pitt Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 infinity Q to dokladnie certate 3000, tylko w innym kolorzejak popatrzysz na calide i na infinity to zapewne wpadna ci w oko tak male roznice jak ilosc lozysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Ceratate to to nie jest na pewno, miałem przyjemność użytkować Infinty Q i do Certate jest mu dość daleko...Naprawdę jest mu bliżej do Caldi KIX która jest tylko na rynek Japoński niż do Certate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 @Pitt Gdzie znalazłeś informację o ceramicznym pokryciu zębatek w Certate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Witam!Dziękuję za wszystkie informacje dotyczące różnicy między standardowymi modelami Certate, a modelami Custom. Jestem o wiele mądrzejszy w tym temacie. Reasumując: Korpus i bebechy z większego modelu, rotor i szpula z mniejszego. Jest tylko jedno ale. Mako napisał, że do modelu 3500 HD Custom pasuje szpula z 4000-ki. Jakim cudem skoro rotor jest od modelu 3500. Czy w takim razie szpula z modelu 3000 pasuje do 2500 R Custom. Proszę o wyjaśnienie tego problemu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Rotor jest z modelu 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 To ja się w takim razie zastanawiam, czy nie prościej byłoby kupić model 3000 i dokupić szpule do 2500. Pytanie, czy pasuje, bo może być innej wysokości rotor lub zębatka do mimośrodu. Gdyby pasowało, to chyba taniej wyszedł by model 3000 + szpula 2500 niż Certate 2500 R CUSTOM. PS. A może ktoś jest to w stanie sprawdzić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 I tu pojawia się problem..., bo z tego co pamiętam to nie założysz szpuli od zwykłego 2500 do 3000...Sprawdzę ci to, bo mam dostęp do C3000 ,ale dopiero na środę.Coś było ze zwojami gubił co któryś przy nawiajni,ale nie jestem pewien sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 @PittGdzie znalazłeś informację o ceramicznym pokryciu zębatek w Certate? z dystrybucji daiwy na europe (cormoran) .. nie pytalem bezposrednio, ale pytal ktos inny dane certate http://www.daiwa.de/dw/de/produkte_1/spinnrollen_1/certate/5 ,2,74,75,1,1__products-model.htm dane infinity Q http://www.daiwa.de/dw/de/produkte_1/spinnrollen_1/infinity_ q/5,2,74,75,1,2__products-model.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Jeśli chodzi o to, czy Infinity to to samo co Certate to wystarczy aby jakiś właściciel InfinityQ porównał schemat kołowrotka ze schematem Certate dostępnym pod tym adresem: http://www.mikesreelrepair.com/schematics/schematic.php?url= Daiwa/Daiwa%20Certate%203000.pdfJeśli wyjdzie, że łożyska, przekładnie i inne ważne elementy mają ten sam symbol (Daiwa te same elementy oznacza zawsze na schematach tymi samymi symbolami), to można uznać, że to to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Sprawdzę ci to, bo mam dostęp do C3000 ,ale dopiero na środę. Byłbym szczerze zobowiązany, nie pali się, ale żeby to sumiennie sprawdzić najlepiej byłoby na szpulkę z 2500 nawinąć żyłkę a jeszcze lepiej plecionkę na 3000-czce - wtedy test byłby kompletny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 @mako Dzięki za wszelkie informaje dotycząc Certate 3500HD Custom - taki właśnie kupię! Pozdrawiam! PS. Zajrzyj na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Odgrzeję kotleta. Chcę na ten sezon kupić kołowrotek z wyższej półki żeby posłużył już kilka lat. I właśnie zastanawiam się nad Daiwa Certate, nie wiem czy szukać wersji granatowej 2500r custom, 3000 czy nowszej np 2015 rozmiar 3000 lub 3012h. Kołowrotek ma służyć głownie do średniego łowienia boleni, woblery do 15g bez dużych oporów przy prowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Odgrzeję kotleta. Chcę na ten sezon kupić kołowrotek z wyższej półki żeby posłużył już kilka lat. I właśnie zastanawiam się nad Daiwa Certate, nie wiem czy szukać wersji granatowej 2500r custom, 3000 czy nowszej np 2015 rozmiar 3000 lub 3012h. Kołowrotek ma służyć głownie do średniego łowienia boleni, woblery do 15g bez dużych oporów przy prowadzeniu. Wszystko będzie dobre,oprócz badziewia z roku 2015. Nie za bardzo pojmuję co to jest średnie łowienie boleni. Jeżeli już na lekko to 2500 Custom (niebieska) będzie odpowiednia. To dobry kołowrotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Średnie w sensie używanych przynęt, bez żądnej ciężkiej orki. A co jest nie tak z wersją 2015? Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Jozin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Fajnie poczytać wątki sprzed lat....ach, te "zębatki pokryte ceramiką", te "przekładnie skonstruowane do używania plecionki" to były czasy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 A co jest nie tak z wersją 2015?A co to za wersja 2015? - bo ja takowej nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 A co to za wersja 2015? - bo ja takowej nie znam Wycofali bo była wadliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 A co to za wersja 2015? - bo ja takowej nie znam Rocznik 2015, chyba nie trudno się domyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 TAKIMI rocznikami my tutaj nie operujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 A jakimi? Ogólnie o Daiwach jest dużo mniej info niż np Shimano... i trudno znaleźć sensowne opinie bo zaraz większość poleca Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Czy piszac o roczniku 2015 masz na mysli najnowsza wersje 16' Certate?W 2015 roku produkowana byla 13' Certate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 A jakimi? Ogólnie o Daiwach jest dużo mniej info niż np Shimano... i trudno znaleźć sensowne opinie bo zaraz większość poleca Shimano. Ostatnia Certate to rocznik 16 (data wyjscia na rynku JDM).Wczesniej byla Certate 13Certate 10 (pierwsza z mag sealem)Certate 05 (bez mag seala). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Ok, dzięki wam teraz już rozumiem Więc którą generacje byście polecili do łowienia boleni na przynęty do 15g, nawój nie musi być ekstremalnie szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Odpowiednia bedzie 16' Certate 2510RPE-H i bedziesz bardziej zadowolony od tych z Shimano 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Wszystko będzie dobre,oprócz badziewia z roku 2015. Nie za bardzo pojmuję co to jest średnie łowienie boleni. Jeżeli już na lekko to 2500 Custom (niebieska) będzie odpowiednia. To dobry kołowrotek.Jest jakiś kołowrotek z nowych modeli z shimano czy daiwy który nie jest badziewiem.Mam na myśli TP,Stella, Certate,Exsist.Czytając takie posty, to naprawdę powinni wszystkich ludzi tam pracujących pozwalniać,bo niewiedzą co robią. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi