saperus8 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 ... nie potrzebuje teorii , nauki , ni zdradzania "sekretów" i niczego więcej..... poza prostą odpowiedzią : na jakiej głębokości zostały użyte TE 38gr koguty ??? i tylko tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saperus8 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Pewnie fiordy???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Dobra to i ja zobaczę czy ząbkują te nowe LT od daiwy Dałem się jakoś przekonać, jak dojedzie i przejdzie testy to zostaje, a jak nie to poleci na gielde bez sentymentu i wrócę do shimano... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saperus8 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Chyba niepotrzebnie wchodziłem na ten wątek????Byłem już zdecydowany na Shimano Exsence 3000 a teraz mam dylemat.Może coś doradzicie.Przeznaczenie raczej lekko kleń jaź.Czarnucha z shimano 4000MXG już mam i myślałem o mniejszym a tu wyskoczyła ta ,,cerata"???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 rzuć monetą, a jak spadnie na kant, to Stella :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 rzuć monetą, a jak spadnie na kant, to Stella :-) Moja nie chciała na kant spaść Ale chyba nie będę żałował, kiedyś Certaty to moja miłość, potem sercem Vańki i Stellki zawładnęły, teraz czas powrotu syna marnotrawnego na łono Certaty nastał. Choć nie powiem, że łatwo było;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saperus8 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Stella - też jest taka opcja .Ale już przebieram nogami i nie chcę już zbieraćBo miał być Vanford Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Kup sobie Vanquish V19 i będziesz miał z głowy do lekkiego łowienia czy takiego wędka do 12lb spokojnie nim ogarniesz. Nie ma lepszej pozycji póki co do to takich wypraw. Potrzebujesz mocy? Bierz Certate LT lub TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saperus8 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 To już chyba bym wolał Exsence 3000 jak mam zostać w stajni shimano.Straszne są te dylematy no chyba że jesteś bogaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Chyba niepotrzebnie wchodziłem na ten wątekByłem już zdecydowany na Shimano Exsence 3000 a teraz mam dylemat.Może coś doradzicie.Przeznaczenie raczej lekko kleń jaź.Czarnucha z shimano 4000MXG już mam i myślałem o mniejszym a tu wyskoczyła ta ,,cerata"sprawa w sumie jest prosta i banalna.....serio, kup Vanquisha.....i mówię to ja, który z tych wymienionych przez Ciebie kołowrotków, akurat Vanquisha nie posiada.....ale posiądę już tłumaczę....Exsence jest bardzo fajny, kręci dobrze i świetnie, może jak Stella, ale kupiłem go tylko dlatego, że udało się na giełdzie upolować hybrydę (3000MHG) w cenie normalnego, do tego uparłem się na czarny kołowrotek....estetycznie, patrząc po fotkach, Vanquish wygrywa zdecydowanie, Exsence ciekawie ocenił mój kolega - o, jaki fajny plastikowy kołowrotek z Biedronki......a Certate LT to mocna rzecz, nawet taka 3000D-C to 210 gramów i hamulec 10 kg, do lajtowego łowienia aż szkoda tej mocy no a Vanquish......aż się prosi dokręcić go do kija L czy UL.....kleń, jaź, okoń, pstrąg.....wszędzie się sprawdzi....co do jego walorów użytkowych, wierzę Kubie Guciowi (nawet bardziej, niż milicji, hahahaha), sam przekonam się za jakiś czas nie lubię zbyt mocnych kołowrotków do lekkiego łowienia.....nie wiem, mam wrażenie, że to im bardziej szkodzi, niż ciężka orka.....taka Certate LT na sucho może tego czy innego nie zadowolić, ma większe luzy techniczne od większości Shimano, to na pewno nie jest korba fotelowa.....ale jak jej się zapoda pieprzu z 10 czy więcej gramów, zaczyna się bajka PS 210 gramów i 'aż szkoda tej mocy'.....a jeszcze niedawno Stradic 1000 ważył właśnie tyle, zachwycałem się jego lekkością i przez myśl mi nie przeszło, że mógłby ważyć mniej, bo i tak leciutki był jak piórko Edytowane 5 Stycznia 2021 przez cristovo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) (...taka Certate LT na sucho może tego czy innego nie zadowolić, ma większe luzy techniczne od większości Shimano, to na pewno nie jest korba fotelowa.....ale jak jej się zapoda pieprzu z 10 czy więcej gramów, zaczyna się bajka ...) Mój egzemplarz (czyli 3000d) jest lepiej spasowany i ma mniejsze luzy niż tp15 i tp20 które również posiadam.Ale rzeczywiście przy kręcenia na sucho w fotelu Shimano wypada lepiej. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Stycznia 2021 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (...taka Certate LT na sucho może tego czy innego nie zadowolić, ma większe luzy techniczne od większości Shimano, to na pewno nie jest korba fotelowa.....ale jak jej się zapoda pieprzu z 10 czy więcej gramów, zaczyna się bajka ...) Mój egzemplarz (czyli 3000d) jest lepiej spasowany i ma mniejsze luzy niż tp15 i tp20 które również posiadam.Ale rzeczywiście przy kręcenia na sucho w fotelu Shimano wypada lepiej. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaWidzisz, nawiązując do wczorajszej rozmowy, konkluzja jest jedna...ŚNIEGU NIE MA, ALE ZIMA JEST I NA JERKU TRWA .Stella, Certate, jakie to ma znaczenie ważne czto by ch. stojał, diengi i ryby byli........ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Widzisz, nawiązując do wczorajszej rozmowy, konkluzja jest jedna...ŚNIEGU NIE MA, ALE ZIMA JEST I NA JERKU TRWA [emoji38] [emoji38] .Stella, Certate, jakie to ma znaczenie ważne czto by ch. stojał, diengi i ryby byli........Dokładnie [emoji23][emoji23][emoji23] Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Widzisz, nawiązując do wczorajszej rozmowy, konkluzja jest jedna...ŚNIEGU NIE MA, ALE ZIMA JEST I NA JERKU TRWA .Stella, Certate, jakie to ma znaczenie ważne czto by ch. stojał, diengi i ryby byli........ Ale, że jak śniegu nie ma? Dobrze, że obecne auto posiada napęd 4x4 bo miałbym duuuży problem z dojechaniem dzisiaj nad wodę p.s. LT ma być jutro u mnie, także ten tego w weeekend lekko nie będzie miała... Edytowane 6 Stycznia 2021 przez nyny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) U mnie śniegu tyle, co kot...... Edytowane 6 Stycznia 2021 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 U mnie śniegu tyle, co kot...... 20210106_090415.jpg Ale, że jak śniegu nie ma? Kije.jpg Dobrze, że obecne auto posiada napęd 4x4 bo miałbym duuuży problem z dojechaniem dzisiaj nad wodę p.s. LT ma być jutro u mnie, także ten tego w weeekend lekko nie będzie miała... W Warszawie snieg to ogladamy na Waszych zdjeciach... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Śniega pada, śnieg pada, cieszą się dzieci... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Potem już deszcz siąpał i szybko śniegu ubywało: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 U mnie śniegu tyle, co kot...... 20210106_090415.jpgTo folia na korku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 To folia na korku?Stawiam, że zabezpieczenie i siknięte lekko bezbarwnym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Ja dzisiaj bez kija, tylko turystyka.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) To folia na korku?Tak. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Dobrze, że z pokrowca wyjąłeś do łowienia ???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Tak.Bezwzględnie folię z korka zdejmuj. To pierwszy krok do powstawania wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Bezwzględnie folię z korka zdejmuj. To pierwszy krok do powstawania wilgoci.Bardzo szybko pleśń wychodzi na korku pod folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi