kineret Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Ładny, krótki stożek adekwatny dla większości blanków tej mocy uzyskasz na 25,16,10,7,6,5.5 szczyt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Przy kiju do 30 gr wydaje mi sie że w zupełności można zacząć od #20. Stożek H20-H10-M6 i dalej jak chcesz. Chyba że jakieś specyficzne uwarunkowania blanku / kołowrotka sprawiają że trzeba np. dać blizej kołowrotka wyższą przelotkę to wtedy tak jak pisze kolega wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 1oz kij jak Friko mowi H20,10 M6 i 6 lub 5.5,(5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Friko dobrze zasugerował, jeśli nie jest to jakaś bardzo mocna wędka to oczywiście przelotki w systemie KR również bardzo dobrze się sprawdzą. Jakoś połączenie słów "startowa 25" i "kijek do 30g" podświadomie wytworzyło u mnie wyobrażenie o ramkach KL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Dobry stozek wychodzi tez od H25, h12,m6,l5.5... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Dobry stozek wychodzi tez od H25, h12,m6,l5.5...Jasne, z tym że wtedy zaczyna się już robić ciężko. Ja stosuję takie ramki do wędek, które regularnie ciskają od 30-60g.Poniżej 25lb z powodzeniem można stosować lżejsze przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Bardzo dziękuję wszystkim za sugestie. Blank to ułamany szczytem (5 cm) Avid AVS 86 MF2. Rozebrałem kij do gołego blanku, wyrównałem składy tnąc 5 cm od dołu. Dolnik zrobiłem pod siebie i teraz kombinuję z przelotkami bo nie chcę wracać do starego setu. Nie chcę inwestować w Fuji SIC bo pewnie (to pierwsza moja wędka jaką buduję) i tak spartolę coś po drodze w ramach nauki. Stąd pomysł na SEA GUIDE ZIRCONIUM SS316 Mam jakieś przelotki w ramkach KL ale tak średnio mi się układają. Startową muszę odsunąć daleko od kołowrotka (duża szpula 54mm od Daiwy 3000) i kolejna wychodzi mi już na szczytówce i łączenie składów jest w połowie pomiędzy przelotkami i dziwnie się to zachowuje w czasie uginania. W zamyśle chciałem dać 25H na start i przysunąć cały stożek bliżej kołowrotka. Będę kombinował. Na razie wygląda to tak. Nawet opis sobie nabazgrałem:) Ten stożek zaproponowany prze @MarcinZ chyba będzie najbardziej pasujący do mojej myśli w temacie ale jak coś to poproszę o sprostowanie.H25, h12,m6,l5.5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Icast 2022 troche nowosci 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 TORAY Made in Korea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 TORAY Made in Korea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Mysle ze min 50 % sprzetu wedkarskiego jest produkowana przez tego starszego Pana co siedziProdukuje ponad 12 milionow wedek rocznie i niezliczona ilosc sprzetu np:Pure Fishing zalozyl lata temu pierwsza fabryke w China ktora robila wedki na poczatku na JDM market Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Wszystkie nowosci u Janusza Dudziaka wkrotce!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Off topic moje legendy wedkarskie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek4455@wp.pl Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Mam pytanko o przelotki np z wedkei savage gear sg4 są seaguide sin coil control są to przelotki s pierścieniami rs skoro pisze sin ? Czy to jakaś podrubka Jeszcze chcail bym zapytać o różnice między seaguide ls a lts ? Jakosciowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Jakosciowo sa takie same roznica jest w rings ls to Zirconia a lts to titanium oxide. Nie sa to podrobki na dzien dzisiejszy duzo firm przechodzi z fuji na SG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Nowosci od SG injected carbon fiber w opcji octagon czyli nie luzujace sie samemu nakredki ze wzgledu na osmiokatny ksztalt gwintu Wszystkie nowosci beda dostepne u Janusz Dudziaka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Witam,Ten ostatni w jakich rozmiarach wystepuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Ostatni to 18 w jakich rozmiarach jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Tabele z zestawieniem wagowym przelotek Sea Guide: SeaGuide guide frame and ring weight chart_titanium.pdf SeaGuide guide frame and ring weight chart_SS316.pdf SeaGuide guide frame and ring weight chart_SS304.pdf SeaGuide guide frame and ring weight chart_tops.pdf 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 (edytowane) Panowie, mam pytanko. Czy są przelotki z Seaguide do XUL w typie Fuji Titanium T-ATTG? Edytowane 8 Kwietnia 2024 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Panowie, mam pytanko. Czy są przelotki z Seaguide do XUL w typie Fuji Titanium T-ATTG?Jeśli chodzi o kształt ramki to nie kojarzę. Widziałem chińskie odpowiedniki, ale to raczej nie tytany. Natomiast wgowo tytanowe SG RS wyjdą bardzo zbliżone, odległości rzutowe identyczne lub lepsze, a cenowo znacznie korzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zobacz ALPS Ultra Light Zirconium BLFZG-UL - kształt ramki najbardziej zbliżony do Fuji AT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Chyba nie.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Katalog Seaguide: https://www.yumpu.com/xx/document/read/67544683/seaguide-catalog-2023Tak co by wyklarować te 'nie kojarzę' i 'chyba nie'. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Gdzie u nas najlepiej zaopatrywać się w SeaGuide. Kto ma pełną ofertę RS Titanium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi