Night_Walker Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Cześć,Od świąt zacząłem od nowa moją przygodę z muszkarstwem...(chociaż nie wiem czy można powiedzieć, że od nowa skoro kilka lat temu zaliczyłem z 10 wypadów z muchówką i ukręcenie 20-30 much).Mianowicie na świąteczny wyjazd do rodziny zabrałem pudełko materiałów i imadło. No i muchówkę, ale z tej niestety nie mogłem skorzystać.Ukręciłem blisko setkę much i...odkryłem, że wolframowe koraliki są jakieś takie...lekkie. Albo inaczej - nie tak ciężkie, jak mogłyby być. Mają strasznie duże nacięcia pod haczyk, budzące wręcz podejrzenie że te otworki mają służyć nie użyteczności a oszczędności materiału.Jak to z nimi jest? Uniwersalizm, żeby dało się wiązać i małe i bardzo duże muchy? Jeśli tak....to czy są wersje slotted tungsten beads dedykowane do małych haczyków, a więc i z wąskim nacięciem? pozdrawiam,Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Pokaż foty.Rozmiary główek są dostosowane do danych haków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Nie wiedziałem, dzięki Co do zdjęcia...ciężko uchwycić. Dyskoteka ma 4,5mm, mniej więcej widać rozmiar otworu. Brane o Gawlika.Orientujesz się może czy ten rozmiar zdarza się z mniejszym nacięciem? Używam go do microjigów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Spotkałem się z mniejszymi i większymi nacięciami. Zazwyczaj i tak się buja na haku.Ma to też znaczenie czy hak jigowy ma 90stopni czy 60stopni.Ze względu na problemy z zakładaniem chińczyk zrobił większe nacięcie - zapewne. Zresztą coraz więcej jest haków dz grubego drutu może to też wpływa na ich produkcję. No i też miej materiału. W sumie trochę zgaduje Edytowane 4 Stycznia 2019 przez ezehiel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Z kiwaniem nie mam problemu, jak zbuduję z nici osadę do wolframki to przesączam ją lakierem....pewnie z czasem by się obruszała, ale raczej szybciej ją zerwę niż do tego dojdzie Natomiast boli mnie to zmniejszanie wagi główki niepotrzebnie dużym otworem. W sumie po to dopłacam do wolframu, żeby mieć przy tej samej średnicy maksymalnie dużą masę. A przecież gdzieś na świecie na pewno dostępne są wolframki z otworem w sam raz na moje haczyki, a nie na hak 4/0 Btw sprawdzałem kiedyś w hutach ceny wolframu, ceny były .... zabawne. Nie pamiętam ile chcięli, ale gdyby nie to, że pisałem z poważnymi firmami uznałbym że ktoś ze mnie kpi. Więc pewnie poszukiwać dobrych główek przyjdzie u ruskich, w Tule editNo bo co z tego, że dostępne szeroko ładnie błyszczy, skoro do galwanizacji to sam je mogę oddać i będą nawet ładniejsze...skoro swoje zadanie spełnia na pół gwizdka. Edytowane 4 Stycznia 2019 przez Night_Walker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Wolfram z huty na wiele sie nie zda. Odlewanie w warunkach domowych jest chyba niewykonalne ze wzgledu na temperaturę topnienia wolframu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Odlewanie nie. Toczenie ponoć jest wykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Nie oplacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Ano nie, raz że pieruńsko drogi, dwa że poustawianie maszyn to czas a czas to pieniądz, do tego zużycie etc. No, ale temat zbacza na złe tory. To, że wolfram jest strasznie drogi napisałem jako ciekawostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Gdzieś na sieci widziałem filmik jak gość uzupełniał nacięcia w slotach i lejki w zwykłych topioną cyną albo ołowiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Fajny pomysł, wypróbuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi