pablo208 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Ktoś coś ? Kręciłem na sucho i pracuję lepiej niż luvias .... Czy któryś z kolegów łowi na ten wynalazek ? Warte to tych 7 paczek ? Będe wdzięczny za wszelkie info .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Ja tez czekam na opinie bo córka zamierza łowić ponownie od tego roku czy lepiej caldie lt czy stradica fb ci4 jej kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Ja tez czekam na opinie bo córka zamierza łowić ponownie od tego roku czy lepiej caldie lt czy stradica fb ci4 jej kupićCzyli sugerujesz ,że interesuję się damskim kołowrotkiem ? A tak serio ...kręci naprawdę przyjemnie - pod względem pracy (niestety stwierdziłem po kreceniu na sucho) bije stradicka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Nie sam łowie na stradica bardzo dobre maszynki w tej cenie ale jeśli caldia lepiej by kręciła kupił bym na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Mam dokładnie ten sam dylemat- stradica ci4 1000 używałem 2 sezony i mogę powiedzieć same pozytywy. Teraz szukam czegoś w rozmiarze 2500 i mam dylemat- bo z jednej strony o Caldii słyszałem dużo ciepłych słów, a z drugiej- podobno "lepsze jest wrogiem dobrego", a po stradicu wiem czego się spodziewać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Też chwilę się tym tematem interesowałem i spytałem kolegi który smaruje,naprawia kołowrotki itp. To stwierdził że Caldia Lt lepsza od stradica. Ja nie zaryzykowałem i kupiłem stradica rozmiar c3000hg czyli to samo co 2500, szczerze żałuję,szału nie ma. Może to wina wysokiego przełożenia że tak startował lekko z oporem nie wiem cięż ko mi określić. Sprzedałem go. Faktycznie za te 600-700 zł to już nie wezmę stradica. Myślałem o jakiejś alternatywie w postaci luviasa,ale luvias o 3 stówy droższy + koszt ściągnięcia. Plus dla caldi że ma ten wihajster co można kręcić do przodu i do tyłu i ma płytką szpule w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgadza się luvias droższy, ale czy lepszy.... Czas pokaże... Caldia lt kręci podobnie lub nawet lepiej, moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Tutaj jest małe co nieco: https://www.tackle-tester.de/testbericht-daiwa-caldia-lt-neuauflage-einer-legende/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Chyba trzeba zaczekać bo nowe stradica i vanki się robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Ja kupiłem Caldie- jak tylko gdzieś będzie kawałek wody, potestuje i dam znać jak wypada w porównaniu z ci4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Widzieliscie nowego Certate LT 2019? Na FB daiwy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Widzieliscie nowego Certate LT 2019? Na FB daiwy jest Tak, jest w watku 'spiningowe nowosci' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 A czy ta caldia to nie jest takie fuego z zaionu ? Tak patrze na parametry - wydają się bardzo podobne ...więc jeśli nie ma różnicy to .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 A patrzysz na schemat czy parametry? Tak z ciekawości pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Tak z grubsza po danych na kartoniku:) Nie znam się na tym dlatego pytam Panie olo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Tak z grubsza po danych na kartoniku:) Nie znam się na tym dlatego pytam Panie oloPopatrz na schemat i wtedy porównaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Dobrze popatrze ,dziękuję za pomocne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 I jak wrażenia Olo odnośnie caldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Wrażeń brak- lód wszędzie w zasięgu wzroku. A że nie kupiłem do fotelowania, poczekam na testy nad woda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 I ja stałem się posiadaczem owej caldii . Narazie nawinąłem plecioneczkę 0.06 - nawój dobry -praca na sucho naprawdę fajna. Co do testów - to pewnie dopiero wiosna, tak na szybko mogę powiedzieć ,że dla mnie o taki luvias w wersji ekonomicznej . Leciutki itp. Generalnie sprawia wrażenie kołowrotka do UL fajnego A czy coś warty czas pokaże . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 A zapasowe szpulki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Ciekawe jak te caldie się spisują nad woda bo na sucho to nic nie wiadomo a stradic podobno Brdzie solidna maszyna to i waga tez będzie powyżej 200 i to znacznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 A to ma byc nowy stradic na ten rok? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 I jak ocena caldi, lody puściły to czas na testy był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Kręci była kilka razy na okoniach i raz na pstragach. W porównaniu do stradica ci4 sprawia wrażenie mocniejszej. Spasowana fajnie, praca bardzo przyjemna,nawija bardzo dobrze- niczego więcej od niej nie oczekuję 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi