Skocz do zawartości

Klenie 2019

tadekb

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem nie jechac nad ranem -11

O godzinie 10 wyszło sloneczko i nie wytrzymałem.Początek fajny bo siada pasiak i to taki fajny. No ale nie po to przyjechałem????. Mróz trzyma i nie pomaga w łowienia.Mocno pracuje przez 2h i zaowocowało dwoma konkretnymi braniami które wykorzystałem w 100%.

Przyneta to 5 cm jaskółka +2 gramy czuburaszka.

Warunki słabe, mróz trzymał cały czas a lizanie przelotek???????? stawało się uciążliwe????

post-48785-0-57659500-1550955253_thumb.jpgpost-48785-0-27832700-1550955501_thumb.jpg

• Like 38

Popołudniowa dogrywka :) Tym razem na tym ładniejszym odcinku mojej Wisły. Choć rybki rozmiarowo oczko niżej to i tak okoliczności przyrody wynagradzają brak kluchy 50+.

post-50427-0-59698300-1551208005_thumb.jpg

post-50427-0-73470100-1551208020_thumb.jpg

post-50427-0-83928900-1551208035_thumb.jpg

Przed południem zaglądnąłem na krakowski odcinek. Czasem tam jadę. Co jakiś czas muszę sobie przypomnieć, dlaczego nie lubię pierwszych kilometrów poniżej Przewozu. To po prostu najbardziej zasyfiony odcinek. Przykre, choć oczywiście jest o niebo lepiej niż dawniej. A wystarczy przejechać kilkanaście czy kilkadziesiąt km niżej i ta nasza Wisełka zupełnie inaczej wygląda. Nawet w ten w sumie szaro-bury czas przedwiośnia.

• Like 49

Po tłustym czwartku potrzebny był spacer by spalić zbędne kalorie dnia wcześniejszego. Wziąłem wędkę i poszedłem nad krakowską Wisłę. I co był tam i na mnie czekał :-) były jeszcze dwa ale po nie wrócę kiedy indziej :-)

f9390d022f68ebdbmed.jpg

Edytowane przez Piotr Boruch
  • Like 39

To się sypneło pięknymi rybami.

Warunki sprzyjają to i ryby dopisują.

U mnie zmiana rzeki na większą i co za tym idzie zmiana sprzętu i przynęt na większe.

Może kontaktów z rybami nie było tyle co na małej rzece ale jakościowo palce lizać ????post-48785-0-82723500-1551461257_thumb.jpg

Edytowane przez kondzio 77
  • Like 34

Dzisiejszy poranek znowu był szczęśliwy, chodź zmiana pogody, temperatura -4° i pochmurne niebo nie napawały optymizmem. Krótki wypad nad wodę zakończył się kilkoma kleniami. Trafiłem na miejscówke, z której korzystam już od tygodnia. Wszystkie przestawione wcześniej i dziś ryby mieszczą się w przedziale 48 cm - 50 cm. Może nie największe ale złowienie 10 takich sztuk w czasie jednej wyprawy daje wiele radości. Nie liczę tych mniejszych. Wszystkie ryby oczywiście wróciły do wody w znakomitej formie. Sprzęt jaki używam to Suzuki 601 4LB PRO, Stradic 2500 z nawiniętą plecionką PE 0.4

post-50396-0-43426300-1551609739_thumb.jpg

• Like 25

Dziękuje :) obydwie ryby wzięły z wolnego odcinka ale już przy granicy z nurtem. Co do Wcześniej... mam póki co tak małe doświadczenie z kleniami a zwłaszcza tymi z zimniejszych pór roku ze ciężko mi się wypowiedzieć :D bardzo możliwe ze tam siedziały tylko popełniałem za dużo błędów ;) caly czas się uczę, staram obserwować wodę i wyciągać wnioski :)

• Like 5

Nic nie zapowiadało dziś wyjazdu nad wodę bo i deszcz i wiatr i wogule pogoda taka że nawet psa z domu wygonic ciężko było..

Ale będąc dziś na rybomani człowiek się napatrzyl na stelki i inne obiekty marzeń że szybka decyzja i chociaż na godzinkę musiałem wyskoczyć

I taki klenio się uwiesil,niewielki, ale to zadki widok w mojej rzeczce więc podwójna satysfakcję mi sprawil

post-49445-0-82455900-1552236877_thumb.jpeg

• Like 33