Manniek66 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) To może tak na początek bolenióweczka : 7,5 cm i około 12g... mimo swojej dość małej wagi bardzo daleko lata Wyglądem to może ona nie powala ale praca ma świetną , delikatne migotanie-bardzo dobrze wyczuwalne na kiju Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Manniek66 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Ładnie Bartek boleniowe SUPERR oby tak dalej pozdro Przemas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) 1 grudzień - zima się zaczęła , śnieżyk pruszy więc czas zabrać się za struganie Przed chwilką zrobiłem 14 półproduktów wobków boleniowych o długości 8 cm Edytowane 1 Grudnia 2012 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 U mnie praca cały czas idzie Niestety z wyżej sfotografowanych 14 kształtek ocalało się tylko 8 i to je jutro będę zalewał ołowiem i dostaną pierwszą warstwę lakieru ! Desing będzie podobny do woblerów z pierwszego zdjęcia w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ehh...przez własną głupotę z 8 kształtek zalanych ołowiem i prawie gotowych do lakierowania ostało się...całe 4 sztuki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel11 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 A co się takiego stało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Popełniłem jeden błąd , zrobiłem za szerokie otwory na ołów w stosunku do szerokości woblera ;/ Powiem szczerze że wyobrażałem sobie to troszkę inaczej.No nic , teraz trzeba wziąć się do roboty , poprawić błędy i wkoncu pokazać Tu watache wobków boleniowych :> Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 trzeba było nadmiar wypełnić szpachlą do drewna albo samochodową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 No dokładnie, albo wyciąc namiar ołowiu i zalać klejem. Szkoda wobków, a może nic straconego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 pewnie że nie -sam sobie powtarzam że partactwo nie popłaca (chyba jak każdy człowiek wole łatwiznę i ulegam lenistwu ) zdrowe podejście to podstawa a rybki to na pewno docenią bo widać kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Wobki już w koszu na śmieci Robią się już kolejne korpusy , człowiek uczy się na błędach ... a teraz mam inne pytanko Jak byście obciążyli bolenióweczki 6,5-7 cm ? Zastanawiam się również czy dać 1 czy 2 kotwice , co o tym myślicie ? Kształt taki: A tak wyglądają te 4 ocalałe wobki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 uuuu mocne pytanie 1,3 obciążenia przed środkowym oczkiem i 2,3 za ale....... testy i jeszcze raz testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Chociaż coś się udało...6 korpusów wobków trociowych 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 I trociówki z wklejonymi oczkami :> Jutro nawiercenie otworów pod ołów , zalanie , szpachlowanie Muszę się z nimi do soboty wyrobić A tak nawiasem to jaką wage powinny mieć wobki na troć , bo z moich obliczeń wynika że te co teraz robię będą miały około 10-11g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 10 - 11 g to chyba trochę za ciężko, będą tonąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Ehem...tylko proszę się nie śmiać wobki w trakcie lakierowania wyglądają tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Pomarańczowe bardzo git. Będzie dobrze - jak będą pracować to fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Tu się nie ma z czego śmiać, patent z zabezpieczaniem oczek niezły To koszulki termokurczliwe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Tu się nie ma z czego śmiać, patent z zabezpieczaniem oczek niezły To koszulki termokurczliwe ??Tak , to są rurki termokurczliwe Ja kupowałem je w castoramie za 2 zł 1 metr. Problem z zabrudzonymi oczkami znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Tu się nie ma z czego śmiać, patent z zabezpieczaniem oczek niezły To koszulki termokurczliwe ??Zapewne nie o koszulki termokurczliwe chodziło xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zapewne nie o koszulki termokurczliwe chodziło xdNom , tu chodziło o całokształt Wobki na fotce są hmm.. testowe gdyż woblery na troć robię dopiero 2 raz w życiu więc nie skupiałem się jakoś za bardzo na pomalowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Woblery oraz samo malowanie jest ok -chodzi o efekt gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Znalazłem stare zdjęcie , zainspirowany woblerami Jakuba Podleśnego postanowiłem w wakacje zrobić kilka sztuk podobnych woblerków Wyszło mi to tak ( te pierwsze 3 są oklejane ) : PS.Mam nadzieje że Jakub się nie obrazi Edytowane 10 Stycznia 2013 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Moje pierwsze brzydsze były. Co do obrażania Ja nie z tych, no chyba że ktoś sobie zasłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Moje pierwsze brzydsze były. Co do obrażania Ja nie z tych, no chyba że ktoś sobie zasłuży.Hehe , to się ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi