Skocz do zawartości

Daiwa Certate - wszystkie generacje (2004, 2010, 2016, 2019, 2024)

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Dopytam , czy przy tym ceratę to tak jak z exist 18 pojemności szpuli podają zaniżone/ zmyślone ?

Czy faktycznie fabrycznie są relatywnie płytkie szpulki ?

Hmmm nie zauważyłem przekłamań :) Widać nie jestem „aptekarzem” i jak na oko mi pasuje to uznaje, że jest ok.

Biorę z pojemnością 1.0 150m lub 1.2 150m i o dziwo nigdy się nie zawiodłem. Albo zwyczajnie się nie znam i mam źle ponawijane plecionki. Ale skoro mi to w łowieniu nie przeszkadza, to nie będę zmieniał podejścia ;)

• Like 2

Hmmm nie zauważyłem przekłamań :) Widać nie jestem „aptekarzem” i jak na oko mi pasuje to uznaje, że jest ok.

Biorę z pojemnością 1.0 150m lub 1.2 150m i o dziwo nigdy się nie zawiodłem. Albo zwyczajnie się nie znam i mam źle ponawijane plecionki. Ale skoro mi to w łowieniu nie przeszkadza, to nie będę zmieniał podejścia ;)

4000cxh ma podane 200 m PE 1.5

Po mojemu, a nie mam wykształcenia farmaceutycznego, to płytka szpulka.

Ciekawe, czy to jest zgodne z prawdą :)

4000cxh ma podane 200 m PE 1.5

Po mojemu, a nie mam wykształcenia farmaceutycznego, to płytka szpulka.

Ciekawe, czy to jest zgodne z prawdą :)

A który parametr swiadczy o płytkiej szpuli? Nie widzę nigdzie S. Edytowane przez Krab

• 4 tygodnie później...

kultura pracy certate lt 2019 moim zdaniem bije na głowę wszystkie inne modele daiwy z existem włącznie, oraz wszystkie Shiamno ze stellą włącznie :)....takie moje odczucia na sucho, na rybach z tym nie byłem :) jest to tez pierwszy model Daiwy w klasycznej rozmiarówce nie posiadający przełącznika biegów wstecznych.

• Like 3

Witam

Ktoś używa modelu LT 3000 XH i może napisać jak się spisuje ...? Czy wielkościowo to jest podobnie do poprzedniego modelu 2510 RPEH ?

Mam. Podobny wielkością, ale lżejszy. Spisuje się bez zarzutu. Nie ma się do czego przyczepić.

Krzysztof  domyślam  się  , że   masz  model  LT 3000 CXH (?),  czyli  nieco  mniejsze  body  od  LT 3000 XH  , pewnie  z wielkości  2500   dlatego  jest  lżejszy  ...Jakie  masz  zastosowanie  dla  swojego  ?

Ja myślałem  do  kija  16 lb/8'3"  sandacz na średnio i nowe  body od  LT 2500  może  być  za małe ..Widziałem  wczoraj model LT 2500 D i to był raczej pstrągowy młynek.