Skocz do zawartości

Daiwa Certate - wszystkie generacje (2004, 2010, 2016, 2019, 2024)

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Bezwzględnie folię z korka zdejmuj. To pierwszy krok do powstawania wilgoci.

Bardzo szybko pleśń wychodzi na korku pod folią

Oj tam Pany nie wiecie, że folie się zdejmuje po pierwszej rybie chrzcząc kija ;)

Waldas czeka najwidoczniej jeszcze :)

Edytowane przez nyny
  • Like 1

Szkoda tylko, że nie stosujesz tej samej filozofii w stosunku do Shimano :)

Stella jest niezmiena od wielu lat z materiałami pomijając 98 rok i milenkę :) .

Z shimano mam 4 stelle, 1 tp z 98 roku, czarnucha 4000 superX i vańka do UL (zakupiony ze względu na wagę-w tej roli spełnia się znakomicie) więc nie mam do czego porównać jak kształtują się pozostałe produkty shimano. Te spełniają swoją rolę.

Jak dla mnie stella będzie zawsze top, później długo nic, dlatego nie eksperymentuję  z zakupem innych shimano  :) .

• Like 1

Fakt

Stella jest niezmiena od wielu lat z materiałami pomijając 98 rok i milenkę :) .

Z shimano mam 4 stelle, 1 tp z 98 roku, czarnucha 4000 superX i vańka do UL (zakupiony ze względu na wagę-w tej roli spełnia się znakomicie) więc nie mam do czego porównać jak kształtują się pozostałe produkty shimano. Te spełniają swoją rolę.

Jak dla mnie stella będzie zawsze top, później długo nic, dlatego nie eksperymentuję  z zakupem innych shimano  :) .

Fakt, na przykładzie Stelli 4000 FJ, w wielu aspektach jest top, ale brakuje mi w niej niskiego przełożenia co średnio nadaje się do przynęt w granicach 40g. Dlatego wybrałem Certate LT, która pod względem mocy zjada Stelkę na śniadanie.

• Like 1

Kup mi nowa LT, a ja Ci do kompletu taka drugą granatowa z Japonii sprowadzę :)

Nikt na to nie pójdzie, niestety.... Za nową LT bierze się dwie nieużywane granatowe i to z zapasowymi szpulami. Do tego trzeba mieć kiepski dzień, bo później żal... No chyba, że ktoś kupuje na kilogramy :)

A ja życzę Wszystkim, sobie też w pierwszej kolejności, aby mieli tyle czasu, żeby te wszystkie wydmuszki zarżnąć na rybach i gdyby do tego doszło to na pewno nikt nie będzie po nich płakał ani żałował wyboru, będzie też na pewno zadowolony z łowienia...

• Like 10