Szymi132 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Na nimfke z małej rzeczki, bardzo przyjemny dzień 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Dzisiaj 5szt urlopowych pstrągów z Norwegii, Trysilelva. Rapala 7cm i Bonito Ukleja w kolorze pstrąg. Wszystkie wzięły na woblery sprowadzane z nurtem. Jeden wyskoczył na ponad metr i się spiął, mógł mieć z 50-55cm Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Dzisiejszy na rozgrzewkę, wziął dopiero po zmianie fluorocarbonu z 0,25 na 0,18, wcześniej tylko odprowadzał przynętę Jutro jadę sprawdzić nową dla mnie rzeczkę 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 22 wypad na pstrągi i pierwszy czterdziestak w tym sezonie...Jakoś stwierdzenie, że ilość czasu nad wodą przekłada się na wyniki w tym roku mi się nie sprawdza. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) Ja w tym roku mam podobną, jak nie większą ilość wypadów na pstrągi i nie zaliczyłem jeszcze w tym sezonie większego niż 40... (choć kilka sztuk znacznie większych było na kiju ale wygrało walkę...). Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 I to jest najlepsze by cały czas gonic króliczka.I to jest takie wciagajace moze teraz ,albo za kolejnym zwaliskiem.Mam podobnie z ta wielkoscia narazie tylko ogladam ryby podczas wyjsc które nadaja sie do sesji.Badz po chwili holu spinaja sie.Ale cieszy fakt ze cos widac ze tam jednak cos pływa.A 40cm to juz fajny pstrag. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Ja będąc w Norwegii w dwa dni miałem około 10 szt i tylko dwa 40cm, jeden 15cm a reszta 25-35 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Ja w tym roku mam podobną, jak nie większą ilość wypadów na pstrągi i nie zaliczyłem jeszcze w tym sezonie większego niż 40... (choć kilka sztuk znacznie większych było na kiju ale wygrało walkę...).Uff a myślałem, że tylko ja tak mam. U mnie też 6 fajnych ryb wygrało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) Letni 50tak, mieszkaniec dolka pod krzakiem na lesnym odcinku.Szybka fotka w siatce i wypuszczenie bez dotykania to najlepsza szansa na szybka regeneracje w niekorzystnych warunkach termicznych. Na fotce ponizej przyczyna tego zamieszania, czyli zwinny prowokator, o krotkim korpusie. Akurat taki do wpuszczania w rozne male dziury czy tez glebsze cienie. Wiecej wlosow niz pior.Ale robi A troche wiecej o pstragach/ technice i sprzecie no i kilka wiekszych rybek w nowym wpisie na moim blogu, jakby ktos byl zainteresowany http://jerkbait.pl/blog/18-blog-guza-o-rybach-przy-muzyce/ Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez Guzu 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) Dzisiejszy samczyk Chudzielec Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez PiotrL70 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Wszystkie rybki złowione o świcie, o 9 pajki się aktywowały i pstrągi się pochowały Jeszcze kilka godzin i jadę na karvionkoski 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Działo się... szkoda że nie wziąłem kamerki 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Wczorajszy poranny 40-stak z dołka 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Nie to co Mati czy Daniel wstawiający slusznych rozmiarów kropasy, ale na nasze realia i 40stak cieszy???? 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Od 13 lat nosiłem lustrzankę ze sobą aż do zeszłego roku, musiałem trochę zluzować z kamizelki lustro plus statyw to dodatkowe 1,5kg.Teraz zadowalam się S9, czasami potrafi zaskoczyć i komórka pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 40staczek którego złowiłem po raz drugi, pierwszym razem równo miesiąc temu. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Jeszcze dwie rybki z dzisiaj. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Jeden z ostatnich w tym roku, kilka razy obwąchiwał jiga wychodząc z dołka na wodę po kolana. W końcu nie wytrzymał i strzelił. 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Kto rano wstaje... Ten kropka z piątką z przodu dostaje.????Lepiej sobie nie mogłem wymarzyć zakończenia sezonu, nowe pb z pierwszego rzutu, w miejscu gdzie rok temu miałem wyjście pewnie tej samej ryby. Później byłem tam kilka razy ale bez sukcesu. Od wczoraj sie zastanawiałem gdzie dzis wystartować i nawet zatrzymałem sie rano w innym miejscu by po chwili przejechać na to szczęśliwe. Samo branie, bajka. Ryba wyszła za wabiem na płyciznę robiąc sporą fale po której poczułem przyjemne pacnięcie i walka zakończona krótką sesją. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Powoli czas podsumować sezon. został jeszcze jeden dzień. Muchowy. Ten był najdłuższy na spinning. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Dzisiaj bez pstrąga ale i główny cel był inny,rozwalić dużą tamę bobrową.Tama rozebrana i to nie jedna a dwie,a przy okazji jakieś próby łowienia były,no i będzie na co czekać,pokazała się piękna ryba.na pocieszenie złowiłem całkiem ładnego okonia.Spinning zakończony jeszcze może jutro przy okazji spotkania kończącego sezon pstrągowy jakieś muchowe próby a nuż mi się spodoba.Na spotkanie oczywiście zapraszam wszystkich chętnych,rzeka mierzawa miejscowość mierzawa ognisko godz 12.00. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Gratulacje Panowie.I u mnie zakończenie dość fajnie się potoczyło, ale zanim do sedna chciałem podziękować Sławkowi Szuszkiewiczowi.Jakiś czas temu rozmawialiśmy o pstrągach w moich domowych rzeczkach i na co je łowię i jakiej przynęty trochę mi brakuje. W tym tygodniu dostałem prezentową paczkę od Pana Sławka. Cały wczorajszy dzień biłem się z myślami, czy popływać z belly za sumem, czy zacząć o świcie odwiedzanie met z namierzonymi większymi pstrągami.Wpadłem na pomysł ze popływam od 5 za sumem, a potem odwiedzę krótki odcinek rzeczki, gdzie widziałem ładne ryby.Sumy nie za bardzo współpracowały na 7 brań z verta udało się zaciąć tylko jednego sumka poniżej metra, więc koło 10 byłem nad rzeką, z planem żeby w godzinę zrobić porządnie 50 m odcinek i kończyć sezon.Rzeka lekko tracona i czyszcząca się, woda niska wiec zakładam łamańca od Pana Sławka biorą niewielkie klenie, ale przynajmniej nie wieszają się małe pstrągi, co akurat tam daje szansę na większą rybę.Łowię dokładnie po kilka minut w każdym miejscu, wobler pięknie chodzi, od razu go czuję.Dochodzę do końcówki rynny i obławiam ją z różnych kątów, mam puknięcie małego klenia ale nawet nie zacinam.Zmieniam miejsce na trochę niżej żeby podać woblera w poprzek i sprowadzić łukiem. Wyjście, siada miękko, zacięcie i jest. Hol bez wybierania żyłki, przekładaniem kija zatrzymuję go w miejscu, wchodzę do wody i zagarniam do podbieraka.Jest 5 z przodu, sprawdzam, to nie ten którego złowiłem w maju trochę wyżej...Dość długo reanimuję w podbieraku samiczkę w końcu odpływa. Składam kij, na dzisiaj starczy... NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 1 Września 2019 przez bartsiedlce 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 A ja swoim pstrągom odpuszczam, wymęczyłem je więc niech mają spokój. Dziękuję wszystkim za swój wkład w tym wątku. W lutym( u mnie sezon rusza w lutym) widzimy się ponownie. Powodzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 To i ja kończyłem sezon nad wodą. Ryba była średnio chętna do współpracy ale 6 udało się wydłubać, w tym jednego konkretnego klocka 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 U mnie dziś 2 ryby. Jak to mawiają ładne, ale nieduże czyli 40 i 41 cm ????. Zlowione prawilnie na dużego chrusta. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi