adam 13 Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia W stanie idealnym pisalem bo prawie nie ma sladow uzywania Mam do niego karton , instrukcje i podkladki,to co fabryka dalaNaprawde trzeba sie przyjzec zeby zobaczyc drobne ryskiWatpie ze byl rozkrecany, bylo by to widac, a sam sobie robie serwis moich kolowrotkowKupiony na gieldzie wedkarskiej, od starszej pani, ktora miala kiedys sklep wedkarskiKolowrotkow miala duzo Wszystkie w orginalnych kartonach z papierami i dodatkami Ciekawi mnie ta raczka, nigdzie w necie takiej nie widzialem A masz Marcin ten model?Z ktorego roku jest? i czy ten dings od zbijawki chodzi u ciebie inaczej? Moze cos bys napisal o nimPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Mam wersję 2500. Kupiony nowy z taką korbą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Moze moj model nie byl na EU, i dlatego inna raczkaAlbo ktos sobie zamienil na zlota?Czy sprawdzales jak otworzysz kablak i pokrecisz szpule reka, to czuc lekki opor czy nie?W jakich latach byl produkowany twoj model, jest on 2013-2016? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) Korbką kolego się nie przejmuj. Jest ładna (być może lepsza niż oryginał) i swoje zrobi. Przejmuj się suchością, szumem i ocieraniem. To nie jest normalne. Oddaj go na serwis. Po tylu latach nawet jeśli wysechł bo leżał, należy mu się. Inaczej raczej nie licz na przyjemne i bezawaryjne użytkowanie. Mówiąc wprost: ten kołowrotek JESZCZE nie nadaje się do użytku bo go sobie zniszczysz. Rozkręcania fachowego nie zobaczysz ... po to są śruby i dopasowane do nich narzędzia. Bardzo mądre jest powiedzenie: jak dbasz tak masz. Jeśli oczekiwałeś, że ktoś Ci tu powie: tak jest git idź z nim na ryby, to ten ktoś musiałby Ci źle życzyć ...Kupiłeś fajny młynek tylko trzeba o niego zadbać. Z tego co piszesz, raczej sam tego nie zrobisz. Edytowane 27 Kwietnia przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Tak model 2013.Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale przecież na szpuli masz hamulec, więc daje opór jaki sobie ustawisz bez względu na położenie kabłąka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 20250426_145530.jpgMoze sie udalo wstawic zdjecie 20250426_145530.jpg 20250427_085607.jpgDaiwa 13 Certate 2510R-PE https://www.ebay.com/itm/396432806152? DAIWA CERTATE 2510PE-H https://www.ebay.com/itm/306104706158? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Tak model 2013.Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale przecież na szpuli masz hamulec, więc daje opór jaki sobie ustawisz bez względu na położenie kabłąka. Zle napisalem , nie szpule tylko kosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) Daiwa 13 Certate 2510R-PE https://www.ebay.com/itm/396432806152? DAIWA CERTATE 2510PE-H https://www.ebay.com/itm/306104706158?Dzieki ,ten drugi to jest ten model co kupilem Roznica jest tylko, nie wiem jak to nazwac, te dwa talezyki na obudowie, tam gdzie jest wkrecona raczka, u mnie sa cale srebne, bez rantu zloconego, i na szpuli jest napisane E-200m,1,5-150m a nie PE-200m Chyba bede go sam serwisowal, ogladalem wlasnie film, ale kolowrotek z 2016, czy jest duza roznica? Bede teraz szukal filmu mojego modelu, moze cos znajde Ruscy maja naprawde dobre filmy z serwisowania Chyba ze ktos mi podesle linka , to bede wdzieczny Edytowane 27 Kwietnia przez adam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Nic tam nie trze i nie ma oporów. Kręci swobodnie jak każdy normalny kołowrotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Pod rolka kablaka, patrzac od dolu kosza, widac, przy otwieraniu kablaka, blaszke ina niej tak jak by kolko plastikoweTo kolko "jedzie" po obwodzie kosza az do zbijaka i to zwalnia troche obrot kosza Po zbiciu kablaka kreci normalnie Nic tam nie trze i nie ma oporów. Kręci swobodnie jak każdy normalny kołowrotek. Inaczej nie wiem jak to opisac Rozkrece kolowrotek, to zobacze wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Pod rolka kablaka, patrzac od dolu kosza, widac, przy otwieraniu kablaka, blaszke ina niej tak jak by kolko plastikoweTo kolko "jedzie" po obwodzie kosza az do zbijaka i to zwalnia troche obrot kosza Po zbiciu kablaka kreci normalnie Inaczej nie wiem jak to opisac Rozkrece kolowrotek, to zobacze wiecejI to jest właśnie zabezpieczenie przed samoczynnym zamykaniem się kabłąka podczas rzutu, po otwarciu kabłąka ten plastikowy element ma za zadanie spowolnić obrót rotota. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia I to jest właśnie zabezpieczenie przed samoczynnym zamykaniem się kabłąka podczas rzutu, po otwarciu kabłąka ten plastikowy element ma za zadanie spowolnić obrót rotota.Tak tez myslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 16 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja (edytowane) Nabył ktoś Certate w wersji Black w wydaniu SLP 2025? W ogóle wiedział ktoś? Body, szpula, korba, "nakrętka":)... Coś pięknego Mi udało się kupić 2000 i 2500 w całym zestawie j/w. Ponoć już nie będzie i niestety nie udało mi się kupić 3000:(. Rezerwy są na 4000 13:19 - https://youtu.be/je2WNVGJilY?si=0WavzHm2UtFjRAfB SLP - https://slp-works.com/category Edytowane 16 Maja przez PILOT 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 17 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja Zestawy kozackie ???? Lexa dłubnięta czy w oryginale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 17 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja Lexa serwis i mega praca + knob rurka black mój ulubiony. Polecam Lexy jako średnia półka i to bardzo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 17 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja Mam Lexe na maxa nabitą łożyskami ???? również polecam ten kołowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja Nabył ktoś Certate w wersji Black w wydaniu SLP 2025? W ogóle wiedział ktoś ? Do mnie leci 3000 już dłuuuugo, jak doleci pochwalę się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja Mam Lexe na maxa nabitą łożyskami również polecam ten kołowrotekJaki modelu Lexy szukać? 2023? https://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath/4027_4033_4951/reel/daiwa-spinning/2023-lexa.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja (edytowane) W stanie idealnym pisalem bo prawie nie ma sladow uzywania Mam do niego karton , instrukcje i podkladki,to co fabryka dalaNaprawde trzeba sie przyjzec zeby zobaczyc drobne ryskiWatpie ze byl rozkrecany, bylo by to widac, a sam sobie robie serwis moich kolowrotkowKupiony na gieldzie wedkarskiej, od starszej pani, ktora miala kiedys sklep wedkarskiKolowrotkow miala duzo Wszystkie w orginalnych kartonach z papierami i dodatkami Ciekawi mnie ta raczka, nigdzie w necie takiej nie widzialem A masz Marcin ten model?Z ktorego roku jest? i czy ten dings od zbijawki chodzi u ciebie inaczej? Moze cos bys napisal o nimPozdrawiamTaką rączkę mam przy Morethanie, z dużym prawdopodobieństwem Twoja jest właśnie z tego modelu. Edytowane 19 Maja przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja Jaki modelu Lexy szukać? 2023? https://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath/4027_4033_4951/reel/daiwa-spinning/2023-lexa.htmlTak, 2023https://jerkbait.pl/topic/183758-2023-daiwa-lexa-lt/?p=3247100https://jerkbait.pl/topic/183758-2023-daiwa-lexa-lt/?p=3190880 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 20 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja (edytowane) Tak 2023 fajne maszynyTak 2023 fajne maszyny Edytowane 20 Maja przez PILOT 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 21 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja Do mnie leci 3000 już dłuuuugo, jak doleci pochwalę sięOooo - Jak dojdzie i się nie zakochasz to możemy co nieco ponegocjować zamienić się może na coś fajnego, a u mnie nie brakuje topowych zabawek Itp itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Część dotarła???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roofercat Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) Ktos ma wiedzę, czy mozna wymienić gwint w korbce Daiwy? Ukręcił się. Nie wiem czy krzywo wkręciłem, czy wyrobił się od wielokrotnego wkręcania. Po rybach z reguły demontuję korbkę. Edytowane 9 Czerwca przez Roofercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Część dotarła IMG_4948.jpeg Zostaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi