cru5h Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Witam Z uwagi i?ź zbli?źa się wiosna, poszukuje informacji na temat przynęt pstrągowych. Łowisko jak w temacie - Czarna Przemsza, odcinek spinningowy. Być mo?źe kt?łryś z forumowicz?łw łowi tam regularnie i mo?źe sie podzielić pewniakami na tej wodzie Ewentualnie mo?źe ktoś udzielić rady jakie np woblerki z Rapali lub Salmo (mo?źe inna firma) mogą sie sprawdzić. Mile widziane podanie modelu i kolorystyki... Poszperałem trochę na Internecie i polecane są woblerki 5-7cm Salmo: Hornet, Minnow, Sting, z Rapala: Original, Countdown, z kolor?łw małe imitacje okonia i pstrąga. Wiosną zaleca sie łapanie na mniejsze przynęty oraz na zaby - między innymi naturalny pokarm pstrąga w tym okresie... Nie chce za du?źo kasy wydać (max 4-5 przynęt = ok. 120zł), bo zbli?źa sie sezon na szczupaka a kupiłem niedawno zestaw do średnio-cię?źkiego castingu do kt?łrego jerki wyssają m?łj portfel... Sprzęt jaki posiadam to Dragon Fishmaker 2,3m 4-21g, wklejanka do lekkich gum na sandacza i okonia ,ale powinna sie sprawdzić. Kołowrotek Spro Red Arc 10400 lub Shimano Exage 3000FA. Odnośnie linki to jeszcze nie wiem, albo PowerPro 0,15mm (mam juz na Exage) albo dokupię jakąś ?źyłkę 0,18-0,22mm. Interesuje mnie poł?łw wiosenny (gł?łwnie marzec-kwiecień) w Czarnej Przemszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 za 120 pln to mozna prwie 10 przynet zakupic jak sie dobrze poszuka albo kolegow popyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 za 120 pln to mozna prwie 10 przynet zakupic jak sie dobrze poszuka albo kolegow popyta Dokładnie, np; http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=26727&am p;start=0&Pierwszy zestaw cały dostepny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Jak na CP, to większość os?łb skutecznie łowi tam na boczny trok, więc bardzo tanio Ja nie mam zamiaru uskuteczniać grunt?łwki pstrągowej i łowię am tylko na: 1) obrot?łwki z prądem (r?ł?źne modele rozmiary 1 i 2)2) woblerki powolutku pod prąd, tutaj kup sobie:- Salmo hornet 4cm D, DB- jakieś klasyczne pstrągowe 3 - 5cm np krakuski, g?łrale To wystarczy. Miej jakiś odczepiacz. Rzeczka wąska, ale są zaczepy. Naturalne oraz worki z cegłami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cru5h Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 - Salmo hornet 4cm D, DB Wersja tonąca (H4S) czy pływająca (H4F)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Co do wobk?łw to raczej pływające, ja gł?łwnie takich u?źywam na pstrągi, choć bywają sytuacje, ?źe tonący będzie przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 na CP jest raczej płytko, więc tylko pływający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Skutecznie kusiłem tam pstrągi bulheadem a nawet jednego podarowałem Tomkowi Kurnikowi i małymi blaszkami własnego wyrobu kolor miedź. .... boczny trok ... a fe to takie nie koszerne w połączeniu z kropasami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Gren tiger pływający sdr 3-4 cm firma bez znaczenia i nic więcej nie trzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Mucha (strimerek, nimfa) ... to nie takie trudne I się wyciąga ryby z miejsc, gdzie chwilę wcześniej mł?łcili wodę zawodowcy z dwoma, trzema spinningami.No i wypuszczenie tęczora lub lipasa na ich oczach - bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Panowie, czy ktoś w ostatnim czasie odwiedził to łowisko specjalne?Pogoda ładna więc zastanawiam się czy nie wybrać się tam chwilkę pospinningowacZ góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Serwus, odwiedzam rzeczkę dość często. Zawsze warto zajrzeć. Napiszę od razu, że moje wypady do "burdelu", nie zawsze ukierunkowane są na tęczaki - mam tam inne rybki godniejsze uwagi. Wybacz, ale tutaj nie będę się dzielił na co się nastawiam - na priv i owszem ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi