Skocz do zawartości

Daiwa Certate - wszystkie generacje (2004, 2010, 2016, 2019, 2024)

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

W stanie idealnym pisalem bo prawie nie ma sladow uzywania Mam do niego karton , instrukcje i podkladki,to co fabryka dala

Naprawde trzeba sie przyjzec zeby zobaczyc drobne ryski

Watpie ze byl rozkrecany, bylo by to widac, a sam sobie robie serwis moich kolowrotkow

Kupiony na gieldzie wedkarskiej, od starszej pani, ktora miala kiedys sklep wedkarski

Kolowrotkow miala duzo  Wszystkie w  orginalnych kartonach z papierami i dodatkami 

Ciekawi mnie ta raczka, nigdzie w necie takiej nie widzialem A masz Marcin ten model?

Z ktorego roku jest? i czy ten dings od zbijawki chodzi u ciebie inaczej? Moze cos bys napisal o nim

Pozdrawiam

Korbką kolego się nie przejmuj. Jest ładna (być może lepsza niż oryginał) i swoje zrobi.

Przejmuj się suchością, szumem i ocieraniem. To nie jest normalne. Oddaj go na serwis. Po tylu latach nawet jeśli wysechł bo leżał, należy mu się. Inaczej raczej nie licz na przyjemne i bezawaryjne użytkowanie. Mówiąc wprost: ten kołowrotek JESZCZE nie nadaje się do użytku bo go sobie zniszczysz.

Rozkręcania fachowego nie zobaczysz ... po to są śruby i dopasowane do nich narzędzia.

Bardzo mądre jest powiedzenie: jak dbasz tak masz.

Jeśli oczekiwałeś, że ktoś Ci tu powie: tak jest git idź z nim na ryby, to ten ktoś musiałby Ci źle życzyć ...

Kupiłeś fajny młynek tylko trzeba o niego zadbać. Z tego co piszesz, raczej sam tego nie zrobisz.

Edytowane przez Qh_
  • Like 1

Daiwa 13 Certate 2510R-PE  https://www.ebay.com/itm/396432806152?

DAIWA CERTATE 2510PE-H https://www.ebay.com/itm/306104706158?

Dzieki :good: ,ten drugi to jest ten model co kupilem Roznica jest tylko, nie wiem jak to nazwac, te dwa talezyki na obudowie, tam gdzie jest wkrecona raczka, u mnie sa cale srebne, bez rantu zloconego, i na szpuli jest napisane E-200m,1,5-150m a nie PE-200m Chyba bede go sam serwisowal, ogladalem wlasnie film, ale kolowrotek z 2016, czy jest duza roznica? Bede teraz szukal filmu mojego modelu, moze cos znajde Ruscy maja naprawde dobre filmy z serwisowania Chyba ze ktos mi podesle linka , to bede wdzieczny

Edytowane przez adam 13

Pod rolka kablaka, patrzac od dolu kosza, widac, przy otwieraniu kablaka, blaszke ina niej tak jak by kolko plastikowe

To kolko "jedzie" po obwodzie kosza az do zbijaka i to zwalnia troche obrot kosza Po zbiciu kablaka kreci normalnie

Nic tam nie trze i nie ma oporów. Kręci swobodnie jak każdy normalny kołowrotek.

Inaczej nie wiem jak to opisac Rozkrece kolowrotek, to zobacze wiecej

Pod rolka kablaka, patrzac od dolu kosza, widac, przy otwieraniu kablaka, blaszke ina niej tak jak by kolko plastikowe

To kolko "jedzie" po obwodzie kosza az do zbijaka i to zwalnia troche obrot kosza Po zbiciu kablaka kreci normalnie

Inaczej nie wiem jak to opisac Rozkrece kolowrotek, to zobacze wiecej

I to jest właśnie zabezpieczenie przed samoczynnym zamykaniem się kabłąka podczas rzutu, po otwarciu kabłąka ten plastikowy element  ma za zadanie spowolnić obrót rotota.

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Nabył ktoś Certate w wersji Black w wydaniu SLP 2025? W ogóle wiedział ktoś:)?

Body, szpula, korba, "nakrętka":)... Coś pięknego

Mi udało się kupić 2000 i 2500 w całym zestawie j/w. Ponoć już nie będzie i niestety nie udało mi się kupić 3000:(. Rezerwy są na 4000

13:19 - https://youtu.be/je2WNVGJilY?si=0WavzHm2UtFjRAfB

SLP - https://slp-works.com/category

post-49556-0-06347000-1747429573_thumb.jpeg

post-49556-0-54798700-1747429878_thumb.jpeg

Edytowane przez PILOT
  • Like 2

W stanie idealnym pisalem bo prawie nie ma sladow uzywania Mam do niego karton , instrukcje i podkladki,to co fabryka dala

Naprawde trzeba sie przyjzec zeby zobaczyc drobne ryski

Watpie ze byl rozkrecany, bylo by to widac, a sam sobie robie serwis moich kolowrotkow

Kupiony na gieldzie wedkarskiej, od starszej pani, ktora miala kiedys sklep wedkarski

Kolowrotkow miala duzo Wszystkie w orginalnych kartonach z papierami i dodatkami

Ciekawi mnie ta raczka, nigdzie w necie takiej nie widzialem A masz Marcin ten model?

Z ktorego roku jest? i czy ten dings od zbijawki chodzi u ciebie inaczej? Moze cos bys napisal o nim

Pozdrawiam

Taką rączkę mam przy Morethanie, z dużym prawdopodobieństwem Twoja jest właśnie z tego modelu. Edytowane przez Hesher

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...