Skocz do zawartości

Przyłowy 2019

FRS1985

Rekomendowane odpowiedzi

@drag

A to nie można?

Ja do kija 20lb czasem linke 50lb wciskam w przelotki :)

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Wszystko można,co kto chce.Tylko zastanawiam się jaki to ma sens.Kij 6lb,linka uczciwe 18lb.Co się stanie z kijem kiedy będzie trzeba ostro przykręcić hamulec?

• Like 2

Głównie zależy od tego kto jest na końcu zestawu.

Kończy się linka

Zrywa się linka

Strzela kij

Puszcza kotwica

Palce są poparzone

Dzieje się cud

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Rozumiem.Choć,jak mam nadzieję i Ty rozumiesz,pytanie było raczej retoryczne :) .

• Like 1

Wszystko można,co kto chce.Tylko zastanawiam się jaki to ma sens.Kij 6lb,linka uczciwe 18lb.Co się stanie z kijem kiedy będzie trzeba ostro przykręcić hamulec?

Sens ma taki jak pisałem. U mnie na Odrze plecionka na kamieniach przeciera się błyskawicznie, a nawet jeśli nie ma najmniejszych zmechaceń, to po kilku dniach łowienia rwie się w rękach. Przegrubienie znacznie wydłuża żywotność i ratuje przynęty. Hamulec trzeba dokręcać z czuciem.

• Like 1

Sens ma taki jak pisałem. U mnie na Odrze plecionka na kamieniach przeciera się błyskawicznie, a nawet jeśli nie ma najmniejszych zmechaceń, to po kilku dniach łowienia rwie się w rękach. Przegrubienie znacznie wydłuża żywotność i ratuje przynęty. Hamulec trzeba dokręcać z czuciem.

Ok.Masz swoje zdanie i praktykę i ja to szanuję.Mimo to,dla mnie używanie plecionki trzykrotnie przekraczającej moc wędki jest delikatnie mówiąc problematyczne.Niezależnie od znajomości i wyczucia pracy hamulca w swoim kołowrotku.

Pozdrawiam :)

Ok.Masz swoje zdanie i praktykę i ja to szanuję.Mimo to,dla mnie używanie plecionki trzykrotnie przekraczającej moc wędki jest delikatnie mówiąc problematyczne.Niezależnie od znajomości i wyczucia pracy hamulca w swoim kołowrotku.

Pozdrawiam :)

Wcześniej miałem 25lb ale była trochę za gruba. To nie wątek na tą dyskusję. Jak znajdę, to wrzucę fotkę przylowu zlapanego na tą Suzukę. Wygięta po dolnik, hamulec ani pisnął i wytrzymała. To mocne blanki są.???? Edytowane przez Tapirro