cinek1979 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Cześć,Do tej pory korzystałem z poliwęglanu na stery jednak w tym roku chcę zrobić partię woblerów z metalowymi sterami.Znalazłem na alledrogo dwie interesujące mnie opcje:1."zwykła" kwasówka2. Blacha nowosrebrna alpaka 0,6mmKtórą wybrać by była trwała i w miarę łatwa w obróbce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Najlepiej chyba wybrać opcję nr 3 - aluminium 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Mosiądz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Kilka razy już o tym wspominałem - aluminium nie nadaje się na stery. Jest zbyt kruche.Pewnym wyjściem z sytuacji jest użycie stopu o nazwie duraluminium, jednak pod jednolitą nawą ukrywają się tak naprawdę dziesiątki różnych stopów i nie można (nie warto) kupować "w ciemno", gdyż może okazać się, że zakup jest chybiony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Ja używałem do metalowych sterów skrzydełek do obrotówek. Można kupić tanio w różnych wielkościach i kształtach na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek1979 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 za dużo sterów połamałem o kamienie dlatego chce zrobić partię z metalowymi .A skoro tutaj jest aż setka strugaczy to liczę na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Robiłem z mosiądzu i kwasowki. I jedno i drugie na woblerki prywatne nie robione setkami jak najbardziej się sprawdzi. Wklejalem na UHU 300kg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Mosiądz z czasem pokryje się patyną.Ściemnieje. I ma sporą gęstość, więc większy ster będzie sporo ważył.Kiedyś użyłem monet z PRL-u - te już można hahaha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Mosiądz z czasem pokryje się patyną.Ściemnieje. I ma sporą gęstość, więc większy ster będzie sporo ważył.Kiedyś użyłem monet z PRL-u - te już można hahahamożesz dowolne jeśli nie zniszczysz... czyli bez docinania... to jak przechowujesz kasę to tylko twoja sprawa:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek1979 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 monet PRL sporo znajduje na polach...moje drugie hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi