dreadknight Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Ok dzięki. A body w 5000c jest takie jak w 4000c i 4000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Ok dzięki. A body w 5000c jest takie jak w 4000c i 4000?Body w 5000c jest takie jak w 3000 i 4000c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Chyba dopiero 5000D będzie miało większe body. Waga 295 Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Te body 5000 nie przeraża. Poza naszymi dotychczasowymi doświadczeniami i w konsekwencji wyobrażeniami. Mankament to głęboka do przesady szpula nieprzystająca do ultra cienkich i mega mocnych plecionek. Mi przypasowała na trocie pod żyłkę. Samo kręcenie trociowymi przynętami nie stanowi problemu. Jedyny wkurzający element to nieodzowne w Daiwie łuszczenie się lakieru ze stopki. Nie wspomnę co robi obrączka. Kolega „oskalpował” swoje 2500 do łysego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Te body 5000 nie przeraża. Poza naszymi dotychczasowymi doświadczeniami i w konsekwencji wyobrażeniami. Mankament to głęboka do przesady szpula nieprzystająca do ultra cienkich i mega mocnych plecionek. Mi przypasowała na trocie pod żyłkę. Samo kręcenie trociowymi przynętami nie stanowi problemu. Jedyny wkurzający element to nieodzowne w Daiwie łuszczenie się lakieru ze stopki. Nie wspomnę co robi obrączka. Kolega „oskalpował” swoje 2500 do łysego. Exist tez sie obiera ? czy to raczej Certate ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Krab 5000 szpula nie jest do przesady gleboka poniewaz 5000d jest kolowrotkiem dedykowantm pod lapanie inshore lub na ciezko w slodkiej wodzie 30-40 lb linka a nie .1mm pod okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Exista jeszcze nie oskrobałem Daniel, ale o tej korbie to nie miałem pojęcia. Chciałem pokombinować z RCS, a tu zonk. Tylko dedykowana do tej wielkości pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Krab 5000 szpula nie jest do przesady gleboka poniewaz 5000d jest kolowrotkiem dedykowantm pod lapanie inshore lub na ciezko w slodkiej wodzie 30-40 lb linka a nie .1mm pod okonieHmmm aż tak nisko licytować się nie chciałem. Sprawdziłem sobie tylko linki w przedziale 1.5-2.0 i wchodzi nie szpula, a dwie lub trzy po 150m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Exista jeszcze nie oskrobałem Daniel, ale o tej korbie to nie miałem pojęcia. Chciałem pokombinować z RCS, a tu zonk. Tylko dedykowana do tej wielkości pasuje. Czyli lepiej sie trzyma ? czy tak samo srednio, ale jeszcze nie zostal obrany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Raczej lepsza powłoka lakiernicza. Użytkowany podobnie, a jednak cały czas w szyku. Choć może wszystko jeszcze przede mną Niemniej ta wada Certate mocno zaburzyła moją ocenę tego modelu. Szkoda kasy i lepiej wybrać w tej klasie TP. Jakoś cieżko się pogodzić, ze człowiek dba, a od samego zakładania do wędki złazi lakier. Edytowane 4 Grudnia 2020 przez Krab 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Ja moich nie myje nie obchodze sie jak z jajkiem urzywam delfinow ktore rysuja stopki i nie widze roznicy pomiedzy stella w twardosci i jakosci powloki lakierniczej a jak zejdzie to tylko stopka i tak nie widac a nawet to co z tego narzedzie jak srubokret czy wkretarka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Raczej lepsza powłoka lakiernicza. Użytkowany podobnie, a jednak cały czas w szyku. Choć może wszystko jeszcze przede mną Niemniej ta wada Certate mocno zaburzyła moją ocenę tego modelu. Szkoda kasy i lepiej wybrać w tej klasie TP. Jakoś cieżko się pogodzić, ze człowiek dba, a od samego zakładania do wędki złazi lakier.Mi lakier w ,,granatowej,, zluszczyl plyn na komary/ deet ,moze tu jest przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Od maja użytkuję dwa modele - LT4000D-C oraz CH-X. Ubytków lakieru nie stwierdzono. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) A ja stwierdziłem i też trochę jestem w szoku. Mam model 3000D certate LT i niedawno odszedł trochę lakier ze stopki gdzie inne kołowrotki przy tej wędce wszystko gra. Gdybym wiedział to chociaż bym coś nakleił na stopkę żeby lakier nie odszedł... Edytowane 4 Grudnia 2020 przez bartosz311287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Mi lakier w ,,granatowej,, zluszczyl plyn na komary/ deet ,moze tu jest przyczyna ?Nie Bartek, nie używam niczego na komary. Kolega tez nie. Łowiąc ma łódce nie ma takiej potrzeby. Zwyczajnie złazi lakier. Niczym się od dawnych granatowych nie różni. Tandeta w tym zakresie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Ja moich nie myje nie obchodze sie jak z jajkiem urzywam delfinow ktore rysuja stopki i nie widze roznicy pomiedzy stella w twardosci i jakosci powloki lakierniczej a jak zejdzie to tylko stopka i tak nie widac a nawet to co z tego narzedzie jak srubokret czy wkretarkaSamochód to tez narzędzie, a jednak bez lakieru szpetnie wygląda. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Nie Bartek, nie używam niczego na komary. Kolega tez nie. Łowiąc ma łódce nie ma takiej potrzeby. Zwyczajnie złazi lakier. Niczym się od dawnych granatowych nie różni. Tandeta w tym zakresie i tyle.Ok ,widac taki ich ,,urok,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Troche nie adekwatne porownanie poniewaz aspekt wizualny jest troche inny przy kupnie samochodu jak kolowrotka mlotka czy wkretarki to pierwsze ma miec wymagane osiagi i wygladac idea byc reliable ludzi co zmieniaja samochody co 2-3 lata ma juz wygladac plus osiagi a narzedzia maja byc trwale 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Te body 5000 nie przeraża. Poza naszymi dotychczasowymi doświadczeniami i w konsekwencji wyobrażeniami. Mankament to głęboka do przesady szpula nieprzystająca do ultra cienkich i mega mocnych plecionek. Mi przypasowała na trocie pod żyłkę. Samo kręcenie trociowymi przynętami nie stanowi problemu. Jedyny wkurzający element to nieodzowne w Daiwie łuszczenie się lakieru ze stopki. Nie wspomnę co robi obrączka. Kolega „oskalpował” swoje 2500 do łysego.Dzięki za info.A w takim razie 3000d lub 3000xh z plecionką na trocie to dobry pomysł? To body rozmiaru 4000 jest wystarczające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Dzięki za info.A w takim razie 3000d lub 3000xh z plecionką na trocie to dobry pomysł? To body rozmiaru 4000 jest wystarczające?Czekaj, bo się gubię Moim zdaniem 3000 jest ok, ale na trocie morskie. Model 5000 ma inne body. Po prostu większe. I tego gabarytu używam na rzekę. Łatwiej o balans kija i mimo wszystko obrotówka nr 3 to jednak inny opór od morskich bezsterowych slimów czy wąskich wahadełek. Edytowane 5 Grudnia 2020 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Tu się zgadzam, o ile łowienie sandaczy czy boleni na średnio (powiedzmy na Wiśle) to 4000, tak troć (np. kelt czy srebro) ale w rzece - tylko 5000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Jakie duze sa te trocie jak mozna spytac? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Tu się zgadzam, o ile łowienie sandaczy czy boleni na średnio (powiedzmy na Wiśle) to 4000, tak troć (np. kelt czy srebro) ale w rzece - tylko 5000.Wg mnie optymalny to 4000,w życiu bym nie podpiął 5000 bo po co... Nawet dobrej klasy 3000 da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Jakie duze sa te trocie jak mozna spytac?Relatywnie nieduże. Ale ich rozmiar nijak się ma do kołowrotka. Przecież 99% łowienia polega na rzucaniu i skręcaniu. Wyzwaniem jest opór stawiany przez prowadzone przynety plus nurt wody. Edytowane 5 Grudnia 2020 przez Krab 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Czegoś tu nie rozumiem. Patrzymy na wielkość kołowrotka czy na rozmiary przekładni w środku i jej moc? Przecież Certate LT 3000D ma przekładnię tej samej wielkości jak TP 4000 SW. Jeśli taki 4000SW jest dobry na trocie, to dlaczego zatem nie nadaje się Certate 3000D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi