RadekRadek Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Zabierz go nad wodę na "dotarcie" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 W szerszej próbie jest jak napisał kolega powyżej - łowić jak najwięcej i jak najmniej kręcić w fotelu ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Hej, jak wygląda u Was kwestia szumów? Dziś przyszła do mnie Certate 3000D i powiem Wam, że wydawało mi się, że podczas kręcenia w innym sklepie inną sztuką było słychać tylko szum powietrza, a dziś kręcę no i jednak nie tylko powietrze jest słychać Jest wyraźny szum, chociaż do pracy nie mogę się przyczepić, a korbka opada pod własnym ciężarem. Wiem, że kołowrotek nie łowi w fotelu w zaciszu domu, ale chciałem podpytać jak to jest w szerszej próbie.W fotelu zawsze szumi najbardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 To są szumy uszne ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 (edytowane) Każdy trochę szumi ,moja cerata też,Existy 23 też szumią (oporówka na magu) , stelle FK też(na oscylacji) Edytowane 11 Maja 2024 przez hasior 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Hej! Czy byłby ktoś w stanie zmierzyć średnicę podkładek do regulacji nawoju w modelu 24" 5000D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Możecie mi potwierdzić czy dobrze rozszyfrowuję oznaczenia z Daiwy - Certata 24 LT3000 D - to jest korpus i przekładnia od rozmiaru 4000 a szpula i rotor od modelu 3000 natomiast Certata LT 3000 D-C to jest korpus i przekładnia od modelu 2500 a szpula i rotor od modelu 3000 tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Nie ,3000D to korpus i rotor od 3000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Nie ,3000D to korpus i rotor od 3000Ok a LT4000 DC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcipas Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Ok a LT4000 DC?body 3000 + większy rotor i szpula, c=compact body czyli od mniejszego modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 To jest w Daiwie jakaś hybryda z korpusem i przekładnią od 4000 lub 3000 oraz rotorem i szpulą od mniejszego rozmiaru? Taki odpowiednik Shimano 3000MHG ale z normalnym przełożeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 No właśnie rozmiar 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 No właśnie rozmiar 3000. Czyli Certata LT3000 D to jest body w rozmiarze 4000 a rotor i szpula od 3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 LT3000d i LT4000d-c to jeden i ten sam korpus.LT4000d-c bierze ten korpus i dodaje większą szpule i rotor, ale to 3000 jest tutaj modelem bazowym???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Ok. To jeszcze rozkoduj mi proszę LT3000DC oraz LT3000 (bez żadnej literki) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 (edytowane) Pisane było milion razy już..3000dc to tak jak sam pisałeś korpus 2500 ze szpula i rotorem od 3000d.A 3000 bez literki to 3000d z płytszą (regularna) szpula. Tylko na Europę dają te przeklęte 'd' Edytowane 25 Czerwca 2024 przez saitt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Może i było pisane już milon razy ale ja dotychczas z Daiwa nie miałem nic wspólnego więc trochę można się pogubić w tych oznaczeniach rozmiarów i pojemności. Exist jeszcze jakieś PC....to, jest to samo co DC? No nic, w każdym razie dzięki za pomoc :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 PC nie ma w gamie modelowej certate.Tam gdzie jest np. w exiscie znaczy regularny rozmiar bez udziwnień i przeszczepów. Czyli PC 2500 to normalne 2500.Ale masz rację, w daiwie już od jakiegoś czasu zaczęli coś dosypywać do pączków bo już bardziej skomplikować nazewnictwa chyba się nie da żeby oglupic totalnie klientów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 Może i było pisane już milon razy ale ja dotychczas z Daiwa nie miałem nic wspólnego więc trochę można się pogubić w tych oznaczeniach rozmiarów i pojemności. Exist jeszcze jakieś PC....to, jest to samo co DC? No nic, w każdym razie dzięki za pomoc :-)Może to troszkę rozjaśni temat.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 Nie wiem, czy było i czy ktoś tak miał, ale w mojej Certate 3000 '19 kupionej z drugiej ręki coś puka(kołowrotek kupiony nowy lub prawie nowy). To znaczy przy wolnym zwijaniu woblera, czy podbijaniu gumy nic wcześniej nie zauważyłem. Dopiero przy szybkim zwijaniu boleniówki przy górnym położeniu szpuli, da się wyczuć jakby stuk, a nawet go słychać. Co z tym fantem można zrobić? Młynek po gwarancji. Pozdrawiam. Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 Nie wiem, czy było i czy ktoś tak miał, ale w mojej Certate 3000 '19 kupionej z drugiej ręki coś puka(kołowrotek kupiony nowy lub prawie nowy). To znaczy przy wolnym zwijaniu woblera, czy podbijaniu gumy nic wcześniej nie zauważyłem. Dopiero przy szybkim zwijaniu boleniówki przy górnym położeniu szpuli, da się wyczuć jakby stuk, a nawet go słychać. Co z tym fantem można zrobić? Młynek po gwarancji. Pozdrawiam. Bartek.Stukają wałeczki podpierające kosz ośki jest to do zrobienia. Skontaktuj się ze spigotem bez problemu ci to ogarnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2024 Panowie ma ktoś wersje 3000D i 5000D żeby im zrobić fotkę jaką jest różnica wielkości body? Różnica w wadze dość spora i zastanawiam się jak one obok siebie wyglądają. Może być też 4000C vs 5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2024 Stukają wałeczki podpierające kosz ośki jest to do zrobienia. Skontaktuj się ze spigotem bez problemu ci to ogarnie.Mogę prosić o rozwinięcie ? Co to jest kosz oski ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2024 Pewnie chodzi o element mocowany na końcu osi który odpowiada za posuw szpuli - on jest wsparty na takich dwóch albo jednej zależy od młynka osiach/prowadnicach... ja przynajmniej tak to zrozumiałem w sumie mi nigdy to nie stukało ale nie znam Certate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2024 Pewnie chodzi o element mocowany na końcu osi który odpowiada za posuw szpuli - on jest wsparty na takich dwóch albo jednej zależy od młynka osiach/prowadnicach... ja przynajmniej tak to zrozumiałem w sumie mi nigdy to nie stukało ale nie znam CertateDzięki za pomoc w próbie zrozumieniaBył czas, nie tak odległy, że sporo osób na rotor mówiło kosz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi