Skocz do zawartości

Przyłowy 2019

FRS1985

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem ile ważył, nie ważę ryb. Obstawiam ze ponad 15 kg ciężko było go podnieść leżąc na brzegu na brzuchu jakiś karpiarz by się musiał wypowiedzieć ile mógł ważyć. Kolega jakiś miesiąc temu też, miał na gumę rybę podobnej wielkości i 2 mniejsze. Przylowy się nie liczą ????

Edytowane przez Adrian Tałocha
  • Like 2

Nie wiem ile ważył, nie ważę ryb. Obstawiam ze ponad 15 kg ciężko było go podnieść leżąc na brzegu na brzuchu jakiś karpiarz by się musiał wypowiedzieć ile mógł ważyć. Kolega jakiś miesiąc temu też, miał na gumę rybę podobnej wielkości i 2 mniejsze. Przylowy się nie liczą

Eee tam...jak ryba normalnie bierze,hol to hol.Ja to sobie tłumaczę-skoro bierze sztuczną przynętę,biorąc ją za oryginał,to znaczy że przynajmniej okresowo jest drapieżnikiem.A że nie ma zebów-trudno :P .

W zasadzie,przy moich ostatnich karpiowych przewagach,musze to sobie tak tłumaczyc aby nie stracić do siebie szacunku jako do łowcy drapieżników :P :D

• Like 1

Nie ma co przeżywać hol fajny, ale szkoda że nie sandacz.

Jakbym siedział za karpiem to pewnie bardziej by cieszył, nawet mniejszy, wiecie o czym mówię.

Edytowane przez Adrian Tałocha

• 2 tygodnie później...

Troć od łososia łatwo odróżnić. Spójrzcie na płetwę ogonową. Jest zupełnie prosta, a więc mamy do czynienia z trocią. Łosoś ma płetwę zwężającą się od brzegów do środka. 

Plus kość górnoszczękowa sięgająca poza obrys oka, plus kropki (w dodatku znaczna ich ilość) poniżej linii bocznej, plus gruby trzon ogona, plus kropki na płetwie tłuszczowej. Nie widać jedynie dokładnie budowy wieczek skrzelowych, ale dla mnie modelowy, piękny samiec troci. Tym większe gratulacje należą się łowcy. Jeśli hybryda, to powinny być jakieś widoczne cechy łososia. 

• Like 6