Skocz do zawartości

Pstrągi 2019

Gadget

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś deszcz ze śniegiem przegonił mnie znad rzeki,jak wiało to pod drzewami jak pod prysznicem????, 3 godziny wytrzymałem. 2 brania i 2 ryby 40 cm i trzydziestaczek. Większy na chińską gumkę, a mniejszy na woblera. Mam nadzieję, że 6-go pogoda będzie lepsza, bo w tygodniu czasu na ryby brak.

• Like 3

A ja dziś zazerowalem... Jedno puknięcie w woblera i jedno wyjście czterdziestaka. Pogodowy istny armagedon, wiatr był taki, ze ciężko było trafić woblerem w rzekę... Deszcz tak intensywny i zacinający, ze woda wpadała poziomo w kaptur... No ale nie ma się co poddawać i jutro kolejna batalia ;)

A ja mam prośbę do wszystkich kolegów którzy już buszują po rzeczkach choć sam lepszy nie jestem bo też wczoraj się wybrałem, ale akurat moje pstrągi są tak opasione i grube w dobrej formie już specyfika termiki i miejsca. Kolego weź kolegów  o posprzątajcie ten bajzel nad wodą albo spalcie. Jak niektóre pstrągi wyglądają jak ledwo żywce nie wyciągajcie ich, po co to mierzyć dla kogo dla siebie czy dla widowni ? przyłożyć do kija albo zrobić sobie miarkę i starczy. Pozdrawiam.

Mój grubas z wczoraj nie wyciągałem z wody szybko wypięty i poszedł może około 38 cm.

38d8da96ce2f5b56gen.jpg

• Like 21

Sezon został otwarty. ????

"Wydłubałem" tylko takiego jegomościa????, ale nie było tak źle.

post-48428-0-11815100-1546455777_thumb.jpg

Miałem jeszcze kilka "pstryków" co i tak przy tym stanie wody to całkiem niezły wynik.

Dzisiejszym "numero uno" ???? okazał się po raz kolejny wynalazek Jackowy.

post-48428-0-14462400-1546456833_thumb.jpg

????

• Like 28

Niniejszy Informator obejmuje odcinki rzek i potoków oraz wody użytkowane przez Polski Związek Wędkarski, uznane za krainę pstrąga i lipienia, na których amatorski połów ryb dozwolony jest po wykupieniu odpowiedniej składki za wędkowanie.

U mnie takowych składek nie ma, można łowić bez. Jak to skarbnik powiedział "U nas wód górskich nie ma i każdy ma je głęboko w d..." Informator się nic nie zmienił i pewnie znowu nie będę miał żadnej kontroli nad wodą. Jakbym chciał się wybrać na Gdańsk (mam opłaconą częściową składkę) można śmiało wędkować w wodach z wykazu? 

Ładne ryby połapaliście gratulacje, ja niestety o kiju. 

post-68683-0-61908200-1546529903_thumb.jpg

• Like 1

Dokładnie, ryba jest w świetnej kondycji. Pięknie wygojona po tarle samice, odpasiona i żywa jak by był marzec nad wodą. 

No właśnie... Dziś złowiłem dwa potoki trzydzieści parę cm każdy. Żerowały jakby była już wiosna. Ich stan fizyczny też wskazywał, że są w bardzo dobrej kondycji. Ten rok jakiś specyficzny  :blink:

• Like 2

I mnie udało się otworzyć sezon [emoji2][emoji16]

To był dobry dzień wyjechał pstrąg 41 i 3 szczupaczki niechciane i kilka wyjść pstragow [emoji6] 5125c17ee09a3726ff02e471cd7f58b1.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez lamiglas87
  • Like 29