MZieli10 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Główeczka 2g robaczek na haku i taaaaaka płoć cieżka kwadratowa , zdjęcie nie oddaje , trafiały się też liny i niezłe łopaty,Sorki, widząc zdjęcie nie mogłem się powstrzymać...Tooofiiik... ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 A to akurat dosyć proste rozróżnienie, bo dymorfizm płciowy u linów wyraźny. Płetwy brzuszne Pana lina sięgają poza odbyt, wchodząc na płetwę odbytową, ich promienie są masywniejsze, twardsze niż samiczki, a rozłożone są zaokrąglone. Tu ewidentny Pan lin. https://es.wikipedia.org/wiki/Tinca_tinca#/media/Archivo:Tinca_tinca_Prague_Vltava_3.jpgTak ale na tym zdjęciu widać, płetwę piersiową. A dymorfizm rozpoznaje się po płetwach brzusznych tak jak napisałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 https://www.flickr.com/photos/26638345@N07/4401996132 Tutaj lepiej widać różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mishka Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Polecam się doszkolic jak się komuś zwraca uwagę. Troc wedrowna w Wiśle poniżej zapory we Włocławku, czyli na odcinku gdzie łowi w/w kolega ma okres ochronny od 1 grudnia. Cytat z Rapr :b/ na odcinku rzeki Wisły od zapory we Włocławku do jej ujścia od 1 grudnia do końca lutego; w okresie od 1 marca do 31 sierpnia obowiązuje zakaz połowu w piątki, soboty i niedziele;No to zwracam honor i przepraszam za zamieszanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Tak ale na tym zdjęciu widać, płetwę piersiową. A dymorfizm rozpoznaje się po płetwach brzusznych tak jak napisałeś.A mnie po kliknięciu w link wyświetla się zdjęcie prawego boku lina z widocznymi wszystkimi płetwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Miałem dzisiaj taki przyłów,trafiłem chyba na nurka który podczepiał mi ryby 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Miałem dzisiaj taki przyłów,trafiłem chyba na nurka który podczepiał mi ryby Idealna fota na Avatar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Ja ostatnio płetwę złowiłem, ale nie uwieczniłem na zdjęciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Mój przyłów z początku tego roku: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Pewnie żona cały czas dzwoniła... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek31 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Jakby byla to 3310 to pewnie by jeszcze działała :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Idealna fota na Avatar No w sumie super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Mój przyłów z początku tego roku:Jakby to było pod Wrockiem to moja, taką zgubilem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Jakby to było pod Wrockiem to moja, taką zgubilem To nie Wrocław, poznaję miejscówkę ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Jakby to było pod Wrockiem to moja, taką zgubilem Warszawa [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Taki przykry przyłów wczoraj zgłosiłem. Na szczęście dla ryb. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Do kompletu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Kto da więcej? Kto złowi nurka w kompletnym stroju? [emoji2957] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Kto da więcej? Kto złowi nurka w kompletnym stroju? [emoji2957]Na popera ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 A musi być akurat nurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Kto da więcej? Kto złowi nurka w kompletnym stroju? [emoji2957] Ciężka sprawa. Mój spiął się kilkanaście lat temu w czasie holu a i tak nie miałbym czym podebrać. Trochę było pyskówki bo rozdarła mu się pianka ale pierwszy odjazd po zacięciu - przeżycie niesamowite.... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Mój ojciec przy pomocy bambusa złowił nurka. Duża sztuka i to wojskowa, połasiła się na pęczak. To był 86-87 rok, pamietam jak dziś bo leciałem po siatkę i przysmażył mnie pastuch elektryczny. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Złota rybka Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Złota rybkaRyba mojego dzieciństwa. Szkoda że już praktycznie wyparta przez bezmyślne zarybienia karasiem srebrzystym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 A to nie jest przypadkiem zloto wybarwiony japoniec? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi