Skocz do zawartości

Daiwa Certate - wszystkie generacje (2004, 2010, 2016, 2019, 2024)

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

A co Ci się bardziej podoba wizualnie?

Certate od zawsze była moim zdaniem mocniejsza od vanquisha, ale nie wiem jak jest z nowym wypustem. Moja znajomość z certate zatrzymała się na 2016 i to samo z vankiem. Jeśli mam porównać modele z tych lat to certate napewno przetrwa więcej niż vaniek...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Jaki rozmiar nowego Certate LT polecacie do wędki Major Craft FSX-822MH . 250cm do 25g . Kompletnie nie mam pojęcia o rozmiarówce daiwy .

4000D-C czyli to samo jak stare 3000 lub hybryda jak kiedyś stare 2500R, czyli np 3000D, 3000XH ( bez literek C )

Edytowane przez MefistoFishing
  • Like 1

Odnośnie wersji z szybszym przełożeniem . To czy model 3000xh i 4000cxh różnią się wielkością ??

oczywiście, że się róznią...korpusy mają takie same, ale pisałem,że 3000 to hybryda, czyli 3000 ma mniejsza spzule i rotor od 4000, ale korpusy mają takie same. <<to nie jest giełda - ile razy mamy to przypinać?>>

• 3 miesiące temu...

Hej Krab masz Daiwe 4000 EXISTA? Tak?

Chodzi mi o odpowiednik Shimano 4000 w Daiwie.

dla mnie różnice między D, a Sh są w nowej rozmiarówce mało wymierne. 

Albo wajcha dłuższa albo średnica szpuli większa? Nie wiem czym się kierować.

Chcę zastąpić TP15 4000HG. 

Wychodzi mi w nowej rozmiarówce Daiwy, że za Shimano TP15 4000 gdzie pokręcajka ma 55mm, a szpula śr 51mm to Certate będzie 4000, która ma śr. szpuli 51mm i wajchę 60mm? Pojemności szpuli są takie same.

Mam dylemat czy wybrać 3000xh czy może 4000cxh.

3000xh ma szpulkę o średnicy 48mm i mniejszy rotor.

Edytowane przez Kupisz

Jak ma byc odpowiednik to bierz LT4000-C, a przełożenie to kwestia gustu i konkretnego zastosowania.

dokładnie, jak ma być zamiennik gabarytowy to musi być 4000DC bo małe przełożenie....rozmiary 3000D np to jak stare 2500R, wieć jest "delikatniejsze" od TP4000....romairy 5000D są ciekawe...odpowiedniki starych Daiwa 3500/4000, ale 100 gram lżejsze, idealne chyba do łowienia wiślanego do długich kijów. Czuć w nich moc :)

• Like 1