elpojo Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Czy ktoś z kolegów, koleżanek jest w posiadaniu 24 Certate LT FC 2000-P? Mógłby ktoś napisać hak sprawuje się to maleństwo? Docelowo miałby służyć przy kiju 2 i 2.2m do 7g. Zarówno okonie z przylowem szczupaka, oraz pstragi na trout area. Shimano w wielkości C2000S jakoś mi nie leży.Sprawiłem sobie takowy na następny sezon. Po doświadczeniu z kilkoma większymi rozmiarami obstawiam że nie do zarżniecia do takich zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) Czy ktoś z kolegów, koleżanek jest w posiadaniu 24 Certate LT FC 2000-P? Mógłby ktoś napisać hak sprawuje się to maleństwo? Docelowo miałby służyć przy kiju 2 i 2.2m do 7g. Zarówno okonie z przylowem szczupaka, oraz pstragi na trout area. Shimano w wielkości C2000S jakoś mi nie leży.Ja do takich zastosowań wybrałbym (wybrałem) 21 Luvias Airity, np 2500 Edytowane 29 Grudnia 2024 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Weź sobie ceratke FC2500S mocy jak w shiamno 2500 a bardzo lekka i kompaktowa konstrukcja, trochę żałuję że sprzedałem. Niedługo kupię pewnie ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Z tą mocą to bym nie przesadzał, FC 2500 to body od 2000, LT 2500 to pełnowymiarowy rozmiar, dlatego poleciłem LA zamiast ceratki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) Jesteś w błędzie Certate FC2500S ma takie samo body jak Airity 2500. Certate 2500 body jak Airity PC2500. Miaem FC 2500S '24 oraz 2500 w wydaniu '19 i '24 mocy nie brakuje i FC2500S śmiało możesz zrównać z Shimano 2500 typu Vanford / Vanquish czyli Magnumlite, mocowo wybrałbym Ceratkę. Dopiero TP 2500 jest porównywalny jak dla mnie Certate 2500, choć trochę na siłę bo w Ceracie no jednak więcej mocy drzemie. Piszę jako fanboy Shimano Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Valo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spincast Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Dzięki za wyjaśnienie. Zamówię zatem Certata LT FC 2000-P. Jak mi się spodoba to uzupełnie rodzinkę w modele 2500 i 3000. Shimano ostatnio jakoś mi w łapie nie leży, miałem TP 20, Stradica FL, FM'ke chyba też sprzedam. TP24 zamówiłem I odesłałem. Chyba potrzebuje czegoś nowego ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) Ja po prostu unikam rozmiarów z dopiskiem "c", dlatego ich nie polecam. Marka, model i wielkość nie ma tu znaczenia.Jak hybrydy to tylko te "prawilne" czyli 3000 MHG @Valo, z porównaniem Certate do Vanforda to już Cię trochę poniosło @spincast, to że ostatnie wypusty shimano Ci nie leżą to akurat nic nadzwyczajnego, ale pociesze Cię - będzie tylko gorzej Edytowane 29 Grudnia 2024 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Nie poniosło ???? Chodzi o sygnet lekkich modeli dlatego jest łamane Vanford/Vanquish dane jako przykłady . Certate ogólnie powinno się porównywać do Coresolid Stradic/TP bo to jest odpowiednik tej serii. Co nie pasowało Ci w TP24? FC2500S to idealny rozmiar pstrąg okonie w naszych warunkach, dość filigranowy, super pasuje do wędek 1.6m do 2.3m tak do 8lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 (edytowane) Nie miałem Certate 24, chodziło mi bardziej o koncepcję FC niż konkretne modele i wielkości. Mam kilka różnych 19-tek oraz LA 21. Wszystkie VF i VQ 19 powymieniałem na full metal body, i to raczej starsze roczniki. Jedyne plastiki z których jestem zadowolony i nie mam zastrzeżeń to 20 Luvias 2500. Zapewne u kolegi @spincast wspomniana ceratka sprawdzi się lepiej niż dobrze, po prostu ja unikam. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spincast Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Co nie pasowało Ci w TP24? Kupiony przez sklep internetowy. Nie pasowała mi jego praca. Jak na nowy, nie używany kolowrotek jego praca była dość nie zadowalająca. TP20 który był w moim posiadaniu pracował bardziej kulturalnie. Innej osobie mogłoby TP nie przeszkadzać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Porównanie korpusów 2500 i 2500FC 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spincast Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Tragedii przynajmniej na zdjęciach nie ma. Korpus Daiwy 2000-p i tak będzie większy niż Shimano C2000s.Patrząc na zdjęcie przychodzi mi jeszcze jedno pytanie do głowy. Czy szpula FC 2500 i klasycznej 2500d są zamienne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Tragedii przynajmniej na zdjęciach nie ma. Korpus Daiwy 2000-p i tak będzie większy niż Shimano C2000s.Patrząc na zdjęcie przychodzi mi jeszcze jedno pytanie do głowy. Czy szpula FC 2500 i klasycznej 2500d są zamienne?Tak są. FC2500S zamienne z 2500D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Tragedii przynajmniej na zdjęciach nie ma. Korpus Daiwy 2000-p i tak będzie większy niż Shimano C2000s.Patrząc na zdjęcie przychodzi mi jeszcze jedno pytanie do głowy. Czy szpula FC 2500 i klasycznej 2500d są zamienne?No nie gadaj różnica jest znacząca! Widać na focie. Zgadza się większa od C2000S ale i tak różnica jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spincast Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia W sobotę postaram się podjechać do sklepu gdzie mają te kołowrotki, wtedy odenie organoleptycznie ???? może nawet wezmę że sobą wędkę do której miałaby być podpięta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Wkurzające jest, ze mieszkamy w kraju w którym jest kupa wędkarzy, kupa sklepów i kołowrotka za kupę pieniędzy nie można kupić sobie w rozmiarze S jak ktoś chce łowić na pe 0,8, albo D jak ktoś woli grubo … Czaje się na certate LT3000S, nawinąć 200m 0,8 … Po raz czwarty użyje słowa: kupa. Polscy Janusze biznesu robią kasę i na kolowrotkach i na szpulach. No i se u nas nie kupię. Co mnie ta kupa tak prześladuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Wkurzające jest, ze mieszkamy w kraju w którym jest kupa wędkarzy, kupa sklepów i kołowrotka za kupę pieniędzy nie można kupić sobie w rozmiarze S jak ktoś chce łowić na pe 0,8, albo D jak ktoś woli grubo … Czaje się na certate LT3000S, nawinąć 200m 0,8 … Po raz czwarty użyje słowa: kupa. Polscy Janusze biznesu robią kasę i na kolowrotkach i na szpulach. No i se u nas nie kupię. Co mnie ta kupa tak prześladuje? Z jakiego rynku można pozyskać certate 3000s? Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) Sorry LT3000s to w 19, w 24 po prostu LT3000 - oba 200m 0,8. U nas niedostępne. A pierwsza lepsza strona https://www.discovery-japan.me/category/select/pid/88494/currency/PLN albo coś jest z opisami. Bo u nas 24 LT3000 opisane jako 200m ale już 1,0. Edytowane 4 Stycznia przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Sorry LT3000s to w 19, w 24 po prostu LT3000 - oba 200m 0,8. U nas niedostępne. A pierwsza lepsza strona https://www.discovery-japan.me/category/select/pid/88494/currency/PLN albo coś jest z opisami. Bo u nas 24 LT3000 opisane jako 200m ale już 1,0.Dzięki za wyjaśnienie. Wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) Wkurzające jest, ze mieszkamy w kraju w którym jest kupa wędkarzy, kupa sklepów i kołowrotka za kupę pieniędzy nie można kupić sobie w rozmiarze S jak ktoś chce łowić na pe 0,8, albo D jak ktoś woli grubo … Czaje się na certate LT3000S, nawinąć 200m 0,8 … Po raz czwarty użyje słowa: kupa. Polscy Janusze biznesu robią kasę i na kolowrotkach i na szpulach. No i se u nas nie kupię. Co mnie ta kupa tak prześladuje? Może te D najłatwiej pozyskać dystrybutorowi albo najtaniej… a Polscy wędkarze i tak kupią i tak jak piszesz jeszcze po szpulkę przypędzą. Edytowane 4 Stycznia przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) Na szczęście nie jesteśmy skazani na dystrybutorów, od czego jest JDM Edytowane 4 Stycznia przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia fajnie pasuje do Certate 3000 kupiona sztuka na sprawdzenie czy nie będzie przeszkadzać. Jest ok, spełnia zadanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia Panowie, potrzebuję pomocy. Przeszukałem cały wątek - czy szpula Certate 19 pasuje do tego samego modelu 24 bez wymiany pokrętła hamulca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia Pasuje???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_puck Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia Panowie, potrzebuję pomocy. Przeszukałem cały wątek - czy szpula Certate 19 pasuje do tego samego modelu 24 bez wymiany pokrętła hamulca?. Pasuje bo używam szpul 5000d z 2019 roku do Certate 2024 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi