Skocz do zawartości

Hand made by maniek...

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaż kluczyk!!!Czym to doginałeś?

Albo i zrobię coś kluczykopodobnego :) Taki cusiek powstał i nawet sprawnie działa :) Gotowe giętarki będą chyba z aluminium :)

Kluczyk: 

post-50563-0-19550200-1390158819_thumb.jpg

I co powstaje za jego pomocą w kilka sekund: 

post-50563-0-79838800-1390158813_thumb.jpg

Edytowane przez Manniek66
  • Like 2

Albo i zrobię coś kluczykopodobnego :) Taki cusiek powstał i nawet sprawnie działa :) Gotowe giętarki będą chyba z aluminium :)

Kluczyk: 

attachicon.gifP1080671_19-01-2014.jpg

I co powstaje za jego pomocą w kilka sekund: 

attachicon.gifP1080670_19-01-2014.jpg

Tak banalny sposób na kluczyk do takiej giętarki a ja się nad takim cudem tyle zastanawiałem heheh . Dzięki Maniek , co głowa to pomysł.

Maniek pozwalam sobie i podpinam taki patent :)

pytanko... z jakiego drutu konkretnie korzystasz, ja swojego bym tak w palcach nie wygiął, a bardzo by mi zależało na takim bardziej miękkim...

sorry Manniek za zaśmiecanie wątku, mam nadzieję, że aż tak bardzo Ci to nie przeszkadza ;)

A zaśmiecacie sobie :) Bardzo często taki zaśmiecane wątki są potem skarbnicą wiedzy dla początkujących. 

A co do drutu, ja biorę od kolegi @Woblery z bielska, idealny do stelaży.Miękki i niesprężysty w grubościach 0,55 do wobków do 4cm oraz 0,7mm do wobków 5-7cm

• Like 2

Nie, ten 0,55 przystosowany jest do wobkow 2-4cm kleniowych więc przy zylce 0,16-18 sie napewno nie odksztalci. Analogicznie jest z grubszym drutem , większe wobki i możliwość stosowania grubszych linek

0,55 dobra osiemnastka odkształcić może. Oczko z okrągłego staje się jajowate. Dlatego jest to drut do woblerów małych i lekkich, które żyłką 0,16 a nie grubszą się podaje :)

Dla 0,7 robiłem testy z żyłką 0,24 i było OK. Ale jak ktoś założy trzydziestkę to jest w stanie (chyba, nie sprawdzałem) oczko powyginać...

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Bartku!

Piękny wiek. 

Czego można życzyć osiemnastolatkowi? Chyba tylko tego, byś zawsze umiał rozróżnić sprawy ważne od błahych, ważnymi z powodzeniem się zmagał zaś pozostałe odpuszczał.

O powodzenie wśród dziewcząt zadbasz sam.

Szczęście (również na rybach) się przydaje, więc szczęścia.

I zdrowia, byś mógł plany realizować.

Najlepszego! :lol:

• Like 1