Voldemort Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Nie spotkałem się nigdy z naciętą przez plecionkę czy żyłkę przelotką Fuji z wkładką Alconite, natomiast tak uszkodzoną przelotkę SG przez linkę widziałem/wymieniałem - co tu więcej pisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Eeeeee, w skutek łowienia ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Może nie mam dużego doświadczenia ale jedyną nacietą przelotkę jaką widziałem/słyszałrm była kopia pac bay minima.Po 3 latach intensywnego używania żyłka, plećka nawet śladu nie ma czegoś takiego jak nacięcie.Choć gwoli ścisłości na szczycie jest jakieś fuji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurban Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Nie spotkałem się nigdy z naciętą przez plecionkę czy żyłkę przelotką Fuji z wkładką Alconite, natomiast tak uszkodzoną przelotkę SG przez linkę widziałem/wymieniałem - co tu więcej pisać ?Mnie też sie zdażyło wymieniać SG z rowkiem od linki. Więc potwierdzam to samo co kolega. W Fuji nie spotkałem takiego przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 A czy te wymiany dotyczyły przelotki szczytowej czy też kolejnych i jeśli tak to której ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 to dla zupełnej jasności zapytałbym się o następujące piersicenie fuji alu oxy i falzite vs sea guide ls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurban Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 A czy te wymiany dotyczyły przelotki szczytowej czy też kolejnych i jeśli tak to której ?Ja wymieniałem raz w spinningu kolegi 2 od góry (szczytowa i kolejna) i 2 razy w karpiowym. W karpiowym szczytowe to praktycznie do ramki były wytarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Tytanowe mają wkłady RS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurban Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Tytanowe mają wkłady RSI ramki z plasteliny. Dziwnie plastycznie miękkie i kruche. Edytowane 7 Stycznia 2021 przez dziurban 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 7 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 St croix nie zaczęłoby wykorzystywać przelotek Seaguide gdyby były plastyczne, kruche lub niszczyła by je plecionka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Jak mogą być miękkie i zarazem kruche? Obecne ramki tytanowe są poprawione i twardsze od pierwszych wypustów. Absolutnie nie widzę ich w kijach m czy hm ani nie porównuję ich sztywności do tytanów fuji ale w ul czy l spokojnie dają radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Jak mogą być miękkie i zarazem kruche? A to jakaś rzadko spotykana cecha? Choćby niektóre stopy aluminium tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Akurat ramki są albo miękkie albo sztywne, nie spotkałem jeszcze kruchych ani miękkich i zarazem kruchych. Spotkałeś się z kruchymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Tak. Kiedyś przewijałem kijek kolegi na tytanach - niestety nie wiem jakich. Zgiął przelotkę przy wyciąganiu z pokrowca. Chciał wyprostować i... złamał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 chodziło raczej o miękkie i łamliwe zamiast kruche ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Na pewno SG nie są ani kruche ani łamliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 zdążają się takie , bo już kilka wymieniałem ludziom w ich wędkach ... w większości przypadków właśnie jak napisał Krzysiek po próbie wyprostowania ... Taka sama sytuacja była kiedyś w St.Croix Wild Riwer " czarne blanki " ... sypały się jak liście na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Prostowałem czasem kilka razy i nic się nie rozpadło...niemniej na pewno fuji są wyraźnie sztywniejszy i sprężyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 To zależy, jeżeli chodzi o stalowe ramki to bym mocno się zastanawiał czy te w Seguide nie są lepsze jednak. Oczywiście o ile mówimy o oryginalnych Seaguide a nie podrabianych - których biorąc pod uwagę kraj pochodzenia może być na rynku bardzo dużo. Janusz Dudziak mówi że od czasu kiedy zajął się dystrybucją SeaGuide (będa już 3 czy 4 lata) nie miał ani jednej reklamacji przelotki. Ale wspominał też o tym że na jednych targach skontaktował się z nim przedstawiciel chińskiej firmy oferującej różne kopie także... Osobiście mogę się wypowiedzieć odnośnie przelotek RS - użytkowałem przez sezon dosyć intensywnie jeden kij na tych przelotkach i japońskiej 8-splotowej plecionki nie zużyły mi w większym stopniu niż SIC Fuji. Więc od tej strony nie mam nic do zarzucenia. Ramki tytanowe - faktycznie trochę za miekkie jak na mój gust, jedną z przelotek przygiąłem sobie nie wiem nawet jak i kiedy możliwe że przy wsadzaniu do / wyjmowaniu z pokrowaca ale odgiąłem ją potem palcami i łowię normalnie, nic mi nie pękło także w sumie nie mam na co narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Mam identyczne doświadczenia z tym, że w jednej wędce mam stalowe RS a w drugiej tytanowe RS i przełowiły 4 sezony bez śladu zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Tytanki w Loomisie przełowiły 3 sezony bez oznak zużycia nad pstrągowymi rzekami. LS-y w dwóch kijach wagi cięższej bo kilku sezonach mają się tak samo jak dnia pierwszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 @gucio jestes pewien ze w tych stalowych ramkach masz RSy a nie LSy ? Janusz ma RS w tytanie a w stali tylko LS... podobno RSy w stalowych ramkach są ale nie ściąga ich bo są zbyt drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Mam na pewno RSy, były montowane prze K. Zielińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Krzysztof ma RS w stalowych ramkach. I są to faktycznie super przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurban Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) Krzysztof ma RS w stalowych ramkach. I są to faktycznie super przelotki.To faktycznie dobre przelotki ale to nie SG. Tylko Alps S6. I jeszcze kwestia ceny. Skoro Fuji SIC Slim kosztuje tyle samo co te S6 lub minimalnie taniej to ja wybiorę zawsze Fuji. A w tym wypadku tak jest. Edytowane 9 Stycznia 2021 przez dziurban 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi