Skocz do zawartości

Daiwa Certate - wszystkie generacje (2004, 2010, 2016, 2019, 2024)

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Też kibicuję. Raz - że też ostrzę sobie zęby na kolejną próbę z Daiwą LT, Certate lub Exist, a dwa, że jak pamiętam to sam Exist LT już próbował terminować u Guza i odpadł chyba po kilku wyjazdach. Może tym razem pójdzie lepiej i na plastikowy rotorek da się przymknąć oko...

• Like 1

Też kibicuję. Raz - że też ostrzę sobie zęby na kolejną próbę z Daiwą LT, Certate lub Exist, a dwa, że jak pamiętam to sam Exist LT już próbował terminować u Guza i odpadł chyba po kilku wyjazdach. Może tym razem pójdzie lepiej i na plastikowy rotorek da się przymknąć oko...

Z tego co pamietam to chodziło wtedy o profil stopki Exist-a czyli nic związanego z wewnętrzna konstrukcją kołowrotka :)

Używam obecnie 14' Stella 3000HGM oraz równolegle Certate LT3000/ Exist LT3000S-C i z mojego punktu widzenia każdy z tych modeli jest godny polecenia.

• Like 5

Z tego co pamietam to chodziło wtedy o profil stopki Exist-a czyli nic związanego z wewnętrzna konstrukcją kołowrotka :)

Używam obecnie 14' Stella 3000HGM oraz równolegle Certate LT3000/ Exist LT3000S-C i z mojego punktu widzenia każdy z tych modeli jest godny polecenia.

Wstępne zapoznanie się z ergonomia lt3000 vs Stella 2500/c3000 dla mnie jednoznacznie pokazuje, że na pstragi daiwa lt 3000 ( nieważne czy z korpusem 3000 czy z 3000c) jest za mozolna. Stella wygrywa.

Na pstragach mialem exista 2500 i tam ergonomia była lepsza niż w 3000. Ale wybrałem Stellę.

Tabelki z wagą kolowrotka to jedno, a kształty, formy i rozwiązania to drugie.

Wielkorzeczne łowy to u mnie trochę inna ergonomia i do tych zastosowań lt3000 zakładam, że będzie robił.

Po prostu mniej rzutów. Mniej manewrów kijem i inne wędki niż na pstragach.

Dobrze, że jest wybór

Edytowane przez Guzu
  • Like 2

Nie ale może... Sporo ich wejdzie także na kabłąk ;)

Sądzę że ceramic coating na stopce kołowrotka również przyczyni się do lepszych wyników wędkarskich.

I to prawda, Certate LT nie ma łożyska pod szpulką, jest teflonowa tulejka tylko.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1