Forest-Natura Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Witam.Trzy dni później ktoś z tej wody zaprosił do domu kropka 64 cm, 7,4 kg (?) Być może była to na ten czas największa ryba w tej rzeczce.Szkoda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Witam.Trzy dni później ktoś z tej wody zaprosił do domu kropka 64 cm, 7,4 kg (?) Być może była to na ten czas największa ryba w tej rzeczce.Szkoda. Pozdrawiam.64 cm i 7,4 kg. "No way", chyba 2,4 kg. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Witam.Tego nie wiem. Zabrane, zapisane - znaczy że zważone w domu.Z jednej strony dobrze że wykazane i że komuś, kto złowił, chciało się zapisać rybkę. Z drugiej strony nic nie wiemy o okolicznościach jej zabrania - kulinarne, czy po prostu wyzionęła ducha podczas holu. Takżę trudno się odnieść.Faktem jest że już jej nie ma w tej wodzie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 (edytowane) Ciekawe spekulacje o siedmio kilowym pstrągu. A mowia ,że w Polsce ryb nie ma .Są za to Ryby ! p.s. A odnosnie pstraga o dlugosci 64 cm. Sprawdzilem swoje notatki z wlasnych polowow.Dotychczas zlapalem 13 ryb o dlugosci 64 cm, zastrzegam, ze zadnej nie powiesilem na wadze. Ale calkiem na trzezwo zaryzykuje conajmniej dwa wlasne zęby trzonowe, i stwierdzę, że żadna z tych ryb nie ważyla nawet połowy tego 7,4 kg Edytowane 27 Maja 2019 przez Guzu 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Witam.Takie rozmiary i waga jest umieszczona w statystyce połowów. Nie mnie dyskutować o tym, dlatego postawiłem znak zapytania w poście.Może to być pomyłka, może to być żart, może to być celowe wprowadzenie w błąd, mogą to być faktycznie lbs'y jak któryś z kolegów pisał, a może to być np. spasiony tęczak czy palia, które uciekły z pobliskiej hodowli, zgłoszone jako potok. Ja osobiście (i nie tylko ja) widziałem hybrydę palii około 8-10 kg, żyjącą na wolności w jednym z beskidzkich potoków (serio).64 cm - długość ryby i tak ogromna Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 No i jaki pożytek z takich statystyk? Nadzieja w tym, że ktoś analizując odrzuci taki wpis. Przy okazji wspomnę dyskusję na temat prowadzenia rejestrów z innego wątku. Psioczymy na okręgi, ale należy zadać pytanie - jaką wiedzę może mieć gospodarz wody, który dostaje do analizy nieuczciwie prowadzone rejestry? A ja nawet górne jedynki stawiam, że potokowce ponad 80 cm są jeszcze w polskich rzekach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Nie wiem czy dobrze pamiętam ale rekordowy pstrąg z Szreniawy miał grubo ponad 70 cm i ważył trochę ponad 5 kg. Widziałem zdjęcie. Wypasiony na kiełżach był strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 (edytowane) Proszę bardzo 60 plus z Bośni Syska, grubszego nie widziałem max 4kg, 70 z sanu z małym plusem dokładnie nie pamiętam max 4 kg także pstrąg 60 plus ponad 7kg Poprostu nie możliwe, w Bośni pływał sobie potok w okolicy 1m o szerokości około 40 cm był szacowany na 10kg. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Maja 2019 przez niedziel_jig 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Witam wszystkich, wczoraj na moim jeziorku trafiła mi się rybka 72cm.,wzięła na mokrą muszkę imitację larwy jętki. Dobrze że chwilę wcześniej przewiązałem przypon z 0,18mm na 0,22 ,bo pewnie było by krucho.... Pozdrawiam i powodzenia Wszystkim.Wobi. 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Aż głupio po takich smokach wrzucać 40.. Sprzetowo:Abu diplomat travel przerabiany przez @mekamilaShimano Sephia C3000 BB Żyłka 0,18 Shimano ExageA zagryzł shreka 5cm 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Gdzie mu tam do 7 kg .... 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Piękny dzień i piękne pół metra kropka na sam koniec dnia 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trouter Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) .. i mnie się znowu ("łomatko" ) udało przytulić pięć dych z dobrym plusem. Fajna woda była - mocno podniesiona, kopnięta, ale mega do łowienia. Taka właśnie na "grubego zwierza". Niestety zwodowałem do pasa. Skarpa/ łacha zerwała mi się pod nogami (duża woda musiała ją mocno podmyć) .. i z żalem d... niestety musiałem przymusowo kończyć łowienie, ale .... dzień zaliczam do tych "jednych z najpiękniejszych w życiu" Edytowane 29 Maja 2019 przez Trouter 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Witam wszystkich, wczoraj na moim jeziorku trafiła mi się rybka 72cm.,wzięła na mokrą muszkę imitację larwy jętki. Dobrze że chwilę wcześniej przewiązałem przypon z 0,18mm na 0,22 ,bo pewnie było by krucho.... 72lcv,cv.jpg 72kf.jpg Pozdrawiam i powodzenia Wszystkim.Wobi. Ooooo, widzę, że "choroba" postępuje. Ale idzie w dobrym kierunku. ???? Ja "walnąłem" mały spacerek po wodzie. Pogoda nie rozpieszczała, rano parę brań było ????, później słoneczko wylazło i "studzienka" ????.Rybki nie pozwalały rozmiarami, ale jednego 40-staka "pstryknąłem". ???? ???? 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Pytanie do ogarniętych KolegówJakie łowiska byście polecili w okolicach Ustki?Kiedy kończy się jętka w tych rejonach?Z góry dziękuję za infoMoże być na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00cio Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Os Łupawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Os ŁupawaW mojej ocenie, odcinek trochę przereklamowany.Ponoć (z kilku opowieści) dobry w momencie początkowym sezonu (otwarcie). Później efekty nie powalają. No i oczywiście ciekawszy, na odcinkach muchowych. Dla spinningisty skromniej.Z własnych doświadczeń.Trzykrotne pobyty, w towarzystwie kilku kolegów, po 2-3 dni. Efekty mizerne. Drobny pstrąg i lipek........ A rzeka piękna, z tzw. potencjałem........ Niestety. tam już nie wrócę. Wolę Słupię.To tyle. Edytowane 3 Czerwca 2019 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00cio Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 byłem 4 lata temu 2x po 2 godziny w maju, 1) dzień drobnica na nimfę 2) dzień zawiązałem streamera i piękne kabany siadały. Rzeka piękna, wole już nawet drobnicę łowić w takim otoczeniu niż np. na os Dunajec duże pstrągi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Sprawdziłem po fotkach terminy pobytów, nad Łupawą. Nigdy nie byłem wcześniej, niż druga połowa lipca.Być może tu tkwi źródło niepowodzeń? Nie wiem ale.....? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 (edytowane) Kilka rybek z wczoraj wieczór i Dzisiaj rano Edytowane 8 Czerwca 2019 przez PiotrL70 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Fajny, górski tłuściutki ????Na własnoręcznie wystrugany kawałek drewna 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Jednego pstrąga udało się dzisiaj przechytrzyć i dwa podobnej wielkości odprowadziły moją przynętę Warunki ciężkie, woda wysoka do tego ten upał... 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. DelTor0 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Krotki wypadzik na walijska rzeczke. Pewnie z 15km po kamieniach, ktore najlatwiej porownac do lodowiska. Przynajmniej widoki wynagrodzily, a i nawet jakies rybki sie zameldowaly Sprzetowo: Caldia 2500 + Seeker SP703 74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Gruby kaban po bardzo silnej walce zapozował do zdjęcia B-) Max mocy adrenalina 100% :-o :-P 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Wczoraj miałem dylemat...jeziorowe okonie, czy pstrągi...Zapowiadali burze od rana, więc...pstrągi. Sezon na tej rzece zakończyłem 26 maja pstrągiem 42 cm, ze względu na masę zielska utrudniającą łowienie. Dziś zmiana pogody i musiałem sezon otworzyć na nowo . Nad wodą byłem koło 4 rano, żeby przed kajakarzami zdążyć trochę pomachać. Rzeka bardziej przypomina pole ryżowe, miejsca do wędkowania bardzo mało.Do 6-tej kilka kleni i okoni. Później rozpętała się burza, schowałem się w saunie nad brzegiem rzeki , półtorej godziny sobie tam posiedziałem . W końcu deszcz nieco odpuścił, miałem wracać do domu, ale skoro i tak byłem mokry, to łowiłem dalej. Na jednej z ostatnich miejscówek pokazała się ładna rybka.Wróciłem po chwili i siadł...równe 50. Teraz już sezon na tej wodzie mogę kończyć, przeniosę się na mniejsze rzeczki. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Bartek85 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi