Koledzy jak interpretujecie poniższy zapis (może był już podobny temat-ale nie znalazłem)
"3. W okresie os 1 stycznia do 30 kwietnia obowiązuje na wszystkich wodach zakaz połowu na żywą i martwą rybę oraz przynęty spinningowe dłuższe niż 5 cm." Tu nasuwają mi się pytania: Jak należy mierzyć długość przynęty? Czy w przypadku przynęt gumowych na główkach jigowych sama ołowiana główka zalicza się do przynęty? a co z czeburaszką? Czy w przypadku przynęt gumowych na główkach jigowych typu "Twister" długość przynęty należy mierzyć ze zwiniętym czy z rozwiniętym ogonkiem? Czy w przypadku woblerów do długości przynęty należy zaliczyć również tylną kotwicę? Czy w przypadku blaszek obrotowych długość należy liczyć z kotwicą? to samo pytanie dotyczy blach wahadłowych
Pytanie
grzegorz197503
Koledzy jak interpretujecie poniższy zapis (może był już podobny temat-ale nie znalazłem)
"3. W okresie os 1 stycznia do 30 kwietnia obowiązuje na wszystkich wodach zakaz połowu na żywą i
martwą rybę oraz przynęty spinningowe dłuższe niż 5 cm."
Tu nasuwają mi się pytania:
Jak należy mierzyć długość przynęty?
Czy w przypadku przynęt gumowych na główkach jigowych sama ołowiana główka zalicza się do przynęty? a co z czeburaszką?
Czy w przypadku przynęt gumowych na główkach jigowych typu "Twister" długość przynęty należy mierzyć ze zwiniętym czy z rozwiniętym ogonkiem?
Czy w przypadku woblerów do długości przynęty należy zaliczyć również tylną kotwicę?
Czy w przypadku blaszek obrotowych długość należy liczyć z kotwicą? to samo pytanie dotyczy blach wahadłowych
Top użytkownicy dla tego pytania
24
17
17
12
Popularne dni
16 Lut
20
30 Sty
19
7 Sty
19
19 Kwi
18
Top użytkownicy dla tego pytania
Alexspin 24 odpowiedzi
bartsiedlce 17 odpowiedzi
MajKar 17 odpowiedzi
miramar69 12 odpowiedzi
Popularne dni
16 Lut 2019
20 odpowiedzi
30 Sty 2019
19 odpowiedzi
7 Sty 2019
19 odpowiedzi
19 Kwi 2019
18 odpowiedzi
Popularne posty
bartsiedlce
Chyba Panowie niepotrzebnie dzielicie włos na czworo. Jestem strażnikiem SSR, w moim okręgu takie ograniczenie obowiązuje od kilku lat, zresztą byłem jego inicjatorem. Nigdy nie mierzyłem wędkarzowi
venom_666
Wszelkie ograniczenia dotykające uczciwych, są wprowadzane po to by ukrócić praktyki tych którzy uczciwymi nie są... Ci pierwsi chętnie się na takie zgadzają, póki nie dotyczą ich sfery działania. Tak
popper
Mimo, że nie potępiam intencji, to moim zdaniem, jeśli wprowadzamy ograniczenia (przepis), to on sam w sobie musi być precyzyjny na tyle, żeby sprawy interpretacyjne zostawić na boku.
Opublikowane grafiki
224 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi