Kadet Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Czytaj ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) Nie ma co demonizowac postępu. Podchodzc w ten sposób to wszyscy powinniśmy jeździć Audi 80, Passatem b3, i innymi niezniszczalnym czołgami z minionych epok. Ale kogo to interesuje poza Youngtimerem... Miałem Ultegre 98 nie tęsknię... Nie tęsknię nawet za TP 11, Certate 13. Za Vanquishem 16 też nie. Została mi Stella 14 o przy najbliższej okazji zmienię na 18 lub nowego Exista LT. Edytowane 20 Marca 2019 przez gajosik 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Dokładnie tez przerobiłem pół rynku sprzętu co coś wychodziło nowe kupywalem bylo ze mna czasem rok może dwa i szło do ludzi i tak przez ponad 40 lat choć wspomnienia mam fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Witam ten Vanguish 19 fajnie wygląda i się nad nim zastanawiam , mam pierwszy wypust 2012 x 2 i jeśli ktoś może porównać te modele z "19 " w zakresie regulacji / płynności hamulca to poproszę , a i inne uwagi i porównania wrażenia mile widziane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Podobnie jak Kolega BGM przez blisko 40 lat przerzuciłem masę topowego sprzętu. Nie każda nowość była jednak związana z postępem. Czasem były to tylko zabiegi marketingowe. Dreszczyk emocji przy zamówieniach tych nowości zawsze jednak był. Mam nadzieję, że te nowy Vanquish będzie lepszy od poprzedniego nie tylko pod względem wagi, bo pod względem "urody" to już ma u mnie plus. U niektórych forumowiczów , jak zauważyłem, takie oczekiwanie na realizację zamówienia nowości budzi jednak duży stres. Do tego stopnia, że zaczynają używać " proktologicznych określeń" ["z dupy"]. I co na to nasz "naczelny lekarz" pan Frico? Czyż nie powinien w takim przypadku przepisać koledze lewatywy? Piszę z ironią, ponieważ takie określenia mi się nie podobają, budząc jednocześnie wątpliwości czy to forum proktologiczne, wędkarskie, a może LGBT? A może po prostu są tacy, którym wolno wszystko? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 U niektórych forumowiczów , jak zauważyłem, takie oczekiwanie na realizację zamówienia nowości budzi jednak duży stres. Do tego stopnia, że zaczynają używać " proktologicznych określeń" ["z dupy"]. I co na to nasz "naczelny lekarz" pan Frico? Czyż nie powinien w takim przypadku przepisać koledze lewatywy? Piszę z ironią, ponieważ takie określenia mi się nie podobają, budząc jednocześnie wątpliwości czy to forum proktologiczne, wędkarskie, a może LGBT? A może po prostu są tacy, którym wolno wszystko? Zaiste imponujacy popis skojarzen w zwiazku z wyrazeniem "z dupy".Slowa uznania z mojej strony. Milego dnia zycze 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lin2 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 (edytowane) Podobnie jak Kolega BGM przez blisko 40 lat przerzuciłem masę topowego sprzętu. Nie każda nowość była jednak związana z postępem. Czasem były to tylko zabiegi marketingowe. Dreszczyk emocji przy zamówieniach tych nowości zawsze jednak był. Mam nadzieję, że te nowy Vanquish będzie lepszy od poprzedniego nie tylko pod względem wagi, bo pod względem "urody" to już ma u mnie plus. U niektórych forumowiczów , jak zauważyłem, takie oczekiwanie na realizację zamówienia nowości budzi jednak duży stres. Do tego stopnia, że zaczynają używać " proktologicznych określeń" ["z dupy"]. I co na to nasz "naczelny lekarz" pan Frico? Czyż nie powinien w takim przypadku przepisać koledze lewatywy? Piszę z ironią, ponieważ takie określenia mi się nie podobają, budząc jednocześnie wątpliwości czy to forum proktologiczne, wędkarskie, a może LGBT? A może po prostu są tacy, którym wolno wszystko?Czy stwierdzenie "z dupy" jest obraźliwe? a może to przekleństwo? Ja jego użycie potraktowałem jak "skrót myślowy", nie wiem dlaczego Kolego Dariuszu taki wrażliwy jesteś ale chyba niepotrzebnie rozkręcasz aferę.ps. Czy wysyp obrońców moralności, związany jest ze zbliżającymi się wyborami? Edytowane 21 Marca 2019 przez lin2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Czymożna już kupować w Japoni nowego vanńka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Tak. Nie mam pewności tylko, czy wszystkie modele są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 W Polsce wiem że już można mieć hg wersje.Na te z przełożeniem 5:1 jeszcze trochę poczekać trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 (edytowane) Dzięki za odpowiedz Mi zależy na modelu c2000sss lub c2000s Edytowane 24 Marca 2019 przez wsw1515 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Dziś miałem na rybach wersję 2500S, kto czeka, ten ma za czym. Czysta poezja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Dziś miałem na rybach wersję 2500S, kto czeka, ten ma za czym. Czysta poezja Na pstragi ? Okonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Na pstrągi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Ktoś już może porównać pracę nowego modelu do 2016? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Szpulki Yumeya do najnowszego Vańka są już w sprzedaży.http://spinreels.com/reels/spare_spool/spool-yumeya-shimano-19-vanquish-2500f3-s-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Szpulki Yumeya do najnowszego Vańka są już w sprzedaży.http://spinreels.com/reels/spare_spool/spool-yumeya-shimano-19-vanquish-2500f3-s-20Ale przecież do v19 pasują szpule od Stelli i te są od dawna dostępneDo wyboruDo koloruDo pojemności Edytowane 1 Maja 2019 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 fotki obak starszego braciszka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Jest porównywalnie , czy zauważalnie lepiej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Porownanie dopiero po weekendzie Z fotelowych spotrzezen to terkotka wydaje sie ciut glosniejsza i dzwiek przez nia wydawany jest bardziej "metaliczny".Line stopper ma w koncu uzywalny ksztal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkulski Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Miałem okazję pobawić się nowym vanquishem w sklepie.Szczerze nie powalił mnie na kolana.Wg mnie stella FI zdecydowanie lepiej kręci.Wagowo jedynie co to super leciutki wręcz taki zabawkowy się wydawał.Miał bym mieszane odczucia co do zakupu tego vańka.Nie miałem okazji kręcić starszym modelem więc nie porównam.Poza tym są gusta i guściki jednemu podpasuje drugiemu nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Witam, kieruję pytanie do kolegów chodzi mi o dobór kręciołka do patryka ST.CROIX ES90MHF2, 2,75 cm dopiszę że montowałem shimano stradic w rozmiarze 2500, i 4000, jakoś niezbyt byłem zadowolony z rzutów, obecnie zamontowałem zabera cf 4000 plecionka 0,15, niezbyt też lata na tym fajny kręcił ale trochę ciężki 315g, operuję główka i 8- 12 no i wobki w podobnej gramaturze g, szukam czegoś lżejszego co waszym zdaniem było by odpowiednie kwota do 2 tyś, zastanawiałem się nad vanquish?, Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź [emoji4] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 (edytowane) Po przeczytaniu pierwszych dwóch zdań uważam że nowy vaniek nie będzie raczej dobrym wyborem do takiego kija.Kup sobie 15' TP 4000PG i będziesz bardzo zadowolony ???? Edytowane 26 Maja 2019 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Witam, kieruję pytanie do kolegów chodzi mi o dobór kręciołka do patryka ST.CROIX ES90MHF2, 2,75 cm dopiszę że montowałem shimano stradic w rozmiarze 2500, i 4000, jakoś niezbyt byłem zadowolony z rzutów, obecnie zamontowałem zabera cf 4000 plecionka 0,15, niezbyt też lata na tym fajny kręcił ale trochę ciężki 315g, operuję główka i 8- 12 no i wobki w podobnej gramaturze g, szukam czegoś lżejszego co waszym zdaniem było by odpowiednie kwota do 2 tyś, zastanawiałem się nad vanquish?, Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź [emoji4] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaMoim zdaniem idealna będzie Stelka 4000, którą masz szansę upolować na jerku za kwotę zbliżoną do tej, o której piszesz. Oczywiście lekko używaną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi