Skocz do zawartości

Daiwa Certate - wszystkie generacje (2004, 2010, 2016, 2019, 2024)

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem o krok od zakupu Airity 3000PC jako nieco mocniejsza alternatywa dla Certate 3000 i teraz zwątpiłem czy dobrze to sobie wykombinowałem????

Lepiej skoryguj czym prędzej plany bo to tak jakbyś miał twin powera 4000 i jako mocniejsza alternatywę celował w vanquisha 4000...

• Like 1

Lepiej skoryguj czym prędzej plany bo to tak jakbyś miał twin powera 4000 i jako mocniejsza alternatywę celował w vanquisha 4000...

Nic z tego, szczerze i otwarcie gardzę marką Shimano????‍♂️Chyba że mowa o rowerach...???? Edytowane przez elpojo

Chodzilo wylacznie o porownanie :)

To wez cerate 5000 i to bedzie mocniejsze od 3000

Taki żarcik dla twardego elektoratu???? Ma być korpus z 4000, a że nie ma w ofercie Certate wybór padł na Airity. 5000 to już do poważnych zadań i żeby nie było też bedzie na pokładzie.

Panowie może śmieszne pytanie dla niektórych...do przynęt 30-35gramów(głównie guma 3-4 cale z główkami 20gr.obotówka do 4 i mniejsze woblery) rozmiar 3000 czy 4000? wędka 2.70m chodzi mi o certate najnowszy wypust...

Edytowane przez grzegorz197503

Panowie może śmieszne pytanie dla niektórych...do przynęt 30-35gramów(głównie guma 3-4 cale z główkami 20gr.obotówka do 4 i mniejsze woblery) rozmiar 3000 czy 4000? wędka 2.70m chodzi mi o certate najnowszy wypust...

3000 może być za mały. 3000D i 4000 korpus będą miały ten sam

Różnica będzie w wielkosci rotora i szpuli

Pewnie mocy nie braknie gdybyś wybrał 3000d czy 4000

Do takiej orki osobiście to pewnie wybrał bym 5000d tym bardziej ,że wedka dłuższa

Edytowane przez Rampampam
  • Like 2

3000 może być za mały. 3000D i 4000 korpus będą miały ten sam

Różnica będzie w wielkosci rotora i szpuli

Pewnie mocy nie braknie gdybyś wybrał 3000d czy 4000

Do takiej orki osobiście to pewnie wybrał bym 5000d tym bardziej ,że wedka dłuższa

Hmmm...5000D aż tak? zawsze wydawało mi się że tej wielkośi kołowrotek to tak 45-60gr

Przynęta 35g to orka? Certate 3000D spokojnie

To zależy jaka przynęta i w jakich warunkach

Czy guma 4 cale np kopyto czy canibal na 35 gramowej główce łowione w jeziorze na 40 metrach głębokości np jak na Solinie to dla mnie orka

Slider 10S o wadze ok 40 na plytkim szczupakowym łowisku to już nie jest orka

Wobler sumowy o wadze 35 gram z lopatą jak lyżka ciągnięty w nurcie to dla mnie orka

Połów głowacicy na Sanie czy Dunajcu na

Wobler 17-20 cm w nurcie to też dla mnie orka

Tak że zależy jak popatrzysz ;)

Fakt

Do 20 gram ołowiu z guma 3000D wystarczy

Ja osobicie do wedki 2.70 preferuje cięższe kolowrotki żeby zlapac lepszy balans więc wybrał bym 5000D

Każdy ma inną wode ,inaczej lowi w innych warunkach