Artek Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Jaka jest różnica pomiędzy modelem LT 4000-C, a LT 4000D-C, oprócz ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Jaka jest różnica pomiędzy modelem LT 4000-C, a LT 4000D-C, oprócz ceny? Glebokosc szpuliStad literka D- deep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Glebokosc szpuliStad literka D- deepDzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Jaka jest różnica pomiędzy modelem LT 4000-C, a LT 4000D-C, oprócz ceny?Glebokosc szpuli Stad literka D- deepMiałoby to sens ale czy napewno? Wydaje mi się, ze D jest oznaczeniem na rynek EU i oba modele (4000D-C i 4000-C) maja tą samą pojemność szpuli? Ale może mi się tylko wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Miałoby to sens ale czy napewno? Wydaje mi się, ze D jest oznaczeniem na rynek EU i oba modele (4000D-C i 4000-C) maja tą samą pojemność szpuli? Ale może mi się tylko wydaje Tylko się wydaje Jest tak jak napisał Daniel. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 W takim razie dlaczego aż 5 stów różnicy w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 A różnica między 3000 dc a 3000d ? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 A różnica między 3000 dc a 3000d ? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka3000dc ma mniejsze body (od 2500) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 A różnica między 3000 dc a 3000d ? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaLT3000D-C ma mniejsze body (size 2500). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 LT3000D-C ma mniejsze body (size 2500).Czy w przypadku LT 4000D-C jest tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 W takim razie dlaczego aż 5 stów różnicy w cenie?Dystrybucja EU vs rynek japoński stąd cena w góre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Czy w przypadku LT 4000D-C jest tak samo?Tak, body jest jak w LT3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Tak, body jest jak w LT3000.A wielkościowo do Stelli 4000 i TP 4000, to która Certate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Tylko się wydaje Jest tak jak napisał Daniel.Czyli te głębokie szpule D są tylko na EU? Bo z tego co widziałem na JP nie ma ani 3000D, ani 4000D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Miałoby to sens ale czy napewno? Wydaje mi się, ze D jest oznaczeniem na rynek EU i oba modele (4000D-C i 4000-C) maja tą samą pojemność szpuli? Ale może mi się tylko wydaje Tylko się wydaje Jest tak jak napisał Daniel. Jakieś małe ziarnko prawdy jest z tym rynkiem EU i oznaczeniami, gdy weźmie się pod uwagę, że na rynek europejski przeznaczone są głównie modele z głębokimi szpulami (nie wiedzieć czemu), a szpule płytkie to domena głównie JDM. Ale to oczywiście tylko niezamierzona zbieżność oznaczeń modeli i polityki rynkowej producentów. Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Czyli te głębokie szpule D są tylko na EU? Bo z tego co widziałem na JP nie ma ani 3000D, ani 4000D?W Japonii z głęboką szpula jest tylko model LT5000D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Ta polityka głębokich szpul jest dla mnie zupełnie niezrozumiała. Po jaką cholere komuś taka pojemność.. Jedyne co jestem w stanie zrozumieć to że być może ktoś lubi mieć zapas w okoniowce 300m żyłki jeszcze pod główna plecionka ???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 A wielkościowo do Stelli 4000 i TP 4000, to która Certate?Do wyboru jest LT3000 (szpula 48mm) lub LT4000-C (szpula 51mm). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 W takim razie dlaczego aż 5 stów różnicy w cenie? Dystrybucja EU vs rynek japoński stąd cena w góre. O ile dobrze pamiętam, Mefisto pisał kiedyś, chyba w wątku o Stelli FJ, że gdy znajdzie się minimum piętnastu chętnych na konkretny model kołowrotka JDM, jest w stanie dać na niego cenę porównywalną jak w przypadku modeli z europejskiej dystrybucji. Zdaje się, że była o tym mowa w kontekście Stelli 3000MHG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Do wyboru jest LT3000 (szpula 48mm) lub LT4000-C (szpula 51mm).A LT4000D-C jaka szpula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Szpula też ma 51mm tyle że głębokości rowu marianskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Szpula też ma 51mm tyle że głębokości rowu marianskiegoOby bez fotek rowu A tak odnośnie tych głębokości szpulek.To są decyzje w centrali koncernu, poparte jakimiś argumentami, choć dla nas pozostającymi w sferze domysłów.Jakoś lata lecą, producentów poza jp nie przybywa. Niszowe produkty typu szpule są robione w Korei, a jakoś nie w europie ?Nowe modele wychodzą w JP, tam są premiery i na ten rynek idzie najszersza oferta. Szpule glebokie -D są dostępne jako tuningowe w ramach slp .Tych płytkich nie ma i tak jak programu rcs nie było nigdy oficjalnie w europie , tak nie ma produktów Shimano yumeya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Przyczyna jest prosta, 90% wędkarzy stosuje linki pokroju kordu i łowi duże ryby. Niestety w naszym kraju, specjalizujemy się w technikach pozwalających złowić cokolwiek, zwykle tam gdzie i tak niespecjalnie to cokolwiek pływa...Stąd trudno nam pojąć, niektóre decyzje dyrektorów, szukających rozwiązań globalnych. To samo da się zauważyć wśród wielu innych, dużych graczy. Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez guciolucky 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Przyczyna jest prosta, 90% wędkarzy stosuje linki pokroju kordu i łowi duże ryby. Niestety w naszym kraju, specjalizujemy się w technikach pozwalających złowić cokolwiek, zwykle tam gdzie i tak niespecjalnie to cokolwiek pływa...Stąd trudno nam pojąć, niektóre decyzje dyrektorów, szukających rozwiązań globalnych. To samo da się zauważyć wśród wielu innych, dużych graczy.Dlatego też na lightowych konstrukcjach często są podane pojemności linek w absurdalnych grubościach. Np 2500S a linka 0,25mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 No ale kto takie linki stosuje w takim razie? Skoro my w Europie narzekamy ze są za głębokie te szpule a w JP też takich nie używają to pytanie dlaczego Japończycy wciskają nam te niechciane szpule skoro sami ich nie chcą... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi