Kuba Standera Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Tak w okolicy tematu naszej dyskusji - w IE jakis czas temu wprowadzono nowe, ciekawe prawo, nieukrywam że w reakcji na skuteczność i etyczność tzw continentals:http://www.srfb.ie/doc/Polish%20summary.doc nawet przetłumaczyli na polski żeby nie było ściemy, że nie pomajał, wywieszono to też w większości sklepów wędkarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) . Edytowane 24 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Najlepsze to że reakcja nastapiła w następnym zesonie po zmasowanym nalocie - jak na machine urzędnicza (to rozporządzenie ministra nie pzw-kształtne) jest blitzkrieg.Mnie najbardziej ujął ten fragment o sałatce ze szczupaka i drugi o konfiskacie sprzętu i łodzi (ok 3-4tyś e ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Przebrnąłem przez dyskusję ... szkoda że na trzeciej stronie zapomniałem czego dotyczył tekst @ Mateusz dobry artykuł i odebrałem go bardzo pozytywnie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 A ja mam pytanie odnośnie podbierania szczupaków. Mam poważne watpliwości czy wyciągnięcie szczupaka ręką pod pokrywy skrzelowe jest korzystniejsze dla ryby od lądowania jej w podbieraku !!! Rozumiem, że wygląda to efektownie, ale czy aby napewno przy podnoszeniu reką kilkukilogramowej ryby nic jej sie nie uszkodzi ? Owszem czytałem artykuł Pete'a Maina na szczupak.org i wcale mnie on nie przekonuje. Zastanawiam sie czy ci wielcy, szanowani i znani europejscy łowcy szczupaków mają wyłączność na rację ? Póki co uważam, że dobry, duży podbierak jest najbezpieczniejszy dla ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 witam!moim zdaniem podbierak zawsze jest najbardziej właściwy.oczywiście odpowiednich rozmiarów. ręką również można podebrać grubą rybę ale zawsze trzeba pamiętać o tym żeby używać obu rąk, tzn. drugą pod brzuch. wszelkiego rodzaju gripy do podbierania dużych sztuk moim zdaniem nie powinny być używane.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi