miramar69 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 To wszystko zależy od modelu który kupiłeś i od twoich preferencji onanistyczno/fotelowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Jak masz dylemat, to proponuję jeszcze mniej niż kolega Del Toro, za dwie i pół stówy przygarnę, po co się męczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Ja używam drugi sezon, pracuje non stop jak nowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba00161 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Weźcie się w końcu zastanówcie, w którą stronę jest z Ceratą, bo ledwo kupiłem i nie wiem czy nawijać linkę czy pchać na giełdę Nawijaj linkę i nad wodę,od dłuższego czasu łowię 13 i 16 .Certate to naprawdę dobry kołowrotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Nowe modele Daiwa to świetnie kołowrotki bez względu na to czy certate, morethan czy exist. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Nowe modele Daiwa to świetnie kołowrotki bez względu na to czy certate, morethan czy exist.A jak Exist 18 ? Używasz ?Napiszesz coś, mimo że to offtop ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Ja kupilem dzisiaj druga sztuke) Bedzie na czesci) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peacock Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Jesli to zle miejsce to z gory przepraszam, ale gdzie wyslac do serwisu Daiwe Certate 3500HD? Polecicie kogos? Edytowane 6 Marca 2019 przez Peacock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 A co się jej stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peacock Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Kołowrotek przeżył dwie wyprawy. Ciężkie łowienie i waleczne ryby a do tego dużo drobnego piachu, wilgoci i błota. Chce sprawdzić przed kolejną czy wszystko ok, bo przy łowieniu ciężką blachą w głębokiej, szybkiej rzece wyraźnie słyszałem prace koła zębatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Szybkie wersje Certate 19 są już dostępne w sklepach w DE.Wyglądają nieziemsko, kręcą extra. Miałem w ręku model 3000 Podoba mi się to, że każdy rozmiar będzie dostępny w wersji szybkiej i wolnej.Shimano też mogłoby tak robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Szybkie wersje Certate 19 są już dostępne w sklepach w DE.Wyglądają nieziemsko, kręcą extra. Miałem w ręku model 3000 Podoba mi się to, że każdy rozmiar będzie dostępny w wersji szybkiej i wolnej.Shimano też mogłoby tak robić.Nie wiem o którym modelu Shimano piszesz.Ale to co znam to są oferowane w trzech prędkościach.NormalnaHgXg Mówię o stelli i vanquish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Guzu, np. Twin power XD, Vanquish nie ma 4000 wolnej. Exsence. ...i nie chodzi mi, że wytykam shimano coś.Poprostu w kołowrotkach mojej ulubionej firmy nie mogę znaleźć modelu o ulubionych parametrach w modelu który najbardziej mi się podoba. Dlatego może sprawdzę Certate jak będą dostępne wolne wersję. Edytowane 28 Marca 2019 przez piethras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Guzu, np. Twin power XD, Vanquish nie ma 4000 wolnej. Exsence. ...i nie chodzi mi, że wytykam shimano coś.Poprostu w kołowrotkach mojej ulubionej firmy nie mogę znaleźć modelu o ulubionych parametrach w modelu który najbardziej mi się podoba. Dlatego może sprawdzę Certate jak będą dostępne wolne wersję.Dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Hej Panowie. Kręci już ktoś nową Certate? Jakieś wrażenia.....Czy szpule od poprzednich- R4 pasowały by do nowych? Raczej wątpię ale a może.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) Kręcę nawet dwiema. Nie ma się do czego przyczepić. Na tyle dobrze, ze nie widzę sensu kupować wyższych modeli typu Exist czy Stella. Nawet żałuje, ze Certate wyszła dopiero niedawno. Na pewno inny byłby skład mojego „parku maszyn”. Co do szpul, to nie pomogę. Nie mam żadnego kołowrotka z R4. Jedno co wiem, to fakt ze jest wymienność pomiędzy 18’Exist i 19’Certate. Edytowane 30 Lipca 2019 przez Krab 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 U mnie jako pierwsza zagoscila 19 Certate, a nastepnie doszedl Exist LT. Z obu mlynkow jestem bardzo zadowolony, ale w relacji cena/jakosc nowa Certate jest nie do przebicia W bardzo prosty sposob mozna dolozyc jeszcze dwa lozyska (zastepujac tulejki) i robi sie niezla specyfikacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Co prawda ja jak narazie z nową Certate byłem na rybach tylko 2 razy i średnio to miarodajne, ale kołowrotek robi bardzo dobre wrażenie.Jest super sztywny, pracuje bardzo miękko i sprawia wrażenie dużej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 To ile to bardzo dobre ceratę kosztuje obecnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 To ile to bardzo dobre ceratę kosztuje obecnie ?Daniel, Zależy skąd kupujesz. Skorzystałem z oferty sklepowej znanego na tym forum kolegi. Wyszło 1750 zł. Ponoć sprytni sprowadzający potrafią zrobić to za 1500 zł. Ale osobiście nie znam sposobu na uniknięcie cla i VAT, wiec nie kombinowałem. K. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Daniel, Zależy skąd kupujesz. Skorzystałem z oferty sklepowej znanego na tym forum kolegi. Wyszło 1750 zł. Ponoć sprytni sprowadzający potrafią zrobić to za 1500 zł. Ale osobiście nie znam sposobu na uniknięcie cla i VAT, wiec nie kombinowałem. K.To chyba sensowna opcja W niemieckim sklepie widziałem 415 Euro, więc to właśnie takie pieniążki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Daniel, Zależy skąd kupujesz. Skorzystałem z oferty sklepowej znanego na tym forum kolegi. Wyszło 1750 zł. Ponoć sprytni sprowadzający potrafią zrobić to za 1500 zł. Ale osobiście nie znam sposobu na uniknięcie cla i VAT, wiec nie kombinowałem. K.Dopytam , czy przy tym ceratę to tak jak z exist 18 pojemności szpuli podają zaniżone/ zmyślone ?Czy faktycznie fabrycznie są relatywnie płytkie szpulki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 https://www.mefistofishing.pl/daiwa-certate-lt-2500d-new-2019-p-2082.htmlhttps://www.mefistofishing.pl/daiwa-certate-lt-2500-xh-new-2019-p-2083.html Jakieś różnice są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi