i (ostatnio) castingowego Hustona. Hustona używam w trollu - w porównaniu do moich poprzednich wynalazków - bajka. Myślę, że zmieściłbyś się w podanym budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ja sprzedaje Yada Houston. Dobra wędka lecz mi nie pasuje. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Spytam z ciekawości: za wolna, czy za głębokie ugięcie? Mi odrobinę przeszkadza lekkie przesztywnienie w części środkowej... Myślę też, że maksymalny cw. jest nieco zawyżony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 A ja takze jestem bardzo zadowolony ze swoich Jaxonów.To są bardzo szczęśliwe wędki. To fakt - mam jeszcze jaxona prestige i jest to fajny kij - od pstrągów po sandacze wszystko na nim działało, nawet kiedys udało się nocą wytarmosić suma, co był tym zdziwony chyba bardziej niz ja. Ale teraz to trochę za lekki kij (30gr), przyzwyczaiłem sie do tych co maja 4xwięcej <_< Nawet myślałem żeby zamiast stcroix kupić znowu tego jaxona co mam, bo mój nie ukrywam jest już trochę zajechany, ale że wylookałem na basspro pete maina czy jakos tak na muskie za 90$ to pomyślałem że dam im szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 ale że wylookałem na basspro pete maina czy jakos tak na muskie za 90$ to pomyślałem że dam im szanse Ten BPS Pete maina Musky Rod to potwornie ciężka maszyna. Jeśli zamierzasz łowić muskie to polecam ale jeśli szczupaki to ... raczej wybrałbym coś subtelniejszego. Wspomnianym kijkiem możesz miotać i przynętami, które mają 200g. Wyobraź sobie jaką on musi mieć moc PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Hmm ja kupiłem taki do 3oz, nie powinien być zbyt ciężki, fakt że jest nawet 10oz opcja ale to chyba do rzucania woblero-kaczkami czy innymi US potworkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi