Guzu Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Już szpula 3000d jest b gleboka i pojemna.Zastosowanie 4000 , jeszcze bardziej pojemnej, do żyłki 0.2 to dość oryginalny wybór Miłego nawijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Zawsze stosowałem 0.2 na bolki do kołowrotków 4000. No cóż muszę trochę pokombinować z podkładem...A tak przy okazji zapytam, jak mi nawija w delikatny stożek gdzie szerzej jest przy górnym rancie to dokładać podkładkę czy odejmować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Dodać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Dołożyłem podkładkę i podkład z żyłki 0.22 (jakieś 210m).Żyłki docelowej 0.20 https://www.wedkarski.com/zylki-plecionki/19103-zylka-lure-soul-hiramasa-momoi.html weszło pełne 300 metrów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitror1 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Za wschodnią granicą są wszystkie modele i cena też normalna była w porównaniu z naszymi sklepami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Za wschodnią granicą są wszystkie modele i cena też normalna była w porównaniu z naszymi sklepami Podasz jakiś link do sklepu? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugi Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Jaki rozmiar pod troć w rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Jaki rozmiar pod troć w rzece? 3000 LT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 (edytowane) Jaki rozmiar pod troć w rzece?Ja mysle dla siebie o 5000d ze wzgledu na wage do 3m wedki Edytowane 1 Czerwca 2020 przez ryba1981 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Muszę napisać małe sprostowanie odnosnie moich wcześniejszych dywagacji na temat kompatybilności szpulek od tańszych modeli(caldia, tatula, ballistic) pasujących do certaty i exista lt. Otóż pułapka daiwy polega na tym że szpulki pasują i owszem ale tylko razem z pokrętłem hamulca od tychże modeli. Przy próbie zalozenia samej szpuli z pokrętłem certaty, naokoło pokrętła zostaje szpara.To samo bedzie dotyczyć zamienników typu alpha od slp. Wczoraj to odkryłem gdyż na placie są już dostepne szpulki typu-A i opis mowi tylko o kompatybilności z caldia, tatula i ballisticiem. Zacząłem kombinować z moja certate i ballisticiem i wyszło gdzie jest kuku. Wczesniej przekladalem szpule od tatuli i ballistica razem z pokrętłem do certaty i wszystko grało. Nie zwróciłem uwagi, nie przyszło mi do głowy że pokrętło certaty jest węższe i co za tym idzie wewnętrzny profil rantu szpuli. Reasumując, szpulki od niższych modeli lt do certaty i exista lt tak ale tylko razem z pokrętłem. Skądś to znamy, prawda????? Nie mniej przepraszam jesli kogoś wprowadziłem w błąd. Jak to mówią "człowiek się uczy całe życie i nadal głupi umiera "????. Odnośnie caldi lt, to jest wyraźnie napisane kilka postów wyżej że tylko wersjaJdm. Od wersji eu szpulka nie pasuje. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Muszę napisać małe sprostowanie odnosnie moich wcześniejszych dywagacji na temat kompatybilności szpulek od tańszych modeli(caldia, tatula, ballistic) pasujących do certaty i exista lt. Otóż pułapka daiwy polega na tym że szpulki pasują i owszem ale tylko razem z pokrętłem hamulca od tychże modeli. Przy próbie zalozenia samej szpuli z pokrętłem certaty, naokoło pokrętła zostaje szpara.To samo bedzie dotyczyć zamienników typu alpha od slp. Wczoraj to odkryłem gdyż na placie są już dostepne szpulki typu-A i opis mowi tylko o kompatybilności z caldia, tatula i ballisticiem. Zacząłem kombinować z moja certate i ballisticiem i wyszło gdzie jest kuku. Wczesniej przekladalem szpule od tatuli i ballistica razem z pokrętłem do certaty i wszystko grało. Nie zwróciłem uwagi, nie przyszło mi do głowy że pokrętło certaty jest węższe i co za tym idzie wewnętrzny profil rantu szpuli. Reasumując, szpulki od niższych modeli lt do certaty i exista lt tak ale tylko razem z pokrętłem. Skądś to znamy, prawda????? Nie mniej przepraszam jesli kogoś wprowadziłem w błąd. Jak to mówią "człowiek się uczy całe życie i nadal głupi umiera "????. Odnośnie caldi lt, to jest wyraźnie napisane kilka postów wyżej że tylko wersjaJdm. Od wersji eu szpulka nie pasuje.Bardzo wartościowe info. Dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Do swojej LT 3000 mam szpule 3000s od exista lt.Dziekuje Koledze z forum za pomoc.W konfiguracji z płytką szpulka kołowrotek waży 221 g plus waga plecionki PE.Kręci i wygląda ładnie.Pora na testy rzeczne Edytowane 19 Czerwca 2020 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Edytowane 19 Czerwca 2020 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Odra soon????? Kręci i wygląda ładnie.Pora na testy rzeczne IMG20200618203253.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Ten nowy Exist 3000 LT, to odpowiednik dawnego 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ten nowy Exist 3000 LT, to odpowiednik dawnego 2500?Doprecyzuj pytanie czyli podaj pełna nazwe, bo samo 3000 to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ogólnowielkościowo. Nie chodzi mi o szczegóły przełożenia i pojemności szpuli. Miałem niedawno w łapie Caldię LT właśnie 3000 i jakaś taka mała była, jak na 3000. Potem widziałem tabelkę, zestawiającą "stare" rozmiary Daiwy z ich odpowiednikami LT i wynikało z tego, że obecne LT 3000 odpowiadają wielkością dawnym 2500. Byłem ciekaw, czy dotyczy to również Exista i przy okazji - również Certate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Tak dotyczy to również modelu exist i certate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ogólnowielkościowo.To sie dalej nie rozumiemy, bo tzw. rozmiar 3000 moze miec wieksze i mniejsze body... - przelozenie i glebokosc szpuli to juz inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 (edytowane) . Edytowane 24 Czerwca 2020 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Certate lt 3000d faktycznie wygląda jak"zabawka"???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Chyba najbliżej nowemu rozmiarowi LT 3000 do starszych rozmiarów hybrydowych 2500'R' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Wklejam ponownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 3000C_XH to jest to samo co stare 2500, 2500D to jest to samo co stare 2000, 3000D-3000XH to jest jak stare 2500RMefisto już to wyjaśniał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zrozumiałem, co napisaliście, ale trochę mi to kojarzy się z nowymi oznaczeniami "silnikowo-mocowymi" na Audi. Błee 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi