salmon1977 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Zrób i dla mnie jedną .Odkupię Jaką średnice planujesz? Edytowane 28 Stycznia 2019 przez salmon1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Średnica kuli 50mm, średnica wgłębienia będzie nieco większa. Dziś przyszedł wałek, ale jeszcze go nie widziałem. Jutro zaniosę go chłopakom na warsztat i zobaczymy co, z tego będzie. Póki co Grzesiu nie będę ci nic obiecywać, bo nie wiadomo, czy gra jest warta świeczki. PA faktycznie jest mocniejszy niż PTFE, ale to też muszę przetestować. Wrzucę tu zdjęcia gotowego kopyta. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Gorąca kula zrobiła swoje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Klepacze,potrzebuję wybijaka w formie łuski ...chętnie odkupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 https://allegro.pl/listing?string=wycinak%20do%20skóry&bmatch=baseline-dict42-hou-1-4-1024 Z wyżarzoną miedzią powinny sobie radzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Wszyscy robia sobie,kombinują,chyba nie ma takiego gotowego..wybijaka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) Jes aj noł ale może ktoś ma dwa i się podzieli ,nie mam szlifierki kątowej a pilnikiem w gwoździu chyba nie wyrzeźbię takiego efektu ,kawałek rurki ?Dzieki za link cos takiego chyba jest ok. Edytowane 6 Listopada 2019 przez salmon1977 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Ja mam z "pary precyzyjnej" ktora znajduje sie w pompie wtryskowej,zeszliwowalem,pokombinowalem.i jest,to co pokazales na allego pewnie sie nada,ale ma cienkie ścianki,bo tez takiego używałem,ale trzeba stępić,i zeszlifowac do polowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 A jaki ksztalt łuski chcesz uzyskać? ????Mogę Ci coś zrobić z takich jak na zdjęciu Szału nie ma ale działają ????. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) Ojej ????super są.Efekt taki , zwykła fakturka,myślę ze coś z 5mm.Zakupiłem takie.https://allegro.pl/oferta/przebijak-skory-tektury-gumy-dziurkacz-wycinak-9sz-5991260919 Edytowane 6 Listopada 2019 przez salmon1977 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Podaj mi adres do wysyłki na priv, coś Ci podeślę ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arci10 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Jak komuś nie chce się kombinować i ma trochę zbędnej kasy to polecam coś z jubilerstwahttps://nowa.e-pat.pl/anki-puncyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arci10 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Albo wpiszcie w allegro puncyny. Może będzie jakaś promocja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Kiedyś używałem https://allegro.pl/oferta/znaczniki-numeratory-literowe-6-mm-kpl-27-szt-6975715242?utm_content=mfc&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feedKażdy z osobna można sobie przystosować według potrzeb, podszlifować cyfrę do każdej fakturki, łuski, kółka, kropki, kreski, krótkie długie. Są wytrzymałe, dają radę w kwasiaku nawet, a ten jest uciążliwy w obróbce ręcznej. Punktami też są dobre, można z nich szlifować wiele wzorow.Robiłem też przyrządy z frezów,gwintownikow maszynowych, są twarde przez co kruche, po jakimś czasie może odprysnac, oby nie w oko.Kulki do krępowania spawałem do kawałka pręta żeby było wygodniej trzymać. Samo krępowanie to chyba ołów i drzewo tanie i dobre.Fajna sprawa sobie tak podłubać, do czasu aż jakaś menda Ci nie ukradnie całego sprzętu. Pozdrawiam zapaleńców. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobi Opublikowano 3 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Gorąca kula zrobiła swoje 20190207_114513.jpg 20190207_115428.jpg 20190207_121428.jpg Dobrze rozumiem, że rozgrzałeś kulę jakimś palnikiem i wcisnąłeś w płytę poliamidową bez przeszkód? Zdradzisz mi gdzie kupiłeś płytę i jakie ma wymiary? Planuję zrobić tak samo, bo wygląda to bardzo obiecująco. Dopiero będę zaczynał zabawę w rękodzieło i kolekcjonuję niezbędne narzędzia i materiały.Gdzie najlepiej kule łożyskowe ogarnąć? Czy muszą być jakieś konkretne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Na złomie lub w sklepie z łożyskami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Dobrze rozumiem, że rozgrzałeś kulę jakimś palnikiem i wcisnąłeś w płytę poliamidową bez przeszkód? Zdradzisz mi gdzie kupiłeś płytę i jakie ma wymiary? Planuję zrobić tak samo, bo wygląda to bardzo obiecująco. Dopiero będę zaczynał zabawę w rękodzieło i kolekcjonuję niezbędne narzędzia i materiały.Gdzie najlepiej kule łożyskowe ogarnąć? Czy muszą być jakieś konkretne? Kulki kupisz http://gewa.com.pl/Maja tam pełen asortyment 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/kulki-stalowe-lozyskowe-do-obrotnic-mlynow-kulowych-inne-zastosowania-CID5-IDAwxpi.html#5edd5d5900;promoted 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 (edytowane) Takie są ceny kulek z linku Jakie średnie będą najlepsze na początek? Edytowane 30 Marca 2022 przez guma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 50mm,60mm to max.Zależy też jakiego typu blaszki chcesz robić, jeśli mocno krępowane to i mniejsze kule się przydają 40mm,30mm,a do malutkich blaszek mocniej krępowanych to i 20mm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Dziękuję za odpowiedź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Do wyginania,krępowania można też wykorzystać śruby zamkowe łatwo dostępne i do tego różnej wielkości można kupić. Tylko trzeba wybrać sobie jak najbardziej foremną i bez napisów. Sam mam dwie w użytkowaniu i dają radę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Jedna z moich śrub M 12 wzmocniona rurką nabitą na śrubę i zaspawana na górze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Jedna z moich śrub M 12 wzmocniona rurką nabitą na śrubę i zaspawana na górze. 20220330_124743.jpg 20220330_124754.jpg 20220330_124813.jpg Masz doświadczenie w blaszkach więc zapytam.Czy do krepowania można by użyć prasy - np. śrubowej, kulek i podkładki z gumy?Chciałem sobie troszkę zrobić żelaza, ale wszelkie młotkowania ze względu na kręgosłup zupełnie odpadają... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Jeśli posiadasz prasę śrubowa tzw.balansówke to spokojnie możesz wspomóc się takim urządzeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi