miras1983 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 robię odlewy z pianki takimi samymi formami jak twoja, jest tylko wlew i jest ok, jednak polecał bym ci dodatkowo twardą obudowę przy odlewach z pianki. formę najlepiej zalewać otwartą ,nalewając po połowie na obie części formy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Bardzo ładna foremka Zrób sobie formę ze sztywnej żywicy a nie będziesz miał problemu z żadnymi obudowami itp.Jak użyjesz dobrej żywicy to spokojnie wyciągniesz nawet kilkanaście tysięcy odlewów z jednego gniazda. Edytowane 10 Października 2013 przez judo 1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Dzięki Judo , między innymi od Ciebie trochę pdpatrzyłem co i jak Mam tylko delikatne obawy co do symetryczności połówek , wydaje mi się że jedna jest o 1mm głębsza niż druga.Zobaczymy czy to nie będzie przeszkdzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Ta mała niesymetryczność raczej nie powinna wypaczyć całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Uwierzcie że jazie powyżej 1,5 kg na Wiśle i Bugu spokojnie pobijają i w 7 cm imitacje uklei. U mnie Jazie biją w woblera 7 cm. Były to osobniki od 38 cm w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 rozumiem ,że zamierzasz wkładać stelaż przed zalaniem... jeżeli jest jedna odrobinę głębsza , zrób prosty zabieg ,weż skalpel i zrób gniazda na oczka stelaża tylko w jednej z form ,tej głębszej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Bingo ! Dzięki miras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 A tu taki mały projekcik przyszłej boleniówki 7cm pod formę , będzie w wersji sterowej i bezsterowej.Zastanawiam się czy rzeźbić na niej łuskę - ale chyba sobie odpuszczę , to nie na moją cierpliwość Co o niej sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Projekcik bardzo ładny . Łuseczki będziesz odbijał później na folii alu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Jak przedłużysz trochę brzuszek w stronę ogona, dasz odpowiednio obciążenie to będzie ładniej latała. Ładny projekcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Jak przedłużysz trochę brzuszek w stronę ogona, dasz odpowiednio obciążenie to będzie ładniej latała. Ładny projekcik Klega Osiak ma racje tez bym troszke przedłuzył brzuszek w strone ogona, bedziesz miał przez to wiecej miejsca na ewentualne przesuniecie ołowiu do tyłu a tak jak kolega piszew duzym stopniu poprawia to lotność. Tez odlewam wobki boleniowe tylko w formie z zywicy i obciązenie (pasek blaszki ołowiaej 3mm)składam na pół i mocuje na stelarzu i mimo ze w moich, brzuszki sa dłuzsze to i tak musze przycinac blaszkew dolnej czesci w miejscu gdzie brzuszek przechodzi w ogonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 jak wstawisz pierwsze sample to Ci powiem co o niej myśle, bo póki co... sam projket to tylko taki obrazek... mniej lub bardziej ladny ale za wiele powiedzieć się nie da póki co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Rafał , chodziło głównie o proporcje , zaznaczenie łuków skrzelowych Wieczorem siadam do strugania , zobaczę co z tego wyjdzie I naniesione poprawki Edytowane 15 Października 2013 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Wydawało się proste , ale nad tymi pokrywami skrzelowymi zeszło mi z półtorej godziny A z efektu nie jestem do końca zadowolony Wielki szacunek dla wszytskich co robią je w kilka chwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Dobry jerk będzie Coś w stylu freestylera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Na pokrywy @Tomy ma fajny patent. Przegladnij jego temat to może znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 pojawią się oczy i efekt będzie o wiele lepszy, kształt ma fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Dobry jerk będzie Coś w stylu freestylera...No własnie widzę go jako takiego bezsterowca pod rapki Na pokrywy @Tomy ma fajny patent.Przegladnij jego temat to może znajdziesz Masz na myśli ten patent ze szpachlą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Masz na myśli ten patent ze szpachlą ? Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Będzie trzeba pokombinować , jeszcze rzut od strony brzuszka z z góry...woblerek jest dość smukły bo ma tylko 8mm grubości w najszerszym miejscu.Jutro jeszcze dojdą oczodoły i kilka szczegołów. Brzuszek Grzbiecik Edytowane 15 Października 2013 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Dzięki Judo , między innymi od Ciebie trochę pdpatrzyłem co i jak Mam tylko delikatne obawy co do symetryczności połówek , wydaje mi się że jedna jest o 1mm głębsza niż druga.Zobaczymy czy to nie będzie przeszkdzało Jak bedziesz robił nastepną forme, pierw odrysuj sobie srodek wobka dookoła, łatwiej bedzie dobrac głebokosc zanurzenia odbitki .Jak tak bynajmniej sobie dzis zrobiłem, bo tez zacząłem sie bawic w formy i żywice, i po twoim wpisie wziołem na to poprawke, i wyszło idealnie, nawet suwmiarką sprawdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 NO i widzisz, teraz mając już jakąś kształtkę coś można powiedzieć... mi na przykład nie podoba się kształt... wolałbym by był nieco "niższy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Formy z żywicy będziesz robił czy jakieś mold max ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 16 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Z silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 17 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Pierwsze koty za płoty ... jest pierwszy odlew z FL Jestem bardzo zadowolony z tego materiału , raczej już nie zmienię go.Czekam na grubszy drut od roberta i w weekend trochę poodlewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi