Jozi Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Je?źeli miałbym szukać coś na lekko to ten luwias byłby ju?ź m?łj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 witammam batson rx7 7-14 2.9 od dołu do stopki kołowrotka 35-36cm u?źywam do tego Daiwy infinity(?źaden śmajon) 3000.wywa?źenie rewelacyjne .Kołowrotek od pięciu lat bez zastrze?źeń waga 280g łowię tylko ?źyłką 0.14 do 0.20mo?źna jeszcze znaleźć ze starych dostaw około 1100 złdo plecionki kupiłem XP i ups... brak ło?źyska w rolce zwyklaka infinity mogę szczerze polecić 5 lat ?źadnych oznak zu?źycia nowe Daiwy omijaj szerokim... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 i jeszcze pod jaki kołowrotek wagowo był robiony batsonik ? chyba nie ze stojaka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Ja do RX7 mam daiwe certe 2500 starszy mdel.Polecam rewelka,ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Weź mo?źe pod uwagę Daiwę Whisker SS 1300 mo?źna ją sprowadzić z USA koszt ok 90 usd szpula zapasowa ok 30usd. Kęcioł nie do zajechania, tani, rzuty rewelacja, wiem bo sam nim łowię od ponad 10 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Dodam,?źe jeśli nasz zamiar łowić na cieniutkie ?źyłeczki lepszy będzie większy model ze względu na większą średnice szpuli.Osobiście u?źywam 2500 do kija 2,05 do 3,5g. Łapałem tez z 3000 i malutkim existem i pfluegerem. Małe kołowrotki sprawiały to, ?źe praktycznie nie czuło się wędki w ręku(kij wa?źy 70gr) ale nawinięta cieniutka ?źyłeczka zwijała się w sprę?źynkę i nie za daleko rzucało się mini przynętami. Większe z kolei były ciut cię?źsze, za to ?źyłka była mniejszą sprę?źynką, lepiej leciała przynęta, rzuty dokładniejsze itd.Du?źym plusem większych kołowrotk?łw jest to,?źe nara?źone na mniejsze obcią?źenia ni?ź zakładano powinny działać dłu?źej i niezawodnie- taka moja teoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 bardzo słuszna i z praktyki ta teoria! Potwierdzam ją w 100% i dodam tylko do niej ?źe kołowrotek o wielkości 2500 ma zazwyczaj znacznie plynniejszą regulację hamulca (od 1000 czy 2000), co ni jest bez znaczenia przy cieńkich ?źyłkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 oj z tą płynniejszą regulacją hamulca tobym polemizował Mam Shimano TP1000Mgs i co do hamulca to ?źyczę sobie aby tak dokładna regulacja była stosowana w ka?źdym kołowrotku, bez względu na wielkość i markę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 U?źywany, ale wygląda na dobrze traktowany: http://allegro.pl/daiwa-emblem-z-2500ia-i2187971734.htmln?łwka i cena dobra http://allegro.pl/daiwa-tournament-airity-2508-nowy-i2187588 473.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 ten emblemik wygląda na niezłe cudeńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 I jest, kiedyś u?źywałem jak na rynek wchodził.Wtedy to robili kołowrotki, a teraz to zabawki wyrabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Ja u?źywam Stradica Fh 2500 rocznik 2006 ale te?ź zacna to maszyna.Była ju?ź ze mną na kilku wyjazdach a praca po prostu cuuuudo.Dodam ?źe jestem 3 właścicielem kreńćka.M?łj tato posiada 2 emblemy tyle ?źe modele 3000 i 3500 i nieźle to to kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi