Skocz do zawartości

Klenie 2019

tadekb

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeka Gwda, wyczaiłem je pod drzewem. Mówię spróbuje na żabke mansa. Pierwsza próba zakończyła się nie powodzeniem, ale o dziwo największe sztuki były zainteresowane żabką. Robiłem trzy podchody, podczas drugiej wyszedł wielki kleń aż czarny około 55‐60 cm, nie trafił do pyska. W szoku byłem bo nigdy w życiu nie widziałem takiej sztuki. Będę powtarzał do znudzenia moja rzeka Gwda może posiada piękne ryby, ale ciężko złowić fajnego klenia. No nic trzecie podejście, rzut na 5 metrów i powoli zwijam, widzę płynie piękny kleń. Niestety to nie ten potwór, szybko ponowiłem rzut i piękne walnięcie. Wyjechał tak samo szybko jak wziął. Mój nowy rekord, około 47,5cm. Powolutku zbliżam się do magicznych dla mnie 50cm. Sprzęt: wędka od kolegi jbk CDEXN‐792ML + biomek 2500 + ygk egi metal 0.6 pe + żabka mansa. 5cc983ca510a7b34c37505010f961b1d.jpg

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

• Like 38

Dawno mnie tu nie było a sporo fajnych ryb ostatnio w wątku, więc w drodze na bolki dałem sobie i drugiemu kijkowi szansę :)

Zassał niezawodnego wobka od Pietrusa na podwodnej rafce znanej z niżówki.

post-53156-0-26803300-1561415785_thumb.jpg

Pozdrawiam,

malcz

Edytowane przez malcz
  • Like 15

Pierwsze w tym roku 50 tki na żuka ;)

Nie było łatwo, ostatnie wyjazdy albo całkiem bez kontaktu albo z pechowymi spadami w czasie holu. Na szczęście dziś worek się rozwiązał, dwie 50 tki+ i jeden 44.

Brania w rynnach pod przeciwległym brzegiem, ryby podnosiły się do płynącego tuż przy źdźbłach traw dużego piankowego żuka.

aaduzd.jpg

20gy6nn.jpg

2lx733o.jpg

Żuczek "skasowany" :lol:

2qno9af.jpg

• Like 48

Udany wypad choć się na taki nie zapowiadał ;)

Największy jak na razie w tym sezonie, skasował żuka w pierwszym napłynięciu. Podobna ryba podnosiła się do muchy dwa razy, majestatycznie i ostrożnie, przez co spanikowałem i próbowałem zacinać za wcześnie.. :lol:

2dkz2pd.jpg

2dvij9g.jpg

2gw71v7.jpg

I do tego jeszcze rybka, której troszkę do 5tki z przodu zabrakło :)

2efud89.jpg

• Like 31