Skocz do zawartości

Jak nie Siedlce to co?

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi po głowie zmiana okręgu a tym samym  i zmiana koła. Na chwilę obecną typuję w Białystok chciałbym aby ktoś z kolegów wskazał zasugerował mi koło które nie marnotrawi składek. Koło  które robi coś pozytywnego.

Szczególnie chodzi o sport w Siedlcach jest bieda Białystok wypada o wiele lepiej w siedleckim nawet niema wody do rozegrania zawodów chodzi o spining. Chciałbym czegos wiecej. W chwili obecnej należałem do koła które nawet "swojej" wody nie miało chyba tak nie powinno być.

A co jest nie tak z Siedlcami ? Ja się z Pustyni Bedyńskiej  Mazowasza do Siedlec w zeszłym roku przepisałem,

Mam podobnie  :highfive: . Tylko sercem było mi bliżej do Ciechanowa. :)

Pustynia :clappinghands:

Obawiam się że gdyby OM dostał pod opiekę Saharę , to po kilku latach piasku by zabrakło. :D

• Like 7

Mówisz i masz, Krystianin cię przyjmuje do klubu. Ale jeżeli myślisz, że zapłacisz składkę i będziesz miał "ful wypas". To mam wątpliwości!!!

Nikogo nie przyjmuje do klubu Kolego Byniek,pokazuje tylko, co sie dzieje w naszym okręgu jeśli chodzi o zawody. I tak na marginesie ... co rozumiesz przez "full wypas"

????

Edytowane przez Krystianin

Tyle że z tego co mi wiadomo to powinno być na jedno i na drugie.

A wracając do lobby to niezła wrzawa jest pod komunikatem o dzisiejszym zebraniu kapitanatu sportowego . Aż mnie korci by przyjechać i poznać atmosfere na własnej skórze.

• Like 1

W Siedlcach jest silne lobby sportowców, ale ostatnio wygrywa lobby "ochroniarzy wód", co mnie niezmiernie cieszy.

Tyle że z tego co mi wiadomo to powinno być na jedno i na drugie.

A wracając do lobby to niezła wrzawa jest pod komunikatem o dzisiejszym zebraniu kapitanatu sportowego . Aż mnie korci by przyjechać i poznać atmosfere na własnej skórze.

Zdecydowanie jestem za "ochroniarzami" niż za "sportowcami" gdybym miał wybierać.

• Like 1

Radku, trochę się pozmienia jeśli chodzi o sport w okręgu Siedlce. Myślę że zmiany będą pozytywne. Wprowadzimy system podobny do tego który obowiązuje w Białymstoku.

Z tym że w okolicy mamy głównie rzeki i na nich będą odbywać się zawody. Nie ma zbiorników ani infrastruktury by przeprowadzać zawody z łodzi.

A co do dyskusji pod informacją o posiedzeniu Kapitanatu to bardzo dużo do powiedzenia miał człowiek który w zawodach nie bierze udziału ale ma parcie by być zawsze przeciw wszystkiemu.

(...)

Z tym że w okolicy mamy głównie rzeki i na nich będą odbywać się zawody. Nie ma zbiorników ani infrastruktury by przeprowadzać zawody z łodzi.

(...)

W moim okręgu (B-B ) w zawodach z cyklu GPO startuje po 30 kilka osób. Zawody rozgrywamy na rzekach i na jeziorach, tych ostatnich z łodzi, ale i z brzegu. Ale to jest "małe piwo", kiedyś uczestniczyłem w zawodach organizowanych przez Wędkarza Polskiego, w których startowało ponad 160 osób, a zawody rozgrywane były na dwóch jeziorach, też z brzegu. I pomieściliśmy się ;)

Trochę odwagi, mierzenie ryb przez konkurentów (zawodników z różnych kół/klubów) i można przeprowadzać zawody "na żywej rybie", zarówno na rzekach, jak i na jeziorach, niewielkim kosztem, ku satysfakcji wędkarzy. Jeżeli okręg nie ma pomysłu/chęci, by to zrobić, zawsze można skrzyknąć grupkę pasjonatów, powołać własną "Ligę spinningową", określić zasady i - bawić się. Bo o frajdę ze spotkania, z małą nutką rywalizacji tutaj chodzi :)

Januszu, tylko żeby jeszcze takie jeziora były. W okręgu nie ma. MO robiliśmy na Siemianówce przez ostatanie 2 lata. Na obcej wodzie gdzie a to nam termin przekładano ze względu na regaty, a to sektory wyznaczono tak by nie przeszkadzać plywającym w trollingu. Teraz planujemy TMO na Zegrzu a w zasadzie na Narwi. No ale to wszysko obce wody i pozostajemy na łasce ich gospodarzy.

Nic nowego pod słońcem :D

Od chyba pięciu lat MO organizujemy całkowicie na Dziećkowicach, czyli wodzie okręgu katowickiego. Pomimo znaczących różnic w podejściu do wielu spraw, staramy się dogadać dla dobra naszych wędkarzy. Odpukać - udaje się. Nie zawsze i nie we wszystkim, ale w sprawie dostępu do łowisk (my im rzekę na muchowe zawody, oni nam jezioro na spinningowe) i jakoś dogadujemy się :)

• Like 1

My też staramy się dogadać. I tak na. Wiśle okręgu Radom robimy zawody. Nawet kołowe tam robię i nie było problemu. Najgrsza jest mała aktywność wędkarzy. Pod tematem o posieniu kapitanatu sportowego okręgu udział w dyskusji wzięło trzech spinningistów za to pojawio się pełno postów hejterów. Na posiedzeniu było również trzech ludzi ze spinningu. Jak nie ma aktywności co do organizacji to ciężko coś zrobić.

Radek, przeczytałem właśnie tę dyskusję. 

Piękny pokaz wiedzy i kultury naszych sportowców. Członkowie Kapitanatu nie mają pojęcia o tym, jak wydawane są pieniądze, smutne to.  :([/qu

Nie wyciągałbym tak pochopnych wniosków.

Członkowie Kapitanatu potrafią sprawnie liczyć kasę...poczekajmy.

Żeby nie było,w dyskusji na stronie OS udziału nie brałem.

• 4 tygodnie później...