Skocz do zawartości

Przelotki SeaGuide

MajKar

Rekomendowane odpowiedzi

A propos tytanowych seaguide'ów, mam od niedawna jeden zestaw z pierścieniami RS. Nie odnoszę wrażenia, że są z plasteliny (trochę było kiedyś narzekania na to). Może poprawili swój stop ...

Miękkie są przelotki tunelowe, nawet delikatne zahaczenie np przy wkładaniu do pokrowca może odkształcić te przelotki. Mam przy 3 kijach, najnowsze przelotki które mam były kupowane pod koniec 2022 roku…

• Like 1

Przelotki z Tackle24 dotarły i wyglądają bardzo ok. Jedyne co budzi wątpliwości to te poprzeczne "rowy" wyżłobione na stopkach. O ile w małych to pewnie nie problem, o tyle w większych obawiam się że nić w rozmiarze "A"może się słabo układać. Być może trzeba będzie s,lifować całą stopkę..

MarcinZ pewnie ma swoje przemyślenia na ten temat.

Przelotki z Tackle24 dotarły i wyglądają bardzo ok. Jedyne co budzi wątpliwości to te poprzeczne "rowy" wyżłobione na stopkach. O ile w małych to pewnie nie problem, o tyle w większych obawiam się że nić w rozmiarze "A"może się słabo układać. Być może trzeba będzie s,lifować całą stopkę..

MarcinZ pewnie ma swoje przemyślenia na ten temat.

Nić układa się bez problemu

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...

Czołem.

Mam pytanie.

Mam kija AvidX AXS70MF2. Ubrany już w nieco złachane przelotki Kigan Z. Startowa to tylko 20mm. Lakier na omotkach już srogo zmęczony i popękany. Naszła mnie myśl, żeby zmienić te przelotki na inne, przy okazji poprawy omotek. Możecie polecić jakieś przelotki co będą dobre jakościowo? Z tym, że chciałbym zacząć od startowej 25mm. Kij ogarnia na miękko 30g i używam go z kołowrotkami nie mniejszymi niż 3000. Nie znam wagi obecnego setu ale chciałbym coś złożonego z 9 przelotek start od 25mm i jakieś 4,5-5mm w tunelu plus przyzwoity szczyt. Za wszelkie wskazówki dziękuję :)

Edytowane przez Kadi