Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Fuji z SG - naturalnie. Top z topem, spiek ze spiekiem.. No to wychodzi, że cały świat profesjonalnych dostawców całkiem bezpodstawnie się uparł, aby nie montować rzeczy dobrych i tanich na swoich przeszacowanych.. tfu, tfu niedoszacowanych blankach - pozostając w kontrze do sieciowych paradygmatów.Panowie - to kolejny fenomen CCC. Kyocera da radę, a Fuji z najwyższego podium nie zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Czyżby argument w stylu "ból doopy" miał zastąpić brak standardowych argumentów opartych na rozeznaniu i wiedzy? Już Kopernik zauważył, że gorszy pieniądz wypiera lepszy.. Panie Sławku co tu argumentować, licytowac co lepsze i gorsze.. Jasne jest ze ludzie juz wybrali, i z chęcią zastepuja tak swietne przelotki Fuji. A tym co je wprowadzi na rynek kibicuje mocno. Duzo jest na swiecie ludzi co pieknie ubieraja wszysko w slowa, szkoda ze z czynami juz bywa duzo gorzej.Bije brawa tym co maja odwage.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Niestety trend na tworzenie "chorych legend'' istniał od zawsze,jak długo istnieje homo sapiens posługujący się w ''mowie i piśmie'' i zazwyczaj był to objaw chęci ''wynurzenia'' się persony nad wszechobecny populizm,przy równoczesnych mniejszych lub wiekszych kozyściach.Infuecerstwo i kołczing sukcesu też istnieje od poczatków cywilizacji,''klakierat'' również... ''zrób to i to, w taki a nie inny sposób...a będzie ci dane''.Te człowiecze nieodłaczne syndromy,przeżywaja dzisiaj swoją Golden Era,za sprawą globalizacji i agresywnej drogi przekazu, jaką jest wolność słowa w sieci...wystarczy popatrzeć,na ostanie 2 lata chinskiego suchego kaszlu. Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Paavo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Niestety trend na tworzenie "chorych legend'' istniał od zawsze,jak długo istnieje homo sapiens posługujący się w ''mowie i piśmie'' i zazwyczaj był to objaw chęci ''wynurzenia'' się persony nad wszechobecny populizm,przy równoczesnych mniejszych lub wiekszych kozyściach.Infuecerstwo i kołczing sukcesu też istnieje od poczatków cywilizacji,''klakierat'' również... ''zrób to i to, w taki a nie inny sposób...a będzie ci dane''.Te człowiecze nieodłaczne syndromy,przeżywaja dzisiaj swoją Golden Era,za sprawą globalizacji i agresywnej drogi przekazu, jaką jest wolność słowa w sieci...wystarczy popatrzeć,na ostanie 2 lata chinskiego suchego kaszlu.[emoji122]Wszystko w temacie.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Astrahując, kontynuacja źle świadczy o każdym rozmówcy bez względu na prezentowane stanowisko, jeśli tak duże emocje, jak wyżej..., zaczynają towarzyszyć hobby to termin zaczyna tracić znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) [emoji122]Wszystko w temacie.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu TapatalkaNie tak do końca wszystko,dysputa się rozrosła...a osławione przez Pana Sławka Kigany to na dzień dzisiejszy,patrząc na ich stronę to dla wielu rodzimych i nie tylko rodzimych wędkorobów ,topowe w ich wydaniu modele z serii 5G ,to według forumowych standarów rodbuldingowe Sci-Fi z naciskiem fiction...ring w przelotce jest juz ringiem tylko z natury i z kasyczną geometrią ma nie wiele wspólnego...chociaż sama koncepcja setu pod stałą szpulę,gdzie ''gasi'' się linkę na pierwszej przelotce zaraz po otwierajacej,jest nam znana od lat na tym forum w formie jaka nam ją przedstawił Janusz Dudziak.Tak mnie ciekawi,czy minie jedna czy dwie dekady,gdy ktoś z drżacymi dłoniami przedstawi projekt wędziska pod stałą szpulkę właśnie na takim secie.http://kigantackle.cafe24.com/project/5g-guides/ Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Paavo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Astrahując, kontynuacja źle świadczy o każdym rozmówcy bez względu na prezentowane stanowisko, jeśli tak duże emocje, jak wyżej..., zaczynają towarzyszyć hobby to termin zaczyna tracić znaczenie.Oho... Szkoda ze nieco wyzej was Panowie nie ponioslo...w dodatku nieco odbiegajac od tematu.A kolega wyzej bardzo trafnie przedstawil realny swiat a nie marketingowy belkot jedynie slysznych firm i jedynie slusznej narracji..Panie Guciolucky nie wiem czy chodzi o brawa ktore za dany wpis przekazalem koledze czy co, ale skoro uwazasz ze brawa budza emocje i psuja atmosfere to chyba nieco dziwne, no chyba ze wpis Pana urazil pod ktorym to zrobilem..Dodam tylko ze personalnie absolutnie nie mam nic do Pana..Osobisciw koncze jakiekolwiek komentarze w tym watku bo bijecie sie, przepychacie choleraa wie o co..Te przelotki i tak sie beda sprzedawaly, tak jak innych marek mniej lub bardziej znanych. I napewno my wedkarze na tym nie stracimy.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Nie tak do końca wszystko,dysputa się rozrosła...a osławione przez Pana Sławka Kigany to na dzień dzisiejszy,patrząc na ich stronę to dla wielu rodzimych i nie tylko rodzimych wędkorobów ,topowe w ich wydaniu modele z serii 5G ,to według forumowych standarów rodbuldingowe Sci-Fi z naciskiem fiction...ring w przelotce jest juz ringiem tylko z natury i z kasyczną geometrią ma nie wiele wspólnego...chociaż sama koncepcja setu pod stałą szpulę,gdzie ''gasi'' się linkę na pierwszej przelotce zaraz po otwierajacej,jest nam znana od lat na tym forum w formie jaka nam ją przedstawił Janusz Dudziak.Tak mnie ciekawi,czy minie jedna czy dwie dekady,gdy ktoś z drżacymi dłoniami przedstawi projekt wędziska pod stałą szpulkę właśnie na takim secie.http://kigantackle.cafe24.com/project/5g-guides/No, ale tego to juz ludzie nie zaakceptuja, Panie gdzie takie pierscienie[emoji1787][emoji1751]..fikszyn jak nic[emoji16]. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Oczywiście nie wykluczam, a wręcz dopuszczam możliwość stosowania przelotek będących kolejną kopią przelotek Fuji, nawet jeśli motywacja jest czysto ekonomiczna. Tym niemniej, nieco zdumiewa moją starą osobę, wiecznie żywa skłonność do urawniłowki.. nawet u młodych..https://sjp.pwn.pl/sjp/urawnilowka;2579225.html Natomiast bardzo mnie raduje nowe życie tego nieciekawego wątku, staraliśmy się wszyscy - jedni merytorycznie inni entuzjastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie tak do końca wszystko,dysputa się rozrosła...a osławione przez Pana Sławka Kigany to na dzień dzisiejszy,patrząc na ich stronę to dla wielu rodzimych i nie tylko rodzimych wędkorobów ,topowe w ich wydaniu modele z serii 5G ,to według forumowych standarów rodbuldingowe Sci-Fi z naciskiem fiction...ring w przelotce jest juz ringiem tylko z natury i z kasyczną geometrią ma nie wiele wspólnego...chociaż sama koncepcja setu pod stałą szpulę,gdzie ''gasi'' się linkę na pierwszej przelotce zaraz po otwierajacej,jest nam znana od lat na tym forum w formie jaka nam ją przedstawił Janusz Dudziak.Tak mnie ciekawi,czy minie jedna czy dwie dekady,gdy ktoś z drżacymi dłoniami przedstawi projekt wędziska pod stałą szpulkę właśnie na takim secie.http://kigantackle.cafe24.com/project/5g-guides/Podobne przelotki i concept stosuje zenaQ w długich wędkach w topowej serii od dawna tylko na normalnym pierscieniu o bardziej klasycznym kształcie ja ostatnio do blanków sumowych pod verta typu solid carbon uzywalem kilkukrotnie przelotek seaguide z pierścieniem w kształcie elipsy adaptowanych z surfcastingu z racji idealnej stopki pod smukłe blanki , nie mam pojęcia jak to rzutowo wychodzi bo w xheavy vercie linka raczej ma tylko jedno położenie co do kiganow chyba stc je montowalo w jakichś tańszych seriach i napewno Kistler , mam jakieś tunelowe jeszcze jako uzupełnienie do microwave atc. Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Profil_Nieaktywny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Takie elipsyczne , podobne przelotki jak Kigan 5g widzialem ok.15lat temu na kiju popularnej marki, dostepnym na naszym rynku.Sprzet byl raczej mocny, kolega uzywal go na dorszach. Nie pamietam ,moze to bylo Zebco, moze Rhino. Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Rebel64 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Ja stosuje jajowate low ridery SG jako przelotke otwierającą do głownie budowania castów pod zandery na jedno składowych szybkich blankach z dolnikiem typu bone back.Główne zalety to wytrzymałość i możność zejścia z rozmiarówka,bez uszczerbku „rzutowego” w zależności do tego jaka maszynkę przykrecimy do takiego kija…czy niski profil czy okraglaka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 ...w sumie trochę jak wodzik w multiku nie ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Trafna uwaga,sam o tym nie pomyślałem.Moim założeniem bylo jak najwieksze wyelinimowanie sił skretnych dzialajacych na przelotki przy szybkim siłowym cholu.Dzięki takiemu rozwiazaniu,moge zastosować przelotki jedno-stopowe do budowy reszty tunelu w kijach do 15-20 lb,bez obawy o zniszczenie wędziska,dodatkowe zalety takiego setu to możliwość,gęstrzego rozmieszczenia przelotek bez przesztywniania i przeciążania,blanku,lepsza progresja ugięcia kija i zwiekszenie czulosci kija przez obniżenie linki w stosunku do osi blanku. Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Kigany montowano nie tylko na X , Premier, Modzio, albo Wild River, przede wszystkim na wersjach inshore - Legend, Avid, Trek. Tam gdzie obciążenia i wymogi są największe. Na karpiówkach Drennan i Harrison, na surfcastingach Lamiglasa, standardach Dobyns, Airrus, Kistler albo Falcon.. Jest kilkunastu konkurentów globalnego monopolisty - w tym naturalnie również te dobre i tanie Kigan z nich najwyżej zaszedł - co nie jest kryptoreklamą, ale stwierdzeniem oczywistego faktu.. tak jak w przypadku Fuji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Trafna uwaga,sam o tym nie pomyślałem.Moim założeniem bylo jak najwieksze wyelinimowanie sił skretnych dzialajacych na przelotki przy szybkim siłowym cholu.Dzięki takiemu rozwiazaniu,moge zastosować przelotki jedno-stopowe do budowy reszty tunelu w kijach do 15-20 lb,bez obawy o zniszczenie wędziska,dodatkowe zalety takiego setu to możliwość,gęstrzego rozmieszczenia przelotek bez przesztywniania i przeciążania,blanku,lepsza progresja ugięcia kija i zwiekszenie czulosci kija przez obniżenie linki w stosunku do osi blanku. Ja mam kij do 250 gr do swimmbaitów kończony na tunelowych Fuji KB #6 i działa. Do czasu pierwszej splątki oczywiście, bo już widziałem Fuji KB #6 ściętą przez plecionkę na jerkówce wiec jako "naoczny świadek" tego zdarzenia mam świadomość że przelotki jednostopkowe w takich kijach mają jednak swoje ograniczenia dobrze że było dużo wędek na wyjeździe i kolega którego ta nieprzyjemna historia spotkała miał czym łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Friko ja widzialem 50 kw sciente przez linke osobiscie na swoich wedkach dwukrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Friko ja widzialem 50 kw sciente przez linke osobiscie na swoich wedkach dwukrotnieBo to jakieś hamerykańskie ryby były. Pałerne takie, na Big Macach wychowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Raczej na Kubano wypasione co sobie z detek pozdejmowaly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Friko ja widzialem 50 kw sciente przez linke osobiscie na swoich wedkach dwukrotnie A Friko widział 5KB Fuji ścięte na mojej wędce. Wszystko kiedyś szlag trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 #5 ? kurcze myślałem że to była #6. Tak czy inaczej zaskakujące bo nie łowiłeś wtedy jakoś mega-grubo, bardziej tak średnio-cięzko z tego co kojarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Ale gdyby to była przelotka Seaguide! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Niby mocna a ją trafiło. SeaGuide czy Fuji? W tytanie wolę SG. Słuch mam powiedzmy przeciętny ale granie torzitów nawet ja słyszę. Nie złamałem tytanowej Fuji, podgiałem tytanową SG. Wyprostowałem i działa. Przy sztywnym tytanie Fuji niestety pęka, zmieniałem kilka. Co lepsze? Kto co chce, po prostu jest wybór. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Ale gdyby to była przelotka Seaguide! Może też by pękła. A temat by się ciągnął. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) Potrzebuję małej pomocy. Jaki set przelotek SEA GUIDE ZIRCONIUM SS316 da ładny stożek dla startowej 25 i 5,5 w tunelu. Kij 250 cm do 30 g? Edytowane 3 Maja 2022 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi