Skocz do zawartości

Pstrągi 2019

Gadget

Rekomendowane odpowiedzi

Mała rzeczka ale kropasy w niej spore :)  Oprócz tego ze zdjęcia był jeszcze na oko taki pięćdziesiątaczek ale po kilku sekundach holu wykonał salto jakby to była conajmniej połowa lipca, pomahał mi ogonkiem i tyle go widziałem :D   

post-65326-0-34050000-1546795372_thumb.jpg

post-65326-0-44548100-1546795386_thumb.jpg

post-65326-0-96944900-1546795392_thumb.jpg

post-65326-0-02745800-1546795400_thumb.jpg

Edytowane przez Pavel
  • Like 34

Wędeczka bardzo fajna. Dziś dopiero drugi raz z nią nad wodą. Do łażenia po małych siurach myślę że jak znalazł.  Ja mam najlżejszy model PF240LMF

Edytowane przez bartsiedlce

I mnie udało się otworzyć sezon [emoji2][emoji16]

To był dobry dzień wyjechał pstrąg 41 i 3 szczupaczki niechciane i kilka wyjść pstragow [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Czyżby batson immortal?

Superos kijos, jak się sprawdza?

ja miałem immortala IMMWS62L w jednym kawałku podobnie uzbrojony ale z krótszą rękojęścią, coś pięknego, będę się uzbrajał w ten kijek na nowo bo czywiście sprzedałem i żałuję. W przyłowie wyciągnąłem na niego tołpygę 11kg, finezyjny kij z piękną mocą jednak nie każdemu podpasuje bo nie jest w moim odczuciu elektryczny i przy lekkich puknięciach trzeba być czujnym.

Gratulacje rybek i fajnego sprzętu.

ja miałem immortala IMMWS62L w jednym kawałku podobnie uzbrojony ale z krótszą rękojęścią, coś pięknego, będę się uzbrajał w ten kijek na nowo bo czywiście sprzedałem i żałuję. W przyłowie wyciągnąłem na niego tołpygę 11kg, finezyjny kij z piękną mocą jednak nie każdemu podpasuje bo nie jest w moim odczuciu elektryczny i przy lekkich puknięciach trzeba być czujnym.

Jak dla mnie okoniowa kosa przede wszystkim., ale mówię spróbuje to na pstragach i to była bardzo dobra decyzja dla mnie kijek megaaa czuły

mam to samo ino w Delfinie  i potwierdzam to co kolega napisał

Tylko 41 ale cieszy... opasione rzeczywiście te pstrążki jak na styczeń...po roku nieobecności całkowita zmiana taktyki... okoniowe sicario do 7-gram z pletką i Abu revo nie dało szans nawet przy braniu na krótkim dyszlu...jigowanie przy pstrążkach wkręca podwójnie...;)fb1411ee00d9be318365ffa8e44c944d.jpg

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

• Like 44

A ja trzecia wyprawa pstrągowa w tym roku i znowu na zero, kolega w tym samym czasie na innym odcinku połowił.

Po trzech wypadach mam na kącie 2 spady, w tym ładnej troci, dwa brania i szczupaczka.

Oraz takie widoki

post-45734-0-88453400-1547407588_thumb.jpg

Edytowane przez Artech
  • Like 31

Gość DAWIDspinn

Woda była mętna i podniesiona, więc pomyślałem że tylko robaczek podany pod pysk skusi rybę, przynęta więc był Westin Bloodteez i kolor różowy przez mętna wodę ;) Lowielem wiele razy na muchę w takich warunkach, "glajche" dlatego tak mi się skojarzyło i wykorzystałem to w spinningu :)

• Like 4

Gość DAWIDspinn

Panowie, nie interesuje mnie reklamowanie żadnej firmy tu na jerbaicie, więc mozecie się odczepić. Nie napiszę więcej na co złowiłem a zresztą mogę też nie wstawiać tu swoich ryb, nie jest mi to w niczym potrzebne, jeśli wzbudza negatywne emocje :) Będę sobie od tej pory oglądał :) Większość pstrągów łowię na handmady, i ta przynęta łowi 90 procent moich ryb, warunki nad wodą spowodowały dobranie takiej a nie innej przynęty i dlatego wpis, choć widzę nie potrzebnie. Nie wiem czy w jakimś innym hobby wystepuje tak "czepliwe" środowisko, na każdym kroku ktoś próbuje Ci przywalić albo Cię zaczepić. Naprawdę strach cokolwiek napisać. Zamieniam się więc w cichego obserwatora i potajemnego klikacza lajków ;)

Pavel świetna ryba!

Ps: Moj zestaw na tym wyjeździe składał się ze sprzętu trzech firm :Shimano, Westin i Mikado, więc z tym lokowaniem produktu trochę się kolega zapędził.

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 21

Koledzy, mam prośbę - jeśli kogokolwiek zżera zazdrość, że inni łowią - niech idzie nad wodę. Siedząc przed kompem życiówki się nie trafi... A jeżeli uważacie, że ta czy inna przynęta "nie jest najlepsza", to na nią nie łówcie. I tyle. Całe szczęście, mnogość wabików jest przeogromna i każdy może wybrać, co zechce. Przymusu nie ma :)

Nie mam też problemu z tym, że ktoś gratisy otrzymał i na nie łowi. Dobry wędkarz przez firmy jest zachęcany do wędkowania na ich produkty. Słabi wędkarze jakoś nie są o to proszeni...

Podsumowując - łówcie, dawajcie zdjęcia, opisujcie swoje wrażenia z nad wody. Oby jak najczęściej, czego szczerze Wam wszystkim życzę :)

• Like 32

Dyskusje o przynetach sa pouczajace.

Szczegolnie dla osob, ktore szukaja wabikow do swoich zastosowan.

Najtrudniej jest zlowic na przynete, ktorej sie nie uzywa. A najlatwiej na ta, ktora sie lowi.

Bez wzgledu na producenta czy rodzaj samej przynety.

To sa truizmy, ale chyba niektorzy nie pamietaja o nich.

Ja lowie na swoje. Tylko i wylacznie.

Styczniowe podchody za pstragami zakonczyly sie dla mnie . Szybko minelo. Zawsze szybko mija.
Teraz dni sa krotkie, wiec mijaja dni nad rzeka jeszcze szybciej.

Pokazalem w tym watku rybe z pierwszego dnia, pokaze z ostatniego.

Mieszkaniec glebokiej rynny, dal sie sprowokowac skaczacemu muszysku, ktore to muszysko nurt rzeki przyniosl nad jego glowe. Pewne branie i spokojny jak na pstragi hol na glebokiej wodzie...

Dla zainteresowanych : miarka pokazala 58 cm.

QK-kH5hhwjvgv6FykHIHNce96Pe6hGCT-e2HLxig

Sprzetowo Lamiglas 210 cm, Stella 2500, zylka 0.25 mm i mucha wlasnego wykonania.

Pozdrawiam 

• Like 48

Dyskusje o przynetach sa pouczajace.

Szczegolnie dla osob, ktore szukaja wabikow do swoich zastosowan.

Najtrudniej jest zlowic na przynete, ktorej sie nie uzywa. A najlatwiej na ta, ktora sie lowi.

Bez wzgledu na producenta czy rodzaj samej przynety.

To sa truizmy, ale chyba niektorzy nie pamietaja o nich.

Ja lowie na swoje. Tylko i wylacznie.

Styczniowe podchody za pstragami zakonczyly sie dla mnie . Szybko minelo. Zawsze szybko mija.

Teraz dni sa krotkie, wiec mijaja dni nad rzeka jeszcze szybciej.

Pokazalem w tym watku rybe z pierwszego dnia, pokaze z ostatniego.

Mieszkaniec glebokiej rynny, dal sie sprowokowac skaczacemu muszysku, ktore to muszysko nurt rzeki przyniosl nad jego glowe. Pewne branie i spokojny jak na pstragi hol na glebokiej wodzie...

Dla zainteresowanych : miarka pokazala 58 cm.

Sprzetowo Lamiglas 210 cm, Stella 2500, zylka 0.25 mm i mucha wlasnego wykonania.

Pozdrawiam

Przede wszystkim graty pięknej ryby , ale czy mógłbyś Danielu pokazac ta swoją muchę i po krótce ja opisać? Oczywiście jeśli to nie tajemnica [emoji6]

Przymierzam się właśnie do robienia takich cięższych much i jestem ciekaw jak inni to robią zwłaszcza jeśli chodzi o dociazanie

Oczywiście mam parę swoich mykow ale może dowiem Cię czegoś nowego [emoji2]