drag Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Nie przyszło mi do głowy brać ich pod mikroskop i sprawdzać gładkości, wystarczy mi świadomość że są cichsze oraz że nie niszcza linek ze względu na obijanie się jej o ramkę czy nagar brudu w tunelowych.Łukasz,pytam jako kompletny laik i bez złośliwosci -mówisz że Torzity Fuji niszczą linkę?Czy ta teza została jakos wielokrotnie potwierdzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Jakoś brakuje mi merytorycznej odpowiedzi Łukasza na punkty wymienione przez Rafała, a wręcz mogę stwierdzić, że ewidentnie promuje swoją pracownie i to bardzo "nachalnie". Ale każdy walczy o klienta, tylko najważniejsze jest to, aby ten klient był zadowolony z końcowego produkty i później nie żałował swojego wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Łukasz,pytam jako kompletny laik i bez złośliwosci -mówisz że Torzity Fuji niszczą linkę?Czy ta teza została jakos wielokrotnie potwierdzona?Nie mówię o torzitach, mówię o ramce fuji i nie jest tak że w nocy budzi się i gryzie linkę ale w kijach gdzie spacing lub rodzaj linki zwiększa tendencje do obijania się jej o ramkę widać to gołym okiem chociażby przy kolorowych plecionkach ,które zostawiają wyraźny ślad, co do nagaru w przelotkach tunelowych to też żaden sekret wystarczy spróbować takie brudasy wyczyścić na sucho (istny papier scierny) i nie piszę że fuji jest ble , bo to fajne przelotki a niszczenie się linki to rzecz normalna, bardziej kładę nacisk na fakt że w dużym stopniu da się tego uniknąć właśnie używając innej ramki , fuji też ma kilka całkiem smacznych , warto też zauważyć że sporo firm ma identyczne ramki jak sg (wiadomo dlaczego) jak również kilka firm jedzie na licencji fuji i korzysta z ich ramek dodając swój pierścień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Jakoś brakuje mi merytorycznej odpowiedzi Łukasza na punkty wymienione przez Rafała, a wręcz mogę stwierdzić, że ewidentnie promuje swoją pracownie i to bardzo "nachalnie". Ale każdy walczy o klienta, tylko najważniejsze jest to, aby ten klient był zadowolony z końcowego produkty i później nie żałował swojego wyboru...Błędne Kolego , nie promuje niczego , nie oceniam też niczyjej pracy bo jestem w tej dziedzinie za malutki i jak najbardziej szanuje doswiadczenie i talent innych. Mi chodziło tylko i wyłącznie o przelotki i robienie z nich niewiadomo jakiego syfu , to jest właśnie słabe bo osobiście znam kilka sporych pracowni które z tych produktów korzystają. Napisałem o plastyczności ramki , podałem tabele z twardości i innymi parametrami jak również odniosłem się co do gładkości , cen czy rabatów podawał nie będę bo to niesmaczne ale jakbym nie liczył i tak korsystniej jest dla pracowni montować fuji. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Profil_Nieaktywny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Robiłem kij u Rafała.Nie znałem go wcześniej, kolega mi go polecił. Powiedziałem , że kij ma być na ekstra. Mógł nawciskać mi kitu , a powiedział , że do mojego kija i metody jaką będę łowił przelotki Fuji Torzite to niepotrzebny wydatek, że nie będę czuł różnicy jak wezmę ciut tańsze. Zamówiłem drugi kij (okoniówkę) i tu doradził ,że Torzite to najlepszy wybór. Mam do chłopa zaufanie. Zna się na robocie i nie wierzę by mógł kogoś naciągać na droższe komponenty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Robiłem kij u Rafała.Nie znałem go wcześniej, kolega mi go polecił. Powiedziałem , że kij ma być na ekstra. Mógł nawciskać mi kitu , a powiedział , że do mojego kija i metody jaką będę łowił przelotki Fuji Torzite to niepotrzebny wydatek, że nie będę czuł różnicy jak wezmę ciut tańsze. Zamówiłem drugi kij (okoniówkę) i tu doradził ,że Torzite to najlepszy wybór. Mam do chłopa zaufanie. Zna się na robocie i nie wierzę by mógł kogoś naciągać na droższe komponenty.Nigdzie nie napisałem i nie napiszę że ktoś kogoś naciąga jak również nie oceniam czyjejś pracy bo lata na rynku są najlepszą wizytówką Rafała więc odbijmy od tego tematu. Mowa była o przelotkach i o przelotkach piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Błędne Kolego , nie promuje niczego , nie oceniam też niczyjej pracy bo jestem w tej dziedzinie za malutki i jak najbardziej szanuje doswiadczenie i talent innych. Mi chodziło tylko i wyłącznie o przelotki i robienie z nich niewiadomo jakiego syfu , to jest właśnie słabe bo osobiście znam kilka sporych pracowni które z tych produktów korzystają. Łukasz, ale nie mierz wszystkich jedną miarą i nie pisz, że wszyscy wciskają Torzite do każdej wędki, bo na tym mają dużą prowizję. Nigdy się nie spotkałem z tym ,aby pracownie za wszelką cenę wciskały najdroższe przelotki, bo wcześniej pytały, jak będzie łowione... Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Werem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 No to jak porównujemy pierścienie LS do Torzite to ja odpadam. To czysta farsa i nie mam zamiaru brać w tym udziału.A to stwierdzenie które przytoczyłem niżej to już ma nominacje do hitu roku. Człowieku Ty nie wiesz o czym opiszesz albo udajesz. Z drugiej strony często "bajera" Cie ponosi więc nie dziwię się."bo plastycznośc ramki dziala w 2 strony, jak ktos pizdnie przelotka o kamienie to czy to bedzie torzite czy sg zapewne przelotka się uszkodzi i wracając do plastyczności to chyba wolę jak złamie się plastyczna przelotka niż ta nieplastyczna wejdzie stopka w blank, zapewne i jednych i drugich przypadków jest tak wiele że chyba dalsze spekulacje są zbędne" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 A ja bym miał pytanie. Czy te przelotki SG zirkonia LS są jakoś sygnowane? Wydaję mi się że mam je w jednym fabrycznym kiju i chciałem się upewnić. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Łukasz, ale nie mierz wszystkich jedną miarą i nie pisz, że wszyscy wciskają Torzite do każdej wędki, bo na tym mają dużą prowizję. Nigdy się nie spotkałem z tym ,aby pracownie za wszelką cenę wciskały najdroższe przelotki, bo wcześniej pytały, jak będzie łowione...Nie napisałem tego nigdzie , Kolego przeczytaj raz jeszcze proszę. No to jak porównujemy pierścienie LS do Torzite to ja odpadam. To czysta farsa i nie mam zamiaru brać w tym udziału.A to stwierdzenie które przytoczyłem niżej to już ma nominacje do hitu roku. Człowieku Ty nie wiesz o czym opiszesz albo udajesz. Z drugiej strony często "bajera" Cie ponosi więc nie dziwię się."bo plastycznośc ramki dziala w 2 strony, jak ktos pizdnie przelotka o kamienie to czy to bedzie torzite czy sg zapewne przelotka się uszkodzi i wracając do plastyczności to chyba wolę jak złamie się plastyczna przelotka niż ta nieplastyczna wejdzie stopka w blank, zapewne i jednych i drugich przypadków jest tak wiele że chyba dalsze spekulacje są zbędne"To była abstrakcyjna odpowiedź na abstrakcyjne porównanie ramki do plasteliny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Żeby było jasne. Ja nie twierdzę ,że Seaguide to zły produkt. Przelotki są całkiem dobre i biją jakością wiele innych. Ale nie można porównywać ich szczególnie w pierścieniu LS do najlepszych na rynku jak by na to nie patrzył Fuji Torzite.Chociaż Tytanu SG będę się czepiał. Za miękki i to duuuużo za miękki. Nie założył bym sobie , choćby były i 5x tańsze od Torzite 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 I wszystko jasne...Lubię abstrakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 A ja bym miał pytanie. Czy te przelotki SG zirkonia LS są jakoś sygnowane? Wydaję mi się że mam je w jednym fabrycznym kiju i chciałem się upewnić. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaNa ramce jest wybite logo producenta , pierścień łatwo po kolorze i kształcie rozpoznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 A ja bym miał pytanie. Czy te przelotki SG zirkonia LS są jakoś sygnowane? Wydaję mi się że mam je w jednym fabrycznym kiju i chciałem się upewnić. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaNa ramce wybite jest takie charakterystyczne S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Łukasz a masz na szybko jakieś zdjęcie z bliska? Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Łukasz a masz na szybko jakieś zdjęcie z bliska? Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaPodaj mi typ ramki ,kolor i orientacyjną wielkość to Ci wrzucę fotki. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 O takie. Ale loga nigdzie nie widzę Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 To raczej nie są SG - one mają zupełnie inne ksztalty -to mi wyglada na jakąś podróbę fuji kR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Dokładnie, ostatnia to fuji zobacz różnicę. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 SG są praktycznie proste czyli kąt zbliżóny do 90 , fuji są bardziej pochylone ,no i mi osobiście łatwiej ustawiac stożek w fuji . W tych SG rozmiary są też chyba troszkę inne - ciężko na nich ustawić poprawny i równy szybki stożek - ale nie mówię ,że się nie da -tylko trzeba do tego trochę wiecej pokombinować Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 SG są praktycznie proste czyli kąt zbliżóny do 90 , fuji są bardziej pochylone ,no i mi osobiście łatwiej ustawiac stożek w fuji . W tych SG rozmiary są też chyba troszkę inne - ciężko na nich ustawić poprawny i równy szybki stożek - ale nie mówię ,że się nie da -tylko trzeba do tego trochę wiecej pokombinować PzdrNie jest tak źle, kwestia podejścia, wiadomo z Fuji łatwiej, każdy kto kiedykolwiek bawił się w RB z początku korzystał z tabelek fuji....i z czasem przelotki same się na blanku ustawiają, a na SG kwestia podejścia. Ewentualnym problemem może być brak w rozmiarówce odpowiednika 8H Fuji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 lubię torzite , mam je w 90% wędek do 25lb , pozostałe to sg Sg LS są wyraźnie cichsze, co za tym idzie na chłopski rozum powinny być gładsze. Kształt bardziej mi się podoba w fuji, ale też na logikę mniej styku linki z ramką gwarantuje kształt sg. Ogólnie, coraz częściej przekonuje się że rozwiązania brzydsze lepiej się sprawdzają w praktyce od tych pieknych i dizajnerskich, przynajmniej w wędkach 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Foto poglądowe, przelotek SG i Fuji sic slimRozmiar 20hOd lewej SG z ringiem RS, SG z ringiem LS, i Fuji sic slim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Porównywałeś wagę tych 3 przelotek Patryku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zrobię to jutro, będę miał dostęp do dość dokładnej wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi