Skocz do zawartości

Hand made by maniek...

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ja dzisiaj oklejałem kilka boleniówek folią alu z fakturą łuski - jak skończe to wstawię fotki jak wyszło :)

Na warsztacie również kilka wobków dla szczecińskiego castmaniaka - mifka :) Woblerki z jajem 2,5-2,7 cm wykonane z lipy , na gotowo po polakierowaniu powinny ważyć około 3,5 grama :)

Edytowane przez Manniek66

Bez obaw. Łowiłem na 5,5 cm (boleniowe) jazie około 20 cm. Większe oczywiście też, ale i maluchom nie przeszkadzał rozmiar. W naturze rybce 5 cm też nie przepuszczą.

Uwierzcie że jazie powyżej 1,5 kg na Wiśle i Bugu spokojnie pobijają i w 7 cm imitacje uklei.

• 3 miesiące temu...

Siemanko , dawno mnie tu nie było :) Czasu brak na struganie , wakacje się zaczeły to i troszkę wolnego czasu się znalazło.Teraz dłubie takie maluszki , smużaki 23-24mm :) Nie lubię tego cholerstwa robić , jeden korpus zajmuje mi z 40 minut , normalnie przez tyle robię 5-6 korpusów  :unsure:

Fotka z etapu lakierowania , jutro będzie lepsza fotka ze sterem i czystymi oczkami ;)

post-50563-0-16382600-1373909512_thumb.jpg post-50563-0-70063300-1373909607_thumb.jpg

i surówka...

post-50563-0-67756900-1373909689_thumb.jpg

Cya  :D

• 2 miesiące temu...

Siemanko ! Ostatnio zmieniły mi się delikatnie warunki i wobki muszę ogarnąć w zakątku majnego pokoju tak więc zdecydowałem , że w ruch pójdzie żywica lub pianka ale raczej żywica pływająca.Lakierowanie będzie się odbywało przez malowanie feather lite :)

Taką wczoraj foremkę spłodziłem , było trochę problemów z silikonem lecz temat już ogarnięty ! 

P1080382_09-10-2013.jpgP1080384_09-10-2013.jpgP1080390.jpg