gringo Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Coś słyszałem o serwisie w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Na Olx masz tp 3000mhg????Slawku jak myślisz Cerata będzie lepsza od tego TP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Slawku jak myślisz Cerata będzie lepsza od tego TP?Ja stawiam je na tym samym poziomie,niuanse decydują???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Też mogę szczerze polecić shimano twin power 3000MHG mam też daiwe certate 3000lt i oba kolowrotki są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 dziękuję za wszystkie podpowiedzi/propozycje.....serwis niestety w Niemczech, a Certatka na gwarancji......co do wszelkich hybryd MHG, są OK.....posiadam Exsense, to on na razie dostąpi zaszczytu zastąpienia chorej koleżanki....nie jest to jednak ideał ze względu na wysokie przełożenie, kij to cudak ze stajni St.Croix o akcji moderate.....Daiwa BG była brana pod uwagę, ale tu także niestety tylko na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murinek7777777 Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 I rozmiar 2500 też się doczekał płytkiej szpulki w przystępnych pieniądzach .To są szpule od Caldia LT? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Ktoś ma jakieś wieści a propo nowej Certate ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Ale ten czas leci. Ja łowię jeszcze granatową 2000 i mimo, że ząbkuje jest wdzięcznym narzędziem do pstrągowego rzeźbienia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Podbiję pytanie o najnowszą Certate. Ktoś już łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Podbiję pytanie o najnowszą Certate. Ktoś już łowi?Najnowszą, czyli model LT z 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Nowa też jest wdzięcznym narzędziem, do tego jest lekka, tylko nie ząbkuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Patrząc chronologicznie nowy model powinien pojawić się w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 I tym razem jak pojawi sie wersji SLP Works to ja kupie, zeby zrownowazyc ekipe Shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 I tym razem jak pojawi sie wersji SLP Works to ja kupie, zeby zrownowazyc ekipe Shimano Arek nie idź tą drogą :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Najnowszą, czyli model LT z 2019 Być może, nie sprawdzałem nawet kiedy wyszły, dopiero 2 dni temu zainteresowałem się tą marką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Być może, nie sprawdzałem nawet kiedy wyszły, dopiero 2 dni temu zainteresowałem się tą marką Jeśli chodzi o stosunek lekkośći do mocy, to nic lepszego nie znajdziesz. Używam od początku sezonu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Mam takie pytanie czy jest taka konfiguracja modelu lt z body rozmiar 5000 oraz rotorem i szpula od 3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Mam takie pytanie czy jest taka konfiguracja modelu lt z body rozmiar 5000 oraz rotorem i szpula od 3000?Nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Tak myślałem, dzięki za odp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Witam, czy w nowych Daiwa Certate LT przepuszcza lożysko oporowe na mrozie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Cerata 5000D na Morskie Trocie. Jak myślicie, sprawdzi się ?TP XDz przełożeniem HG się nie nadawał, przy pełnym wyrzucie czuć było przelozenie. Jutro bede testował ceratke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Witam, czy w nowych Daiwa Certate LT przepuszcza lożysko oporowe na mrozie ?Pierwszą Ceratę LT kupiłem w połowie 2019, z czasem doszły 3 następne więc mam łącznie 4 sztuki: 2500H, 2500XH, 3000 i 3000XH. I faktycznie w najświeższym egzemplarzu 2500H ściągniętym z Japonii trafiła mi się ta przypadłość ze 3-4 razy. Więc trzeba będzie go wysłać do Rafała;-) Ale poza tym nie uświadczyłem żadnych innych niedogodności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 (edytowane) Witam, czy w nowych Daiwa Certate LT przepuszcza lożysko oporowe na mrozie ? Dobre pytanie - Daiwa od wielu lat stosuje podobne łożyska oporowe w kołowrotkach tej wielkości, również w Certate LT, więc ten model również może cierpieć na taką przypadłość. Czy od nowości czy też dopiero w przyszłości wraz z zużyciem oporówki? nie wiem, rzadko mam okazję łowić w ujemnych temperaturach, a do zamrażalnika pozwolicie że nie będę wsadzał Certate bo jakoś śmierdzi mi to ruską mentalnością Na forum jest już wątek - puszcza oporówka na mrozie - ale nie wiem czy dowiesz się tam czegoś sensownego pośród bzdur o nakrapianiu oliwkami, masełkiem czy psikaniu WD40, a z tego co mi wiadomo przesuwanie tulejki łożyska oporowego wyżej lub kombinowanie z wyginaniem sprężynek nie rozwiązują problemu na zawsze. Jeśli faktycznie zamierzasz łowić na mrozie i szukasz młynka do takiego zastosowania (np. trocie) gdzie awaria oporówki może oznaczać koniec łowienia lub utratę ryby to rozejrzałbym się po prostu za dobrym kołowrotkiem Shimano, w których wałki łożyska oporowego mają znacznie większą powierzchnię i z tego co wiem nie sprawiają takich problemów. Cerata 5000D na Morskie Trocie. Jak myślicie, sprawdzi się ?TP XDz przełożeniem HG się nie nadawał, przy pełnym wyrzucie czuć było przelozenie. Jutro bede testował ceratke A może po prostu dobrałeś nieprawidłowe przełożenie w TP XD do swoich preferencji łowienia? Certate LT 5000 parametrami i mocą jest jak najbardziej adekwatny, ale weź pod uwagę temperatury w jakich będziesz łowić w świetle tego co napisałem wyżej. Jeśli będziesz miał okazję przetestować możesz podzielić się wrażeniami. Edytowane 22 Stycznia 2023 przez kineret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 (edytowane) Dobre pytanie - Daiwa od wielu lat stosuje podobne łożyska oporowe w kołowrotkach tej wielkości, również w Certate LT, więc ten model również może cierpieć na taką przypadłość. Czy od nowości czy też dopiero w przyszłości wraz z zużyciem oporówki? nie wiem, rzadko mam okazję łowić w ujemnych temperaturach, a do zamrażalnika pozwolicie że nie będę wsadzał Certate bo jakoś śmierdzi mi to ruską mentalnością Na forum jest już wątek - puszcza oporówka na mrozie - ale nie wiem czy dowiesz się tam czegoś sensownego pośród bzdur o nakrapianiu oliwkami, masełkiem czy psikaniu WD40, a z tego co mi wiadomo przesuwanie tulejki łożyska oporowego wyżej lub kombinowanie z wyginaniem sprężynek nie rozwiązują problemu na zawsze. Jeśli faktycznie zamierzasz łowić na mrozie i szukasz młynka do takiego zastosowania (np. trocie) gdzie awaria oporówki może oznaczać koniec łowienia lub utratę ryby to rozejrzałbym się po prostu za dobrym kołowrotkiem Shimano, w których wałki łożyska oporowego mają znacznie większą powierzchnię i z tego co wiem nie sprawiają takich problemów. P.S Jaki kołowrotek shimano masz na myśli? A może po prostu dobrałeś nieprawidłowe przełożenie w TP XD do swoich preferencji łowienia? Certate LT 5000 parametrami i mocą jest jak najbardziej adekwatny, ale weź pod uwagę temperatury w jakich będziesz łowić w świetle tego co napisałem wyżej. Jeśli będziesz miał okazję przetestować możesz podzielić się wrażeniami. Jutro testy nad wodą. Przełożenie PG niestety nie pasuje na szybkie, trociowe zwijanie... Wybrałem za drobną podpowiedzią HG i nie sprawdziło się. Niestety....Jutro napisze jak Ceratka sobie radzi przy trociowaniu. Porównywałem knob i dlugosc rączki z moim TP 4000 SW-B i są podobne. Za to kultura pracy na korzyść daiwy . Wysyłam mojego zasłużonego TP na serwis bo dzielnie walczył na bałtyku. Zobaczymu jak po serwisie Edytowane 22 Stycznia 2023 przez lyha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Jasna sprawa - jest jeszcze TP FD o niższym przełożeniu i odpowiednim nawoju, ale myślę, że z Certate LT bęziesz zadowolony bo trudno o kołowrotek z lepszą kulturą pracy pod obciążeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi