Skocz do zawartości

Przelotki SeaGuide

MajKar

Rekomendowane odpowiedzi

Przy kiju do 30 gr wydaje mi sie że w zupełności można zacząć od #20. Stożek H20-H10-M6 i dalej jak chcesz. Chyba że jakieś specyficzne uwarunkowania  blanku / kołowrotka sprawiają że trzeba np. dać blizej kołowrotka wyższą przelotkę to wtedy tak jak pisze kolega wyżej.

Friko dobrze zasugerował, jeśli nie jest to jakaś bardzo mocna wędka to oczywiście przelotki w systemie KR również bardzo dobrze się sprawdzą.

Jakoś połączenie słów "startowa 25" i "kijek do 30g" podświadomie wytworzyło u mnie wyobrażenie o ramkach KL ;)

Bardzo dziękuję wszystkim za sugestie. Blank to ułamany szczytem (5 cm)  Avid AVS 86 MF2. Rozebrałem kij do gołego blanku, wyrównałem składy tnąc 5 cm od dołu. Dolnik zrobiłem pod siebie i teraz kombinuję z przelotkami bo nie chcę wracać do starego setu. 

Nie chcę inwestować w Fuji SIC bo pewnie (to pierwsza moja wędka jaką buduję) i tak spartolę coś po drodze w ramach nauki. Stąd pomysł na SEA GUIDE ZIRCONIUM SS316

Mam jakieś przelotki w ramkach KL ale tak średnio mi się układają. Startową muszę odsunąć daleko od kołowrotka (duża szpula 54mm od Daiwy 3000) i kolejna wychodzi mi już na szczytówce i łączenie składów jest w połowie pomiędzy przelotkami i dziwnie się to zachowuje w czasie uginania. 

post-68582-0-72010700-1651657333_thumb.jpg

W zamyśle chciałem dać 25H na start i przysunąć cały stożek bliżej kołowrotka. Będę kombinował.

Na razie wygląda to tak. Nawet opis sobie nabazgrałem:)

post-68582-0-48421300-1651657363_thumb.jpg

post-68582-0-29580900-1651657321_thumb.jpg

Ten stożek zaproponowany prze @MarcinZ chyba będzie najbardziej pasujący do mojej myśli w temacie ale jak coś to poproszę o sprostowanie.

H25, h12,m6,l5.5...

• 2 miesiące temu...

Mysle ze min 50 % sprzetu wedkarskiego jest produkowana przez tego starszego Pana co siedzi

Produkuje ponad 12 milionow wedek rocznie i niezliczona ilosc sprzetu np:Pure Fishing zalozyl lata temu pierwsza fabryke w China ktora robila wedki na poczatku na JDM market

post-59476-0-69229700-1658425195_thumb.jpeg

• 4 miesiące temu...

Mam pytanko o przelotki np z wedkei savage gear sg4 są seaguide sin coil control są to przelotki s pierścieniami rs skoro pisze sin ? Czy to jakaś podrubka

Jeszcze chcail bym zapytać o różnice między seaguide ls a lts ? Jakosciowo ?

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Panowie, mam pytanko. Czy są przelotki z Seaguide do XUL w typie Fuji Titanium T-ATTG?

Jeśli chodzi o kształt ramki to nie kojarzę. Widziałem chińskie odpowiedniki, ale to raczej nie tytany.

Natomiast wgowo tytanowe SG RS wyjdą bardzo zbliżone, odległości rzutowe identyczne lub lepsze, a cenowo znacznie korzystniej.