Skocz do zawartości

Shimano Vanquish 2019

jedin

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma co demonizowac postępu. Podchodzc w ten sposób to wszyscy powinniśmy jeździć Audi 80, Passatem b3, i innymi niezniszczalnym czołgami z minionych epok. Ale kogo to interesuje poza Youngtimerem...

Miałem Ultegre 98 nie tęsknię... Nie tęsknię nawet za TP 11, Certate 13. Za Vanquishem 16 też nie. Została mi Stella 14 o przy najbliższej okazji zmienię na 18 lub nowego Exista LT.

Edytowane przez gajosik
  • Like 6

Witam

ten Vanguish  19  fajnie wygląda  i się nad  nim  zastanawiam  , mam  pierwszy wypust  2012   x  2    i  jeśli  ktoś może  porównać  te  modele z "19 "  w zakresie  regulacji / płynności   hamulca  to poproszę  , a i inne  uwagi i porównania

wrażenia   mile  widziane  ...

Podobnie jak Kolega BGM przez blisko 40 lat przerzuciłem masę topowego sprzętu. Nie każda nowość była jednak związana z postępem. Czasem były to tylko zabiegi marketingowe. Dreszczyk emocji przy zamówieniach tych nowości zawsze jednak był. Mam nadzieję, że te nowy Vanquish będzie lepszy od poprzedniego nie tylko pod względem wagi, bo pod względem "urody" to już ma u mnie plus. 

U niektórych forumowiczów , jak zauważyłem, takie oczekiwanie na realizację zamówienia nowości budzi jednak duży stres. Do tego stopnia, że zaczynają używać " proktologicznych określeń" ["z dupy"]. I co na to nasz "naczelny lekarz" pan Frico? Czyż nie powinien w takim przypadku przepisać koledze lewatywy? Piszę z ironią, ponieważ takie określenia mi się nie podobają, budząc jednocześnie wątpliwości czy to forum proktologiczne, wędkarskie, a może LGBT? A może po prostu są tacy, którym wolno wszystko?

• Like 4

U niektórych forumowiczów , jak zauważyłem, takie oczekiwanie na realizację zamówienia nowości budzi jednak duży stres. Do tego stopnia, że zaczynają używać " proktologicznych określeń" ["z dupy"]. I co na to nasz "naczelny lekarz" pan Frico? Czyż nie powinien w takim przypadku przepisać koledze lewatywy? Piszę z ironią, ponieważ takie określenia mi się nie podobają, budząc jednocześnie wątpliwości czy to forum proktologiczne, wędkarskie, a może LGBT? A może po prostu są tacy, którym wolno wszystko?

Zaiste imponujacy popis skojarzen w zwiazku z wyrazeniem "z dupy".

Slowa uznania z mojej strony.

Milego dnia zycze :)

• Like 5

Podobnie jak Kolega BGM przez blisko 40 lat przerzuciłem masę topowego sprzętu. Nie każda nowość była jednak związana z postępem. Czasem były to tylko zabiegi marketingowe. Dreszczyk emocji przy zamówieniach tych nowości zawsze jednak był. Mam nadzieję, że te nowy Vanquish będzie lepszy od poprzedniego nie tylko pod względem wagi, bo pod względem "urody" to już ma u mnie plus. 

Czy stwierdzenie "z dupy" jest obraźliwe? a może to przekleństwo? Ja jego użycie potraktowałem jak "skrót myślowy", nie wiem dlaczego Kolego Dariuszu taki wrażliwy jesteś ale chyba niepotrzebnie rozkręcasz aferę.

ps. Czy wysyp obrońców moralności, związany jest ze zbliżającymi się wyborami?

Edytowane przez lin2
  • Like 3

• 1 miesiąc temu...

Szpulki Yumeya do najnowszego Vańka są już w sprzedaży.

http://spinreels.com/reels/spare_spool/spool-yumeya-shimano-19-vanquish-2500f3-s-20

Ale przecież do v19 pasują szpule od Stelli i te są od dawna dostępne

Do wyboru

Do koloru

Do pojemności

:)

Edytowane przez Guzu

• 3 tygodnie później...

Miałem okazję pobawić się nowym vanquishem w sklepie.Szczerze nie powalił mnie na kolana.Wg mnie stella FI zdecydowanie lepiej kręci.Wagowo jedynie co to super leciutki wręcz taki zabawkowy się wydawał.Miał bym mieszane odczucia co do zakupu tego vańka.Nie miałem okazji kręcić starszym modelem więc nie porównam.Poza tym są gusta i guściki jednemu podpasuje drugiemu nie:)

Witam, kieruję pytanie do kolegów chodzi mi o dobór kręciołka do patryka ST.CROIX ES90MHF2, 2,75 cm dopiszę że montowałem shimano stradic w rozmiarze 2500, i 4000, jakoś niezbyt byłem zadowolony z rzutów, obecnie zamontowałem zabera cf 4000 plecionka 0,15, niezbyt też lata na tym fajny kręcił ale trochę ciężki 315g, operuję główka i 8- 12 no i wobki w podobnej gramaturze g, szukam czegoś lżejszego co waszym zdaniem było by odpowiednie kwota do 2 tyś, zastanawiałem się nad vanquish?, Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź [emoji4]

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Witam, kieruję pytanie do kolegów chodzi mi o dobór kręciołka do patryka ST.CROIX ES90MHF2, 2,75 cm dopiszę że montowałem shimano stradic w rozmiarze 2500, i 4000, jakoś niezbyt byłem zadowolony z rzutów, obecnie zamontowałem zabera cf 4000 plecionka 0,15, niezbyt też lata na tym fajny kręcił ale trochę ciężki 315g, operuję główka i 8- 12 no i wobki w podobnej gramaturze g, szukam czegoś lżejszego co waszym zdaniem było by odpowiednie kwota do 2 tyś, zastanawiałem się nad vanquish?, Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź [emoji4]

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Moim zdaniem idealna będzie Stelka 4000, którą masz szansę upolować na jerku za kwotę zbliżoną do tej, o której piszesz. Oczywiście lekko używaną .