malinabar Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Ale byk ! Gratulacje Piotrze . Ta Ryba to taka opaskowa bardziej , czy jakiś przelewik , a może wolniaczek ? Wobler sprowadzany wachlarzem , czy raczej ślamazarnie prowadzony pod prąd ? Fest łupnął ? Daj troszkę więcej szczegółów , bo i połów niecodzienny a rozpalający wyobraźnię ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Proszę bardzo: ryba poniżej wypłycenia, branie ze środka, głębokośc około 1m, nurt pod drugim brzegiem, wobler puszczony wachlarzem, branie tak jak zazwyczaj o tej porze - delikatne puknięcie ;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Wysoko poprzeczka zawieszona.U mnie dziś tylko 54. Ale jutro wolne! Cały dzień na rybach! Problem tylko z tym, że za dużo opcji do wyboru. Klenie, pierwsze w tym roku jazie, płocie albo leszcze.Trudno się zdecydować.I pewnie się nie zdecyduję na jedno i połączymy wszystko 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Dzisiaj całkowicie nieplanowany krótki wyjazd na ryby i o dziwo bardzo udany ???? o tej porze roku jeszcze takich kleni nie polowilem ???? 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) Na strimerka i powiem szczerze że to dla mnie nowość. Ale dało dużo do myślenia i mocno namieszało w głowie Edytowane 28 Marca 2019 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Dzisiaj też tylko chwilka nad wodą, uzbroiłem grubszy zestaw i się udało, strimerowe klenie ciąg dalszy ???? 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutti92 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Tyle fajnych kluch łowicie, tak bardzo wam zazdrościłem. Kilka wypadów na zero, dużo frustracji i w końcu cierpliwość oraz determinacja została wynagrodzona. 51cm na małego jiga [emoji108] Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Witam.Sezon kleniowy zaczynam dość późno, ale lepiej późno niż wcale Pierwsza ryba sezonu to troć 60 cm, potem kilka drobnych kleni , kilka przyłowionych świnek a wczoraj fajny pstrąg. Łowiąc wczoraj zauważyłem że kluchy zaczęły zbierać z powierzchni Dzisiaj muchówka i chiński spin do ręki, oba kije się przydały Kleń z muchówki złowiony na chrabąszcza od kolegi @luk-hna, a drugi na własnego smużaka. 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. patzaw26 Opublikowano 24 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 (edytowane) W końcu po 3 dniach zmagań nad wodą udało się wydłubać kluseczkę W piątek ryby wyszły na płytszą wodę i tylko pływały mi pod nogami skutecznie omijając wszystkie przynęty, cóż przynajmniej mogłem podziwiać jakie ryby pływają w mojej kochanej (i nie tylko mojej) rzece . Sobota, piękne słońce od samego poranka nic tylko iść nad wodę, na pewno będą brały... nic bardziej mylnego. Ryby wyraźnie poczuły wiosnę i penetrowały wyższe partie wody. Niedziela, miałem chwilkę czasu przed obiadem, pogda ładna myślę wyskoczę na te 2 godzinki. W końcu się udało Jak to mówią do trzech razy sztuka Uwiesił się piękny i gruby 52cm. Myślę, że z tak naładowanymi bateriami mogę sokojnie wracać na studia i wyczekiwać kolejnego weekendu Sprzętowo tak jak zawsze: phenix sp962-xul, daiwa fuego 3000, żyłka 0,14 i własny wobler. Piąteczka TOMI Edytowane 24 Marca 2019 przez patzaw26 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Na dobranoc 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Piękne ryby chłopaki, gratki.Nie będę narzekał że pierwszy w tym roku za to z piątką z przodu...pozdro 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Szybki wypad w nowe nieznane miejsce w celu przetestowania kijaszka. Głęboka rynna z wolniejszym stałym uciągiem i dużą burtą. Klenik tylko jeden ale za to już całkiem fajny. Woblerek swojak czyli złota uklejeczka. 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Nad brzegiem Wisły coraz więcej zieleni, a rzeka pokazuje już więcej oznak życia. Boleń w tarle, ale klenie nie zawodzą ;-) 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Dzisiejsza wygrzebana rybka 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. patzaw26 Opublikowano 30 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) Po raz kolejny w tym sezonie mam przyjemność wstawić post w jednym z moich ulubionych wątków. Po wiosennych porządkach koło domu zostało jeszcze trochę "dnia" a, że cięzko mi wysiedzieć w domu długo się nie zastanawiałem, spakowałem się i pojechałem nad wodę. Po tygodniowej przerwie można było zauważyć, że wiosna rusyzła na dobre i wszystko zaczęło budzić się do życia co również przyniosło nowy "sezon smużakowy". Na pierwszej miejscówce widziałem klenie jednak były poza moim zasięgiem. Parę ryb było blisko mnie niestety za słabo się schowałem i od razu uciekły na mój widok. Zszedłem na inne miejsce mijając paru miejscowych "wędkarzy" i w ramach bezpieczeństwa oddaliłem się żeby czasem czegoś nie złowić Kolejne miejsce i widzę pięknego klenia. Na oko było widać, że ma w granicach 50cm. Nie wiele myśląc podałem mu chrabąszcza tak żeby napłyną mu na głowę. Niestety tylko popatrzył i odpuścił. Zrobiłem krótką przerwę i tak samo podałem mu smużaka tym razem parę metrów wyżej dając mu możliwość swobodnego spłynięcia lekko nim drgając. Zainteresowało to bardziej Pana Klenia i podpłynął do niego dosłownie na centymetry bacznie go obserwując. Upłynął tak, przyklejony nosem do niego dobre 10 metrów i w końcu podjął nie do końca dobrą dla niego ale wspaniałą dla mnie decyzję Po zacięciu ryba od razu odjechała i przymurowała do dna. Walka trwała z dobre 5 min. Wyglądało to trochę jak przeciąganie liny. Co go miałem już prawie przy podbieraku to ten rura! I tak w kółko. Ostatecznie jednak wjechał do podbieraka Od razu zobaczyłem że ma grubo ponad 50cm. Nie powiem bo emocje mocno skoczyły do góry jak przykładałem miarkę ponieważ wskazała aż całe 59 cm!!!! :D Niby brakło tego centymetra do magicznej 6 z przodu ale i tak jak na moje doświadczenie i umiejętności jest to dla mnie wielki wyczyn i przede wszystkim progres w tropieniu kleni Na 2 stronie wątku pisałem, że prędko nie pobije swojego nowego (już starego) PB ale jak widać nigdy nie wiadomo co się nam uwiesi Chociaż teraz to już naprawdę będzie ciężko to nawet wyrównać Na koniec chciał bym pozdrowić wszystkich zarażonych kleniozą i życzę każdemu takiego potwora Sprzętowo tradycyjnie Phenix SP-962XUL, Daiwa Fuego 3000, żyłka 0,14, chrabąszcz własnej produkcji. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 30 Marca 2019 przez bartsiedlce 102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Gratulacje Michał i Patryk Patryk, te miejsca mają potencjał na klenia 60+ , czego Ci życzę Wiesz że nie złowiłeś największego.... Gratulacje już chyba trzeci raz Chyba sam zacznę prześladować tamte okolice .... żartuję U mnie też smużakowo 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Zbierały dzisiaj Ogólnie cztery klenie udało się przechytrzyć Piękna płetwa grzbietowa i zmasakrowana ogonowa. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Pierwszy w sezonie i odrazu 50+ co cieszy,znacznie większy niestety spadł wiec motywacja jest niemała do dalszego działania????. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 (edytowane) Jeśli chodzi o muchę, to na końcu sznura był chrabąszcz od kolegi @ luk_hna http://jerkbait.pl/topic/120439-luk-flytying/?p=2515189 Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) 53cm z ostatniego weekendu I do wody:https://www.youtube.com/watch?v=bF9WrUw0wQU Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez coma 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zimno, wiar ze wschodu, woda mocno w dół. Nieźle tym razem trzeba było się nakombinować żeby się do Nich dobrać, ale udało się :-)Sprzętowo bez zmian, tylko gabaraty przynęty trzeba było radykalnie zmienić. 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Gabaryt przynęty w dół ?Pojawiają się owady i np pstrągi też drobniejsze wolą...przynajmniej tak miałem w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruntownik93 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Zimno, wiar ze wschodu, woda mocno w dół. Nieźle tym razem trzeba było się nakombinować żeby się do Nich dobrać, ale udało się :-)Sprzętowo bez zmian, tylko gabaraty przynęty trzeba było radykalnie zmienić. To drugie zdjęcie przy ogonie to taki " dziabniety" czy mi się wydaje? Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Tak "dziabnięty" przez kogo/ czego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Drugi godny uwagi 50+ tylko gdzie są te co mają 6 z przodu???Jak się do nich dobrać??????? 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi