versicolor Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Mierzył może ktoś srednice szpuli 3000? Chciałbym porównać 3000 do 4000. Znalazłem że exist 4000 ma 52mm wiec skoro są kompatybilne podobnego wymiaru spodziewam się po certate. Zagadką pozostaje mniejsza szpula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Mierzył może ktoś srednice szpuli 3000? Chciałbym porównać 3000 do 4000. Znalazłem że exist 4000 ma 52mm wiec skoro są kompatybilne podobnego wymiaru spodziewam się po certate. Zagadką pozostaje mniejsza szpula.3000d ma 48mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Dzięki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Cześć,Podpowie Ktoś jakim smarem ,oliwką przesmarować rolkę prowadzącą,łożyska w Daiwie Certate 16 tej z mag steelem ?Jak to ogarnąć bo strasznie szumi ? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Miałem okazję kilka dni połowić warunkach dużej rzeki Certate 3000.Wersja ze zwykłym przełożeniem.Faktycznie, jak twierdzą niektórzy użytkownicy, różnica w walorach użytkowych między exist a ta Certate jest niewielka. Nieadekwatna do różnicy w cenie.Kołowrotek kręci bardzo gladko. Równo. W warunkach łowiska okazuje się że korbka 60 mm ma do tego modelu zdecydowanie sens.Dużo lepsze odczucia niz z 50 mm, która na sucho i z wyglądu była pyszniejsza Tak to jest z tym na sucho vs na łowisku.Nawój bardzo dobry.Współpraca z plecionka x12 ukladala się bardzo przyjemnie. Naprawdę wysoko oceniam ten kolowrotek.Przypomniał mi exista lt, którym łowiłem trzy dni pstrągi w sezonie 2019.Dlatego nawiązałem w pierwszym zdaniu tego wpisu do exista.Jest bowiem to konstrukcja odmienna od używanych ode mnie Stelli.Brakuje mi tego poczucia metalowosci, to za sprawą tego zaion rotor.Nie potrafię się przełamać z tym.Mimo tego że dokupiłem za ciężki pieniądz szpule płytkie i lekkie od exista lt, pozegnam sie z Certate.Widać po prostu , że przez lata kręcenie Stella sprawiło, że teraz wszystkie inne pomysły, a były i vanquish 16 i 19, exist 15 i 18, teraz Certate.... Porównuje ze Stella, by do niej po tych próbach wrócic:) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Przyzwyczajenie wygrywa. Wiele osób tak ma, ale przynajmniej próbowałeś wszystkiego i wiesz z praktyki czego potrzebujesz do szczęścia ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 A w ktore miejsce jeszcze wejda? I jakie jesli wiesz?Dzięki, pozdrawiam Nie ale może... Sporo ich wejdzie także na kabłąk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Miałem okazję kilka dni połowić warunkach dużej rzeki Certate 3000.Wersja ze zwykłym przełożeniem.Faktycznie, jak twierdzą niektórzy użytkownicy, różnica w walorach użytkowych między exist a ta Certate jest niewielka. Nieadekwatna do różnicy w cenie.Kołowrotek kręci bardzo gladko. Równo. W warunkach łowiska okazuje się że korbka 60 mm ma do tego modelu zdecydowanie sens.Dużo lepsze odczucia niz z 50 mm, która na sucho i z wyglądu była pyszniejsza Tak to jest z tym na sucho vs na łowisku.Nawój bardzo dobry.Współpraca z plecionka x12 ukladala się bardzo przyjemnie. Naprawdę wysoko oceniam ten kolowrotek.Przypomniał mi exista lt, którym łowiłem trzy dni pstrągi w sezonie 2019.Dlatego nawiązałem w pierwszym zdaniu tego wpisu do exista.Jest bowiem to konstrukcja odmienna od używanych ode mnie Stelli.Brakuje mi tego poczucia metalowosci, to za sprawą tego zaion rotor.Nie potrafię się przełamać z tym.Mimo tego że dokupiłem za ciężki pieniądz szpule płytkie i lekkie od exista lt, pozegnam sie z Certate.Widać po prostu , że przez lata kręcenie Stella sprawiło, że teraz wszystkie inne pomysły, a były i vanquish 16 i 19, exist 15 i 18, teraz Certate.... Porównuje ze Stella, by do niej po tych próbach wrócic:)To jest prawdziwa miłość!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Raczej nie, to jest prędzej miłość z rozsądku, bez zaślepienia, szaleństwa i romantyczności???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Ale to jest wątek o CertateA nie o moich preferencjach w zakresie kolowrotka Wróćmy do tematu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Dodam jeszcze tylko, że miłość bez romantyczności to tylko przyzwyczajenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) W sierpniu SLP WORKS uruchamia mozliwosc zamiawiania Daiwa Certate w trybie semi order.Czyli sami mozemy skonfigurowac wersje kolowrotka pod nasze potrzeby sposrod wszystkich dostepnych wariantow i elementow.Widac, ze Exist Semi Order dziala, teraz Certate bedzie mozna sobie "zamowic". Link do strony, na razie poszlo tylko info, linku do konfiguratora Certate jeszcze nie ma, ale tu bedzie : http://slp-works.com/campaign/20so_campaign/ Milego ! Edytowane 20 Lipca 2020 przez Guzu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitror1 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Na placie już można zamawiać. Kołowrotek w czarnym macie i szybkie przełożenie: https://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/cPath/4027_4029_4033_5907/reel/spinning/daiwa/certate-custom-body.html https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=stcQctHH8vQ&feature=emb_logo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Jaki jest koszt importu? Plat wysyła za granicę? Transport+cło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Bardzo smakowicie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 No więc poczytałem i dzisiaj się skuszę na Certatę 3000 z szybkim przełożeniem. Zobaczymy jak się tym będzie kręciło przy kogucikach po 30 g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Krótko napiszę po dniu łowienia kręciołem Certate LT 3000 XH. Maszynka ochrzczona w pierwszym dniu łowienia trzema ładnymi rybami. Używane przynęty to koguty 30-38 g i gumy Relax kopyto 4L + główka 25 g. Kogut 38 g.Praca kręcioła i lekkość w podbijaniu wędką + kołowrotkiem bardzo zadowalająca.Kabłąk jakoś lepjej pracuje niż w Stellach. Existy które posiadam do takiej zabawy w moim odczuciu średnio pasują. Wcześniej najczęściej stosowałem do takich gramatur Twin Power SW4000XG - super maszynka tylko znacznie cięższa od omawianej Certate.Wniosek - kupię sobie taki jeszcze jeden. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) ... mogę zapytać , na jakiej głębokości używasz tych 38 gr kogutów ??? ... bo dla mnie to SiFi i abstrakcja ... Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 I niech tak zostanie... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 I niech tak zostanie...Nie wiem, czy taka była intencja, ale zabrzmiało nieco opryskliwie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Dokładnie tak .... i nie było w tym podtekstu .... ... a zapytałem , ponieważ nigdy nie miałem okazji , ni potrzeby łowić aż tak ciężko sandaczy. Ani nie znalazłem takiej wody bym czegoś takiego musiał używać ... Ale skoro padła taka odpowiedź - OK , i tak nie lubię łowić sandaczy na grunt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) Nie wiem, czy taka była intencja, ale zabrzmiało nieco opryskliwie...Nie odpowiem co prawda na to pytanie wprost, bo to wie tylko ten co napisal tego posta....Ale...Potrafie sobie wyobrazic, ze chodzilo o to, ze dobor ciezaru koguta nie ma nic wspolnego z doborem ciezaru glowi do jakiejs tam gumy... Wyjasnienie tego to prawie maly artykol... A na jerku i tak kazdy wie wszystko i jest miszczem,- wiec.... Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) ... nie potrzebuje teorii , nauki , ni zdradzania "sekretów" i niczego więcej..... poza prostą odpowiedzią : na jakiej głębokości zostały użyte TE 38gr koguty ??? i tylko tyle ... Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) Wyjasnienie tego to prawie maly artykol... A na jerku i tak kazdy wie wszystko i jest miszczem,- wiec....Domyślałem się Arku, że Ty się domyslałeś, o co mogło chodzić, bo polubiłeś tamten post Ja o łowieniu na koguty pojęcie mam znikome, Alw umiem sobie wyobrazić 7mwtrową rynnę na Wiśle z głównym nurtem, a czasami tez pewnie trzeba poprowadzić przynętę bardziej agresywnie. Ale moje „domysły” równie dobrze mogą ocierać się o „brednie”, zatem nie chce iść tą drogą Inna sprawa, że akurat Mariusz wnosi bardzo dużo wiedzy do tego forum i nie zadaje pytań w stylu "kołowrotek za 347zł pod sandacza na lekko w sierpniu z prawego brzegu średniej wielkości rzeki w województwie mazowieckim", zatem spodziewałbym się, że z czystego szacunku odpowiedź będzie nieco pełniejsza w formie Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez psd27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 ... nie potrzebuje teorii , nauki , ni zdradzania "sekretów" i niczego więcej..... poza prostą odpowiedzią : na jakiej głębokości zostały użyte TE 38gr koguty ??? i tylko tyle ... ale ktos moze nie chciec jej dac i takie jego dobre prawo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi