Skocz do zawartości

Caldia LT 2019

pablo208

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tez czekam na opinie bo córka zamierza łowić ponownie od tego roku czy lepiej caldie lt czy stradica fb ci4 jej kupić

Czyli sugerujesz ,że interesuję się damskim kołowrotkiem  ?:) 

A tak serio ...kręci naprawdę przyjemnie - pod względem pracy (niestety stwierdziłem po kreceniu na sucho) bije stradicka ...

Mam dokładnie ten sam dylemat- stradica ci4 1000 używałem 2 sezony i mogę powiedzieć same pozytywy. Teraz szukam czegoś w rozmiarze 2500 i mam dylemat- bo z jednej strony o Caldii słyszałem dużo ciepłych słów, a z drugiej- podobno "lepsze jest wrogiem dobrego", a po stradicu wiem czego się spodziewać..

Też chwilę się tym tematem interesowałem i spytałem kolegi który smaruje,naprawia kołowrotki itp. To stwierdził że Caldia Lt lepsza od stradica. Ja nie zaryzykowałem i kupiłem stradica rozmiar c3000hg czyli to samo co 2500, szczerze żałuję,szału nie ma. Może to wina wysokiego przełożenia że tak startował lekko z oporem nie wiem cięż ko mi określić. Sprzedałem go. Faktycznie za te 600-700 zł to już nie wezmę stradica. Myślałem o jakiejś alternatywie w postaci luviasa,ale luvias o 3 stówy droższy + koszt ściągnięcia. Plus dla caldi że ma ten wihajster co można kręcić do przodu i do tyłu :) i ma płytką szpule w tej cenie

I ja stałem się posiadaczem owej caldii . Narazie nawinąłem plecioneczkę 0.06 - nawój dobry -praca na sucho naprawdę fajna. Co do testów - to pewnie dopiero wiosna, tak na szybko mogę powiedzieć ,że dla mnie o taki luvias w wersji ekonomicznej . Leciutki itp. Generalnie sprawia wrażenie kołowrotka do UL fajnego :) A czy coś warty czas pokaże . 

Pozdrawiam  

• 1 miesiąc temu...