hlehle Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Piszę ten post ku przestrodze, żeby więcej osób się nie nacięło tak jak ja. Ja popełniłem błąd, ponieważ nie sprawdziłem nawet komentarzy na allegro, a nie jestem pierwszym oszukanym :/ Sklep nazywa się sezonnaleszcza.pl , a na allegro występują pod nickiem MOOORE_1Zawsze uważam, że należy tępić cwaniactwo i krętaczy, a więc opiszę jak działa MOOORE_1, a Wy sami oceńcie do jakiej kategorii ich zaliczyć ... może dla kogoś takie zachowania są w porządku i to ja nie mam racji? :/W listopadzie zamówiłem od nich kilka małych gumek sandaczowych i 8 dużych gum szczupakowych Lunker City. Na paczkę czekałem kilka tygodni, ale w końcu dotarła. Jakież było moje zdziwienie jak w środku znalazłem jedynie gumki sandaczowe i tylko jedną ze szczupakowych gum. Poza nią były dwie, których nie zamawiałem i jedna zupełnie wybrakowana. Tak więc tylko jedna z ośmiu dużych gum spełniała zamówienie. Oczywiście rozpocząłem dyskusję przez Allegro, ale sprzedawca wymyśla co chwilę nowe rzeczy byle grać na zwłokę - a to chcą fotkę gumek (nie wiem po co ...), a to sprawdzają monitoring (że co ??) ...ostatnio kontakt się urwał.W międzyczasie wszedłem na komentarze i niestety przekonałem się, że popełniłem błąd - nie sprawdziłem opinii przed zakupem - nie jestem pierwszą osobą, która zetknęła się z takim krętactwem. Sezonnaleszcza bardzo często sprzedaje towar , którego nie ma na stanie i po terminie wysyła cokolwiek, byle przeciągać sprawę. Może niektórzy tracą cierpliwość i odpuszczają, może po kilku miesiącach udaje się odzyskać pieniądze. Może ...Od listopada minął już ponad miesiąc. Nie otrzymałem ani gumek ani zwrotu pieniędzy. Ja nie mam czasu ani cierpliwości żeby użerać się z ludźmi tego typu. Dodatkowo uważam, że nie powinno być przyzwolenia na tego typu zachowania. Trzeba je napiętnować. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Też nie mam dobrych wspomnień z tym sprzedającym , zdecydowanie nie polecam :-( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Ok, ale co można zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Ok, ale co można zrobić? Po pierwsze to nie kupować u nich. Za leniwy byłem i nie przeczytałem opinii ...a jak już się zrobi ten błąd ... u mnie zareagowało allegro i czekam na rozwój sytuacji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Ja z kolei wiele rzeczy kupiłem u tego sprzedawcy i ngdy problemów nie miałem. Mało tego jak zostawiłem kwoty ponad 300 zł. to jakiś gratis dostawałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Ja z kolei wiele rzeczy kupiłem u tego sprzedawcy i ngdy problemów nie miałem. Mało tego jak zostawiłem kwoty ponad 300 zł. to jakiś gratis dostawałem. Ja też dostałem gratisy , szkoda tylko że bez przynęt , które faktycznie zamówiłem.A o tym jak działa ten sklep szybko można się przekonać czytając komentarze na allegro lub opinie na google reviews. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Jak już napisałem ja osobiście z tym sklepem i użytkownikiem problemów nie miałem. A propo problemów. Ostatnio kupiliśmy z kolegą 25 szt. gumek o długości 10 cm. u innego specjalisty z alledrogo.Wiesz jaki był koszt wysyłki ? 30 złotych !!! To już sporo więcej aniżeli cwaniactwo ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Wiesz jaki był koszt wysyłki ? 30 złotych !!! To już sporo więcej aniżeli cwaniactwo ...Zgadza się ale to chyba było wiadomo przed zakupem ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Kilka razy kupowałem u nich na stronie i jak na razie wszystko było ok. Wszystko zależy jak trafisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Jak już napisałem ja osobiście z tym sklepem i użytkownikiem problemów nie miałem. A propo problemów. Ostatnio kupiliśmy z kolegą 25 szt. gumek o długości 10 cm. u innego specjalisty z alledrogo.Wiesz jaki był koszt wysyłki ? 30 złotych !!! To już sporo więcej aniżeli cwaniactwo ...Jak kupiliście i zapłaciliście te 3 dychy, to do kogo pretensje? Robiąc zakupy w necie, trzeba być czujnym jak Szarik w Czterech Pancernych. Edytowane 5 Stycznia 2019 przez Artek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Zgadza się ale to chyba było wiadomo przed zakupem ? Nie, nie sprawdziłem tego bo nie sądziłem, że wysyłka 25 gumek będzie kosztować 30 złotych. Jak kupiliście i zapłaciliście te 3 dychy, to do kogo pretensje? Zapłaciliśmy bo jak wchodzimy do sklepu i wychodzimy z towarem to uczciwie przy wyjściu płacimy, a nie kombinujemy jak by tu zarobić więcej np. podwajając koszt wysyłki. Jak widzę Wy już macie to dawno rozpracowane ... tylko jakoś o tym nie poczytałem ... Moją intencją było i jest przestrzeżenie kolegów przed podobnymi akcjami ze strony sprzedawców czyli najpierw sprawdźcie koszt wysyłki ! Edytowane 5 Stycznia 2019 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Edytowałem tytuł tematu - na naszym portalu przyjęte jest, by o danym sklepie przekazywać sobie opinie. Pozytywne czy negatywne - to już zależy od osobistych doświadczeń konkretnego nabywcy, a czy jest to zachęta, czy też ostrzeżenie - to każdy czytelnik sam zadecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Nieraz bywa, że sprzedawcy w opisie dostawy mają poustawiane, że np. 1-2 sztuka w paczce max.Wtedy jeśli kupujemy np 3,4,5 sztuk wtedy nalicza nam dodatkowo koszty wysyłki jakby za drugą paczke-list. Trzeba patrzeć ile sztuk może iść jedna przesyłką, bo allegro nalicza koszty wysyłki w zależnośći jak tam sprzedawca sobie poustawia. Np jeżeli ma zaznaczone 1 sztuka max w przesyłce, to jeżeli kupimy 5 sztuk, to policzy nam 5 x wysyłke, a sprzedawca wyśle nam to i tak jedną przesyłki.Mało doświadczeni sprzedawcy nie wiedzą jak to tam poustawiać i jest młyn. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Nie, nie sprawdziłem tego bo nie sądziłem, że wysyłka 25 gumek będzie kosztować 30 złotych. Zapłaciliśmy bo jak wchodzimy do sklepu i wychodzimy z towarem to uczciwie przy wyjściu płacimy, a nie kombinujemy jak by tu zarobić więcej np. podwajając koszt wysyłki. Jak widzę Wy już macie to dawno rozpracowane ... tylko jakoś o tym nie poczytałem ... Moją intencją było i jest przestrzeżenie kolegów przed podobnymi akcjami ze strony sprzedawców czyli najpierw sprawdźcie koszt wysyłki !Kolego nie denerwuj się. Tylko nie bardzo rozumiem Waszych zakupów. Piszesz, że wchodzicie do sklepu i wychodzicie z towarem, to płacicie przy wyjściu, ale co ma do tego wysyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Panowie, ale to trochę nie na temat Z tego co zauważyłem akurat ten sklep nie "przycina" na przesyłce ... oni po prostu nie wysyłają zamówionego towaru Edytowane 5 Stycznia 2019 przez hlehle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Z tymi kosztami wysyłek to bardzo różnie jest.... Jeżeli sprzedawca nie ma sensownej umowy podpisanej z kurierem, to koszty rzeczywiście mogą być wysokie. Ale bardzo często chcą "dorobić" na wysyłce. Ceny produktu muszą być niskie przecież...A kupujący niech nie narzeka po fakcie... Są instrumenty pozwalające na sprawdzanie kosztow przed zawarciem transakcji.Przepraszam za OT. Edytowane 5 Stycznia 2019 przez jabadaon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 No ale chyba przesadą jest jak za 5 paczek agrafek kazali mi zapłacić 20 PLN, transakcja nie doszła do skutku, zrezygnowałem, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Z tymi kosztami wysyłek to bardzo różnie jest.... Jeżeli sprzedawca nie ma sensownej umowy podpisanej z kurierem, to koszty rzeczywiście mogą być wysokie. Ale bardzo często chcą "dorobić" na wysyłce. Ceny produktu muszą być niskie przecież...A kupujący niech nie narzeka po fakcie... Są instrumenty pozwalające na sprawdzanie kosztow przed zawarciem transakcji.Przepraszam za OT.Wszystko ok. Dlaczego kupując u np. allerowicza i wpłacając mu na konto przesył jest tańszy, a za pobraniem o wiele drożej? Przecież i tak paczkę przywozi jeden i ten sam kurier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Wszystko ok. Dlaczego kupując u np. allerowicza i wpłacając mu na konto przesył jest tańszy, a za pobraniem o wiele drożej? Przecież i tak paczkę przywozi jeden i ten sam kurier.Sprzedający już się "ubezpiecza" gdy np. Kupujący nie odbierze przesyłki...i "sugeruje" płatność z góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Nie tak to działa. A odpowiedź jest trywialna. Kurier dolicza za płatność za pobraniem. I znowu kwota może być różna, w zależności od umowy. Edytowane 5 Stycznia 2019 przez jabadaon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Nie tak to działa. A odpowiedź jest trywialna. Kurier dolicza za płatność za pobraniem. I znowu kwota może być różna, w zależności od umowy.Tak to również prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 I jeszcze jedno... Dla kuriera nie ma znaczenia czy paczka waży 5 dkg, czy 30 kg. Cena zazwyczaj ta sama. Ewentualnie widełki... np. Do 5, 10, 20, 30 kg. Ale różnice są bardzo niewielkie w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Kupowałem tam ze 3 razy i za każdym razem było w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Spore rozmiary zakupów.10/20 kilogramów przynęt gumowych Muszę kiedyś spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Ja kupowałem wędkę dragona i polecam sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi