leszekd Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Z tym 61cm dobre 5-6 minut walczyłem by go z nurtu wyjąć. Na żyłkę 0.16 . ten mniejszy trochę mniej waleczny ale też fajnie kijek wyginał. Ogólnie po 2 tyg bez wędki w ręku świetne uczucie znów poczuć pulsujacy ciężar rybki na końcu zestawu:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Taki prosiaczek na LJ tioga 2' branie z delikanego opadu na pół obrotu korbki bez ruchu wędką Te Twoje "przyłowy" powinny już trafić na osobny, dedykowany dział. To u Ciebie już nie są żadne przyłowy, łowisz te ryby dość regularnie. Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Dzisiaj pierwsze rzuty na mecie daly kilka fajnych garbusków, nagle wszystko stanęło zacząłem dłubać na lekko padła piękna płoć 37 cm i leszcz, gumy w pyskach:) słoneczko zrobiło już swoje:p 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Borowik jesteś kozak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Łupnął całkiem konkretnie na mojej trociowej bankówce, dając przez chwilę nadzieję...Bonusem był jeszcze wyłowiony woblerek salmo w idelanym stanie. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Dzisiaj po pracy udało się wyrwać na godzinkę żeby chwilę porzucać przed zachodem słońca. Nad jeziorem byłem około 16.30. Szybka akcja z przebraniem się, pudełko z przynętami do kieszeni i heja na miejscówkę, gdzie ostatnio trafiłem fajnego okonia. Po 10 minutach jestem na miejscu, rozkładam wędkę i zaczynam rzucać, zmieniam przynęty i po kilkunastu rzutach na es 2" zameldował się mały okonek i po nim znowu długo nic. Zakładam 2-2,5 " jagodowego ripperka na 3g fioletowej główce. Po kilkunastu rzutach delikatne, ale wyczuwalne branie w opadzie. Zacinam i byłem pewien, że mam podobnego okonia (35cm) jak kilka dni temu. Po podholowaniu ryby pod brzeg gęba mi się uśmiechnęła, bo okoń okazał się pięknie ubarwioną i grubą wzdręgą . Zjadła całą gumkę, że ledwo było widać główkę jigową . Miarka wskazała 32 cm i jest to moja rekordowa sztuka tego gatunku, co cieszy podwójnie . Po niej miałem jeszcze okonia około 30 cm i około 18-ej zadowolony musiałem zakończyć łowienie. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Ale zażarła ! B.ładna Grubaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Wciągnęła tą gumkę jak makaron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maynard77 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Podczas kuszenia okoni,fajny jaź, konkretne branie i odjazd . Kijek do 4 gram,przynęta blood teez na wolframowej czeburaszce 1,5g. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Tomek , już bez przesady - poproś Moda o przeniesienie do wątku jaziowego . Piękna , gruba ryba na paproszka , więc jaki to przyłów ? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maynard77 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Bartek, głównie skupiam się na okoniach,uwielbiam paproszenie , nic mnie tak nie relaksuje jak łowienie okoni na silikonowe robale, za to uwielbiam przedwiośnie , dla mnie to totalny odlot i relax.Pierwsze czucie słońca,garbusowe delikatne pstryki ,wędkarzy jak na lekarstwo,faktycznie częste przyłowy,ale głównym celem jest okoń.Kocham tą rybkę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Nie wiem, czy powinienem wstawiać opis z połowu bez zdjęcia, ale przedstawię relację z dzisiejszego krótkiego wypadu, bo były emocje . Po pracy wyskoczyłem porzucać i miałem wędkarski dzień "świra" ;p. Na miejscówce, gdzie parę dni wcześniej złowiłem kilka fajnych okoni i wstawioną wyżej wzdręgę całkowita cisza z okoniami, ale wyjąłem z tego miejsca 4 małe szczupaczki. Po jakimś czasie odpuściłem i przed zachodem słońca poszedłem porzucać dalej. W miejscu, gdzie złowiłem jesienią metrówkę (szczupaka), po kilku rzutach es 2" potężne uderzenie w opadzie i po zacięciu od razu luz i ucięta guma. Poszedłem kilkadziesiąt metrów dalej na kolejną miejscówkę i po kilku rzutach kolejne potężne uderzenie w opadzie z daleka. Zacinam i SG LRF 244 2-10 wygięte w pałąk. Hamulec kilka razy zagrał. O moc zestawu się nie bałem, plecionka 6 lub 8 lb varivas (bardzo cienka, ale wytrzymała) + FC 0,20. Zacząłem dosyć siłowy hol, kilka razy hamulec się odezwał i pompowałem rybę (szczupaka). Podciągnąłem go i był już kilka metrów ode mnie. Szykowałem się do podebrania i nagle luz... W pierwszej chwili pomyślałem, że przegryzł FC, ale patrzę, że przynęta dynda na końcu zestawu. Okazało się, że wyprostował hak główki jigowej :/. Nie wiem ile miał dokładnie, ale do zdjęcia się nadawał (oceniłem wzrokowo na 70 parę-80 cm), ładny klocek już był, a haki przy tych główkach od kogoś z forum są mocne, a jednak go wyprostował. Aż zdziwiła mnie moc linki, że wytrzymała, a rozczarował hak, który się poddał. Pierwszy raz na można powiedzieć okoniowego "paprocha" i to o tej porze roku miałem przyłów takiego klocka. Wszystkie brania dzisiaj na es 2" z główką 3g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 (edytowane) Ujście rzeczki Białki do Tyśmienicy. Taaakie larytasy Edytowane 9 Marca 2019 przez SlawekNikt 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Specyficznie ubarwiony okaz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Ujście rzeczki Białki do Tyśmienicy. Taaakie larytasy radyjo.jpgAle komuś się śpieszyło.Taki tachograf "w...... bać" z samochodu, toż to grzech ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Zassał micro jiga z dna . Hol był dosyć ciężki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Dzisiejszy przyłów kolegi przy łowieniu okoni. Jak widać wzdręgi już ruszyły 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 To taka krzyżówka wzdręgi z mieczykiem 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 To taka krzyżówka wzdręgi z mieczykiem Ale jaki waleczny ten mieczyk ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Wiosna rządzi się swoimi prawami, a ryby książek nie czytają. Dziś po efektownym braniu i emocjonującym holu wyjechał taki klamot. Dodam tylko, że łatwo nie było 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Mega -petarda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Kolego nie żebym się czepiał, ale ryba jak widać jest raczej w kiepskim stanie. Gdybyś jej nie wkładał palców w skrzela byłoby lepiej... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Kolego nie żebym się czepiał, ale ryba jak widać jest raczej w kiepskim stanie. Gdybyś jej nie wkładał palców w skrzela byłoby lepiej...Podpisuję się pod wpisem kolegi wyżej niestety :/. Przyłów jak najbardziej petarda, ale obchodzenie się z rybą to najistotniejsza sprawa, tym bardziej, że amur jest wyjątkowo delikatny... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Ale przecież to amur?! Zakładam że zgodnie z zdrowym rozsądkiem i tak został zutilizowany 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Panowie pozwólcie że się u stosunkuje.Niestety nie woże ze sobą maty karpiowej i musiała wystarczyć kurtka, mój podbierak nie ogarnia metrowych ryb tylko takie do 60cm i musiała wystarczyć ręką co stojąc po pierś w wodzie nie jest łatwa sprawa. Wobler który utkwil w czeluściach pyska trzeba gdzieś i czymś wyjąć. Mogę tylko dodać ze opiekowalem się tą ryba w dobry i godny dla niej sposób. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi