Skocz do zawartości

Grzyby 2019

Night_Walker

Rekomendowane odpowiedzi

W podsieradzkich lasach wreszcie coś drgnęło.. Aut jak na giełdzie samochodowej (ehh, gdzie te czasy giełd ;-) a tu środek tygodnia-ludzi dużo ale grzybów jeszcze więcej.
W 3 godz,  same podgrzybki
post-58255-0-83447900-1569431694_thumb.jpg

Edytowane przez Krzysiek P
  • Like 11

Sory Adrian . Ale chcesz nam powiedzieć że to wszystko w pół godzinki zebraleś ?

Albo trafiłeś miejscówkę i tak Cię zbieranie pochłonęło ze straciłeś rachube czasu .

Da rade tyle uzbierać, zwróć uwage jakie tam sa grzyby.

Maślaki rosną stadami, jak sie trafi miejsce to wiadro na raz można zebrać.

Kanie jak trafisz miejsce gdzie nikt nie chodził, to też można zebrać sporo.

Sory Adrian . Ale chcesz nam powiedzieć że to wszystko w pół godzinki zebraleś ?

Albo trafiłeś miejscówkę i tak Cię zbieranie pochłonęło ze straciłeś rachube czasu .

Dosłownie pół h, w zagajniku przy miejscu pracy 50*50, i to nie jakiś typowy zagajnik tylko jakieś habazie typu gruszka ulegalka trochę mirabelki sosny i brzozy. Aż sam nie mogłem uwierzyć w ilość grzybów jaka tam była

Gratuluję miejscówki . Ja też jak daje grzybkom dorosnąć i mówię wrócę tu jutro to nigdy na mnie nie czeka. Podobno jak raz zobaczysz grzyba to już nie urośnie takie przesądy u nas panują.

Edytowane przez Robert.B
  • Like 1

Umnie dziś też podgrzybkek???? Kampinos obdarzył znowu(wczoraj 6.3 podgrzybka po po południu) ponad 8 kg podgrzybka i ok 2 kg prawego i trochę kozaków zbieranie fajne ale targanie tego przez 4km lasem do autobusu już nie za bardzo????

Edytowane przez Karas06

Umnie dziś też podgrzybkek Kampinos obdarzył znowu(wczoraj 6.3 podgrzybka po po południu) ponad 8 kg podgrzybka i ok 2 kg prawego i trochę kozaków zbieranie fajne ale targanie tego przez 4km lasem do autobusu już nie za bardzo

Czy w Kampinosie w Parku Narodowym jest zakaz zbierania grzybów? Grzybiarzy mnóstwo.

• Like 1

Niby tak ale nikt się nie czepia przynajmniej ostatnio. Ale jakieś 6-8 lat temu mnie i kumpla strażnicy po lesie na koniach gonili????i kazali podeptać wszystko???? więc można śmiało bo warto gdyż bliżej wawy trudno będzie znależć(moim zdaniem) bardziej urodzajny w grzyby las przynajmniej teraz. wczoraj 80%90 że zbioru zdrowe

Edytowane przez Karas06

Dzisiaj z rana okolice Torunia  , niestety kolega nie spodziewał się takiego wysypu i wziął ze sobą za małe wiadereczko i zmuszony był ładować do torby foliowej . Moje wiaderko to większe i jak dlamnie na ten sezon wystarczy   post-67721-0-20598900-1569695361_thumb.jpg

post-67721-0-38370600-1569695523_thumb.jpg

Powodzenia w zbieraniu grzybków

• Like 4